А когато пресичате пешеходна пътека слизате ли от колелото?
Щото един колоездач вчера на "коолото" мина през пешеходната пътека...
Колело! И как се приема в БГ!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колело! И как се приема в БГ!
Petrolhead написа:Кажете ми ако ги метна в канавката, кой е виновен, и какво право имат да се движат по пътищата
Естествено, че ти си виновен, а имат право да се движат точно толкова, колкото и ти!
Забранено е движението на велосипедисти по магистралата, иначе могат да ползват пътната мрежа както им е удобно, стига разбира се да няма забрана в съответния участък.
Дали е разумно е съвсем друга тема.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
maxpayne написа:Petrolhead написа:Кажете ми ако ги метна в канавката, кой е виновен, и какво право имат да се движат по пътищата
Естествено, че ти си виновен, а имат право да се движат точно толкова, колкото и ти!
Забранено е движението на велосипедисти по магистралата, иначе могат да ползват пътната мрежа както им е удобно, стига разбира се да няма забрана в съответния участък.
Дали е разумно е съвсем друга тема.
точно това е проблема, че аз съм виновен, защото не мислят.
почти всеки ден ми се случва, плътни колони в двете посоки, които трябва да се разминат с банда тийнеджъри с ластични гащи на колела.
не знам кога някой турски тираджия ще ги събере на радиатора.
каня се да ги спра някой път да ги попитам, какво правят на този път в час пик и ако им е толкова важен спорта не могат ли да излезнат по-раничко, когато не пречат толкова. да не говорим че не се движат в колона по един, а карат по 2ма 3ма един до друг.
дебили, и родителите и те дебили
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Еи мн. огладнели тез софиянци бе
По нащия краи нема проблеми с тоя транспорт 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
велосипедалите ако карат плътно до тротоара няма ядове - велоалейте не са им от полза разбирам ги
ама ся да се мотка в платното докато движението в града е на макс - той те предизвиква да го смачкаш
светещите аксесоари за велосипед са евтини - а с тяхна помощ
може и да не те прегазя вечер ако караш на пътя
ама ся да се мотка в платното докато движението в града е на макс - той те предизвиква да го смачкаш

светещите аксесоари за велосипед са евтини - а с тяхна помощ
може и да не те прегазя вечер ако караш на пътя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е,нещата се поотплеснаха в посока "крайности"!Никой не спори за спазване на общоприети правила,ясно е че не може да се кара в средна лента,ясно е че по тъмно трябва поне минимално да се "сигнализираш"....То самите коли май си пречат,защо по дяволите,всички коли са тръгнали нанякъде точно в час "пик"!?
Е аз пък точно тогава трябва да се придвижа нанякъде...,ми да вземат да тръгнат по друго време..!И тия майки..с деца (то някой ги е направил такива,иначе са си много симпатични
)....И накрая-на "гол тумбак" звънче..
Все по малко нормални хора се движат по пътищата и все повече "орки".Лошото е ,че част от последните, даже са и в "правоимащи" позиции...например:шофьор от НСО!-

Все по малко нормални хора се движат по пътищата и все повече "орки".Лошото е ,че част от последните, даже са и в "правоимащи" позиции...например:шофьор от НСО!-

Не трябва да се стига до крайности, глупаво е! Днес например един байчо тъй се излетя от градинката на Оборище, че замалко да се качи на предния ми капак. Рипнах на спирачката, рекох му говедо и си продължих, не спрях да го убивам, газя и т.н. И аз карам колело винаги когато мога, е старая се така да не правя де, но всички не сме еднакви.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Всеки прави грещки момчета затова толерантност,нема смисал от афекти и проблеми 

