голф 4 1.8т - проблем със скоростите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

голф 4 1.8т - проблем със скоростите

Мнениеот tigura_ot_kotel » Пет 15 юни 2012 22:46

Добър вечер!! надявам се имам малък проблем... колата е голф 4 1.8т днес след доста стабилно изрязване на първа скорост 1-ва и 5-та започнаха да влизат с бая зор :cry: варианта да влезнат е или с яко напъване или като дръпна лоста към мен за 1-ва да го върна 2мм към втора и тогава влиза 1-ва и с пета е същата работа на дясно леко на зад към нямащата 6-та и влиза и на изгасена кола и на запалена е едно и същото.... жилата са здрави няма откачено или криво. когато вдигна капака и местя това което местят жилата не му знам името всички скорости влизат без проблем което ме води до мисълта че проблема не идва от скоростите. преди известно време започна когато тръгна на първа примерно до 4 хиляди оборота и пусна газта скоростния лост започва да играе на пред на зад след днес започна още повече това го прави само на 1-ва на другите при подаване и отнемане на газта лоста мърда еднократно на пред и на зад само,че когато лоста мръдне на зад не е еднократно,а два или три пъти и спира :banghead: регулирах жилата,но на едната страна влиза само 1-ва добре,а 5-та не на другата крайност обратното...

Моля за помощ :) иначе имам големи подозрения,че задния тампон на скоростите е скъсан...

tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4 1.8т - проблем със скоростите

Мнениеот tigura_ot_kotel » Съб 16 юни 2012 13:13

Не се оправи от тампона на скоростите започнаха да влизат по стегнато,но пак засича... :banghead:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 16 юни 2012 16:58

С кой тип жила си?Или лостове?
Имат ли едни като пружинки там където се закачат щангичките?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 16 юни 2012 17:00

Със жилата с пружините е,ама той колегата пише ,че "уж" ги регулирал.Като влиза с зор хъркат ли?

tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tigura_ot_kotel » Съб 16 юни 2012 20:13

не нямат пружинки колега хващат се за избирача с болтове... не,не хъркат просто не иска да влезне напънали 1-ва влиза 3-та а 5-та с зор.самия избирач е мръднал 2-3мм на ляво и като се натисне на долу да включи първа и опира трябва 2мм на дясно и слиза на долу за 1-ва както и на горе за 5-та, но още не мога да разбера какво го е накарало да се измести на страни... днеска до свалих въпросния избирач уж имало втулки,но не видях такова нещо както и да е тъ мога принудително да го изместя като го откача от оста дето влиза в скоростите и да го преместя два зъба на дясно и ще е ток,но искам да видя каква е причината за това изместване и в краен случай може и така да го пробвам...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 16 юни 2012 20:39

Не колега "пружините" са това с което се самонатсроиват жилата(няма как да ги нямаш).Слага се един "пирон" на скоростния лост ,механизма на кутията се застопорява със заводския щифт и се правят "няколко чекий"(незнам как иначе да го опиша :lol: ) на въпросните пружини.

tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tigura_ot_kotel » Съб 16 юни 2012 20:41

значи съм доста далеч от истината :D :D но от нищото да избяга реглажа..... но знам едно появили се такъв проблем по скоростите шанса да е както преди е минимален :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 16 юни 2012 20:55

tigura_ot_kotel написа:.... но знам едно появили се такъв проблем по скоростите шанса да е както преди е минимален :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Така както го описваш проблемът е минимален(нещо по лостовете).Не знам само от "ръчкане на посоки" да не направиш/да си нарпавил някоя същинска беля по кутията :banghead:

tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tigura_ot_kotel » Съб 16 юни 2012 20:57

ето за това не го премествам принудително колега...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 16 юни 2012 21:00

Ето нагледно как се регулира:
http://www.youtube.com/watch?v=tp9ggefOjAE
Имам и пирон за целта - ако ти се разкарва до Младост.

tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tigura_ot_kotel » Нед 17 юни 2012 1:13

доста полезно видео обаче моите скорости,механизми,жила,скоростен лост нямат нищо общо с тези от клипа и както казах в по горните коментари нямам пружини!

Jony_s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jony_s » Нед 17 юни 2012 9:46

Скоро имахме същия проблем на един такъв голф.Със смяната на съединителя всичко се оправи .Кутията беше от типа без пружини на жилата.

ако имаш въпроси драсни едно лс

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Нед 17 юни 2012 10:09

tigura_ot_kotel написа:Добър вечер!! надявам се имам малък проблем... колата е голф 4 1.8т днес след доста стабилно изрязване на първа скорост 1-ва и 5-та започнаха да влизат с бая зор :cry: варианта да влезнат е или с яко напъване или като дръпна лоста към мен за 1-ва да го върна 2мм към втора и тогава влиза 1-ва и с пета е същата работа на дясно леко на зад към нямащата 6-та и влиза и на изгасена кола и на запалена е едно и същото.... жилата са здрави няма откачено или криво. когато вдигна капака и местя това което местят жилата не му знам името всички скорости влизат без проблем което ме води до мисълта че проблема не идва от скоростите. преди известно време започна когато тръгна на първа примерно до 4 хиляди оборота и пусна газта скоростния лост започва да играе на пред на зад след днес започна още повече това го прави само на 1-ва на другите при подаване и отнемане на газта лоста мърда еднократно на пред и на зад само,че когато лоста мръдне на зад не е еднократно,а два или три пъти и спира :banghead: регулирах жилата,но на едната страна влиза само 1-ва добре,а 5-та не на другата крайност обратното...

Моля за помощ :) иначе имам големи подозрения,че задния тампон на скоростите е скъсан...

Извинявам се,че пиша в темата на колагата,но мислч,че проблемът ми е сходен на неговия.
И аз съм с подобен проблем откакто съм я купил,но аз съм с жила.С колегата Deversant регулирахме жилата,но влизаха точно 5 мин и после всичко си беше както преди.Незнам от какво може да е и каква е причината.При мен скоростите не хъркат,а както го описваш ти 1-ва на тръгване някой път неиска и трябва да върна леко лоста и да опитам отново,като не всеки път става,както и 3-та скорост ми прави по упорито вкючване,все едно лоста не влиза в канала си,а подпира някъде и включването става трудно,но има случаи в които си взлизат без проблеми.

knele
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот knele » Нед 19 авг 2012 10:34

Здравейте на всички.
И аз влизам в сьщата тема защото мисля че имаме един и сьщ проблем аз сьм така от два месеца но както се казва му хванах цаката, значи този проблем ама точно както описва колегата с 2-3 мм по л дясно между 1-3 скорост трябва да уцелиш за да влезне в пьрва и петата е проблем , това ми се появява точно сле задна , като вклуч задна и след това веднага се разтроени скоростите. за да ги оправя само дьрпам лоста силно нагоре щраква и всичко си е по масло, за сега два месеца е така , но сепак не мисля че това е разумното решение но докато намера начин да го оправя , и си мисля че трябва можеби има нещо от долу на скоростния лост да има някоя пружина която го исфрля нагоре след задната и тая да се е прецакала и не вади лоста нагоре а остава надолу както сьм го натиснал за задна, ако има такава пружина и лесно се оправя моля пишете и дано на другите е такьв проблема но както описват е еднакво, за сега сьм минал 2000 км с такьв проблем и вече свикнах винаги го дьрпам на готе и е 6 :) Но мисля че трябва да се оправи и всичко да е нормално , Иначе е голф 4 1.4 .
Благодаря ви предварително.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”