Демонтиране на Ауспух В5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Демонтиране на Ауспух В5
Някой има ли опит със свалянето на ауспуха В5 (Passat 1998 година). По специално ме интересува за тази част, която е от двигателя до втората снадка (по средата на купето) другата част я свалих лесно. Дали може да се извади от към двигателя?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Демонтиране на Ауспух В5
Да може,с леко завъртане и "чалъм" !
Пиша от опита ми главно с ТДИ-та!

Пиша от опита ми главно с ТДИ-та!

-
- Автомобил:
- Двигател:
А може ли малко повече инфо, как точно? Свалих задната част с гърнетата, след това има фланец точно до скоростната кутия. Там не мога да го освободя, защото всичко е силно корозирало и няма как да бръкна за да се опитам да развия. От другата страна освободих тази част която е като ел. клапан на турбото отделно има един тръбопровод - метален, който е вертикален и него се опитах да развия но превъртяха гайките. Друго не виждам какво мога да сваля така че да излезе тръбата с уширението.
Ще съм много благодарен за разяснение, защото си играх цял ден и в крайна сметка нищо не направих.
Ще съм много благодарен за разяснение, защото си играх цял ден и в крайна сметка нищо не направих.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Нагряване с оксижен ще помогне!Освободи генерацията от турбото,внимателно с качествен инструмент!Кофти е мястото,става бавно. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Кое точно е генерацията?
Това което се опитвам да махна е някаква тръба към този клапан дето свалих и след това отива към турбото. Така като гледам тя пречи да се извади аспуха. Иначе него съм го свалил от турбото. отделно има една метална тръбичка която явно е за масло към турбината. Тя дали пречи, не ми се иска да бутам много точно нея.
Това което се опитвам да махна е някаква тръба към този клапан дето свалих и след това отива към турбото. Така като гледам тя пречи да се извади аспуха. Иначе него съм го свалил от турбото. отделно има една метална тръбичка която явно е за масло към турбината. Тя дали пречи, не ми се иска да бутам много точно нея.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Генерацията е всичко назад след турбото!Може и да ти пречи маслената,да!Там ако не си свалял е важно да развиваш внимателно!
По-късно ще ти обясня ,че излизам.
По-късно ще ти обясня ,че излизам.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е ТДИ вертикалната тръба е за ЕГРа и не е необходимо да я сваляш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, мотора е TDI, а кое тогава трябва да се махне?
Свалил съм ЕГР-а, но пречи фланеца на турбото , където се захваща ауспуха от една страна а от др. е точно тази тръба.
Тръгнах да свалям точно нея, винтовете са се спекли и се опитах да изпиля гайката. Та се чудя дали да продължавам, защото вътрешната гайка ще е още по трудна.
Свалил съм ЕГР-а, но пречи фланеца на турбото , където се захваща ауспуха от една страна а от др. е точно тази тръба.
Тръгнах да свалям точно нея, винтовете са се спекли и се опитах да изпиля гайката. Та се чудя дали да продължавам, защото вътрешната гайка ще е още по трудна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Tрябва гайките да се нагреят с оксижен ,че иначе се късат
Аз сменях мека връзка и майстора така ги разви нагрява до червено и после полива с вода ,след това вървят на ръка.