Митни сборове при внос на части от САЩ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Митни сборове при внос на части от САЩ

Мнениеот Aprilia » Нед 17 юни 2012 20:54

Здравейте, трябват ми едни части за мотор, които в Щатите са много по-евтини от Европа, става дума за 2 стойки на стойност 40-60$. Въпросът ми е колко е в момента ценовата границата за безмитен внос ? Преди години като внасях разни работи от Щатите летвата беше 50 евро, още ли е толкова ? Търсих в нета, но все попадам на информация от 2008-9г от когато е и моята информация, има ли някакви промени последните години ?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: Митни сборове при внос на части от САЩ

Мнениеот k_garchev » Нед 17 юни 2012 21:10

2010г беше 55$!Друг е въпроса,че съм поръчвал неща на стойност в пъти повече и никога не съм имал проблем!Дори и сега чакам части за мотор от щатите с по-голяма стойност!

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 17 юни 2012 21:23

k_garchev написа:2010г беше 55$!Друг е въпроса,че съм поръчвал неща на стойност в пъти повече и никога не съм имал проблем!Дори и сега чакам части за мотор от щатите с по-голяма стойност!

Абе през 2008-ма съм получавал точно същите части само че за друг модел мотор, цената пак беше толкова около 50 долара и нямах проблем, ама сега с тия кризи и това правителство :banghead: Чух че минимума са го направили 20 евро ама не знам дали наистина е така ?
Не че е проблем да платя сборовете на 55$, ама помня че разправията и чакането беше голяма :(

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 17 юни 2012 21:34

1. Пратки от физическо лице до физическо лице

Необлагаем минимум: 45 EUR
Мито - в случаите, когато стойността на пратката е равна или по-малка от необлагаемия минимум пратката не се облага с мито.
ДДС – границата, до която не се прилага ДДС е 15 EUR

2. Пратки от юридически до физически лица и от физически лица до юридически лица

Необлагаем минимум: 150 EUR
Мито – в случаите, когато стойността на пратката е равна или по-малка от необлагаемия минимум, пратката не се облага с мито. Това правило не важи за пратки, съдържащи алкохолни напитки, тютюн и парфюми.
ДДС – границата, до която не се прилага ДДС е 15 EUR.

Пратки на стойност по-висока от 15 EUR са на декларативен режим. Освобождаването им от митница се извършва с попълване и подаване на митническа декларация.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 17 юни 2012 21:39

15 евро, баси алчната работа :banghead: :banghead:

Мерси много колега, значи наистина се потвърждава това което чух че ноблагаемия праг е много нисък :| Дано мина между капките, че хич не ми се попълват бумаги. Мерси още едит път за инфото :)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 17 юни 2012 22:06

30 лева...

На митницата ще ти искат изпринтено разплащателно ( пейпал или друга фактура )... съответно ти можеш да си напишеш всякаква сума.. проблем е ако продавачът е написал реалната сума на опаковката :deal .

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 17 юни 2012 22:33

Muncho написа:30 лева...

На митницата ще ти искат изпринтено разплащателно ( пейпал или друга фактура )... съответно ти можеш да си напишеш всякаква сума.. проблем е ако продавачът е написал реалната сума на опаковката :deal .

Е ако искат фактура, варианта е да им представя някаква фактура, от пейпал няма как защото там пише реалната стойност, а да се 'пипа' фактурата от пейпал си е вече по НК документ с невярно съдържание scare
Цялата сума е 40$ + 15 доставка, ще го помоля тоя да пишем 20$ и 35 доставка белким стане номера....

Още един въпрос, ако трябва да го плащам ДДС-то пак се правят митнически декларации в агенции и т.н нали ? :(

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 17 юни 2012 22:38

Помоли го да пише 15 продукт и 40 доставка :)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 17 юни 2012 22:40

Цялата сума се гледа... демек цената на айтема + цената на доставката + застраховка + ... , друг въпрос е дали има как да се разбере колко е доставката.
Иначе ония веднага ще ти искат фактура ( примерно тази от пейпал ) без значение дали има написана цена на самата пратка.
За фактурите... внимавай ако чакаш няколко пратки, да не занесеш грешната ;).

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 17 юни 2012 23:06

Muncho написа:Цялата сума се гледа... демек цената на айтема + цената на доставката + застраховка + ... , друг въпрос е дали има как да се разбере колко е доставката.
Иначе ония веднага ще ти искат фактура ( примерно тази от пейпал ) без значение дали има написана цена на самата пратка.
За фактурите... внимавай ако чакаш няколко пратки, да не занесеш грешната ;).

Цялата сума не се ли гледаше само при оформянето на задължението ? Демек транспорта не влиза в тези необлагаеми 15 евро ?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 17 юни 2012 23:51

Тотал цена се гледа.. ако минава 30те лева, мито и ДДС се начисляват върху нея.

П.С. А знаете ли кое е най-тъпото... че за вещи за лична употреба и без цел продажба не се плащат въпросните налози. Това го разбрах от митничарката докато ми диктуваше какво да пиша в декларацията след като й обясних, че съм забравил фактурата, а пък заминавам за половин месец в чужбина на следващата сутрин.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 18 юни 2012 0:02

Muncho написа:П.С. А знаете ли кое е най-тъпото... че за вещи за лична употреба и без цел продажба не се плащат въпросните налози.

Пред мен обмитяхава слънчевите очила на едно шефче, забравил си ги докато бил на почивка в някакъв курорт и от хотела му ги пращат. Та си плати и мито и ддс. Уелком то бългерия mhihi

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 18 юни 2012 11:42

Скоро ходих до митницата да си взимам разни пратки. На митническото известие беше прикрепен лист, че задължително трябва да представя Пейпал извлечение, но реших да се направя на разсеян. Не мина номера, нямало как.
Следващия път чинно си отидох с принтиран Пейпал и всичко беше нормално.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”