Е да, вярно е че колоездач пресичайки на пешеходна пътека е в нарушение, но все пак съгласете че не може всеки път да слиза от колелото за да пресече, на мен ми стига да го направи нормално спирайки преди това за да го видя и това е, просто го пускам!
Иначе да, има хлапета които изскачат като стрели по пешеходните пътеки!
И все пак, кое предпочитате, колоездач пресичайки карайки по пешеходна пътека, (естествено с нормална скорост за да се види), или такъв които чувствайки се пълноправен участник в движението, се опитва да прави ляв завой от най лявата лента в час пик??? Аз лично първото!
п.п. Рядко карам колело, но винаги избирам по малките улички, или карам плътно до тротоара, или направо по него(стига няма много хора), но едва ли някога ще се опитам да правя завой от лявата лента, да продължа направо от средната, и никога няма да сляза за да пресека по пешеходна пътека!
Иначе да, има хлапета които изскачат като стрели по пешеходните пътеки!
И все пак, кое предпочитате, колоездач пресичайки карайки по пешеходна пътека, (естествено с нормална скорост за да се види), или такъв които чувствайки се пълноправен участник в движението, се опитва да прави ляв завой от най лявата лента в час пик??? Аз лично първото!
п.п. Рядко карам колело, но винаги избирам по малките улички, или карам плътно до тротоара, или направо по него(стига няма много хора), но едва ли някога ще се опитам да правя завой от лявата лента, да продължа направо от средната, и никога няма да сляза за да пресека по пешеходна пътека!
Petrolhead написа:Баце къде ги тия шампиони движещи се с 50 км.
Говорим за не повече от 15-20 км в час, при това това е скороста на тия с ластичните гащи. Да не говорим че трактори също нямат място на първокласен път. колоездачите, както и мотористите са част от трафика и трябва да спазват законите както и другите. Нямам желание да се грижа и за тях
Не е зле като пишеш някакви неща да имаш поне малка представа за тях.
Съвременните шосейни велосипеди струващи хиляди левове използвани от професионални колоездачи (за жалост в България такива са малко хора) тежат изключително малко и скорости от 40-50 км/ч не са никакъв проблем.
В зависимост от маршрутите по туровете из различните държави средната скорост е 40-на км/ч.
Аз с моя планински байк на равна отсечка поддържам 30км/ч, като средната ми скорост е около 17 км/ч в градски условия, а онези с "ластичните гащи" едва ли се движат с 15-20.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Следващия път като ги засеча ще замеря скорост
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Нека да не спорим, колегата над мен е прав, че спокойно колело може да развие и над 50 км/ч ма трябва яко въртене! Мен лично в града ме е изпреварвало колело, самоче беше долник, и карах с 40 км/ч и мина покрай мен, сякаш бях спрял, въпреки че го видях не реагирах и го оставих да си троши главата! "Както се казваше, не е важно каква ти е колата, а колко ти е празна главата" така че няма невъзможни неща!
А относно темата, просто нямаме култура нито за движение, нито за нищо! До преди няколко години карах колело но се отказах и то с право, то с колата ще те преч*кат някъде, а пък с колело даже може и да не те усети! Така че , никакви правила няма да ни оправят, просто народа не го интерсува за другия, той да е добре!
А относно темата, просто нямаме култура нито за движение, нито за нищо! До преди няколко години карах колело но се отказах и то с право, то с колата ще те преч*кат някъде, а пък с колело даже може и да не те усети! Така че , никакви правила няма да ни оправят, просто народа не го интерсува за другия, той да е добре!
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
my heart iS iCe написа:...самоче беше долник....
....въпреки че го видях не реагирах и го оставих да си троши главата!
два въпроса :
1-во какво е "долник" ?
2-ро какво значи "не реагирах" ? ако беше реагирал, в какво се изразява реакцията ти ?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ludia написа:my heart iS iCe написа:
два въпроса :
1-во какво е "долник" ?
2-ро какво значи "не реагирах" ? ако беше реагирал, в какво се изразява реакцията ти ?
1-ви отговор "Долник" по нашенски на село "Надолнище" "Страмнина" или както искаш го приемай!
2-ри отговор Не реагирах в смисъл, да му давам някакви знаци ,знам че не е нормално това което прави, ще питаш после как ще му съобщиш?! Е как да му съобща, при положение че той самия незнае какво прави!
И друго което е, повечето ще реагират така, ще видят че колело ги изпреварва и ще дадат газ до дупка, че това е срамно, или ще го освирят! Аз най културно си го оставих да си ме подмине, все пак предприема изпреварване!
П.п ТОчно на тебе не мислех да отговарям, ма айде от мен да мине, да ти направйме кефа!

-
- Автомобил:
- Двигател:
За "стокови" колелета с цолаж 26,40км/ч е моментна стойност-не може да се поддържа защото са му "къси" оригиналните скорости.Визирам броя на зъбите(не съм ги запаметил) на предния венец,с цел преодоляване на пресечен терен=малко са.За скоростно каране се взима цолаж 28,тогава 40км/ч си е "крейсерска" скорост на шосе.
Ама какви "научни" термини сложих на търкалото,а?Га че съм тръгнал на "Тур дьо Франс", а не за кеф в парка
А,търся си лепенчица,малка външна -ще я лепна на кололоту...зер е съпричастно към форума
Ама какви "научни" термини сложих на търкалото,а?Га че съм тръгнал на "Тур дьо Франс", а не за кеф в парка

А,търся си лепенчица,малка външна -ще я лепна на кололоту...зер е съпричастно към форума

Върни се в “ОФФ-Топик - други”