Re: Сеат леон ALH- върви едва -РЕШЕНО by kasapina!
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Сеат леон ALH- върви едва като обикновен дизел моля за съвет
Е то зависи в кое положение е спряла да смята интегралите тази алгебра
, т.е. на кое положение хипотетично са задържали лопатките. Нямам опит с геометриите, но пробвай да движиш на ръка лостчето на актуатора.
Вместо да дава пари за фалшиви дебитомери, да вземе да я чипни при Богомил.
Или да си купи от бензинова кола.
- boreto1977
- Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
- Двигател: AVF 2003 ACV 2001
Колега,един бърз въпрос ;дюзите преди монтажа чистени ли са с телена четка(отпред разпръсквачите)? 

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Нямам опит с геометриите, но пробвай да движиш на ръка лостчето на актуатора.
ами то е написано..коя точка беше... актуатора го местих с вакуумпомпа и го тествах с ваг-ком - има такава опция... движи се с доста сериозен ход и без някакви "възражения"
Колега,един бърз въпрос ;дюзите преди монтажа чистени ли са с телена четка(отпред разпръсквачите)
това не знам честно казано, обаче... мисля че прекалено читаво палят и работят на празен ход за да имат някакво запушване..
Вместо да дава пари за фалшиви дебитомери, да вземе да я чипни при Богомил.
да бе, ама аз в Пловдив не съм чул някой да работи с чиповете на колегата brezel , а не съм сигурен че ще стигна в реално време в друг град
с тая немощна кола - май ще се застрелям по пътя....
А бензин хм... всеки ден не слизам от някоя кола, ама бензин не съм карал от минимум 7 години...не ми се почва
впрочем, оказа се че са объркали модела на дебитомера в магазина...ще го сменяме пак
ама да видим....- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
сложи й един диод bav21 от 4-та към 5-та клема ( посоката е важна ) на буксата на дебитомера и ако тръгне колата , значи е от дебитомера ( егр тр. да е изолиран ) Виж в ГМТ дали жлеба на разпр. вал е хоризонтален спрямо горния ръб на главата.
- tdi4motion
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMM TDI 140 hp
Колега при мен се получи един път същия проблем след обслужване на колата
Оказа се ,че е забравена да се включи буксата към въздушния филтър.При това положение изфорсиране до 3000-4000 оборота ,а колата не върви и това си е .
- juve
не знам вече какво да правя. Днес ходих на дизелджия - да ми провери помпата и т.н... каза че всичко е точно по дебелите книги с изключение на данните на дебитомера няма въздух и това е. Сложиха се 2 чисто нови дебитомера + 1 който беше свален от кола, която върви фурия НО ... колата се влачи нещастно и максималната й скорост е 2900-3100 оборота и 140 км, които набира с километри при турбина надуваща ( по бустметъра) до 1.0 -1,1 бара Не знам. Запушена ли е... имам един такъв въпрос: Може ли да е объркано нещо при сглобяването на главата при ремонта и клапаните да не се отварят достатъчно или нещо такова ? Не разбирам нищо и това си е! Може ли да има нещо в смукателния колектор, и да НЕ влиза при клапаните.... защото другите неща са проверени с изключение на тръбата от дебитомера до турбото - което ми изглежда невероятно да има нещо... Не знам вече...
Трябва ли по някакъв начин НОВ дебитомер да се адаптира към колата? Всички вдигат ръце от тая талига! А аз даже се бях наканил за чип ... 
Пробва ли да караш с откачен дебитомер
Някви грешки на ваг-ком?
Единственото ти друго спасение е да сложиш чип. В тръбата на дебитомера има две метални мрежи, провери ги да не са запушени и ги почисти, ако трябва.
Единственото ти друго спасение е да сложиш чип. В тръбата на дебитомера има две метални мрежи, провери ги да не са запушени и ги почисти, ако трябва.
- juve
Човек,
оценявам че искаш да ми помогнеш, обаче мислиш ли , че след всичко написано на 1ва страница това което казваш е било подминато ? А за чипването - аз попитах колегата brezel, обаче колата явно има ДРУГ проблем , затова никакви чипове няма да помогнат ... тя с леко проблемен дебитомер копаеше асвалта, сега с нов не вдига 140 - мислиш ли че това ще се оправи ей така? Тая гад й ИМА НЕЩО, но който я поровичка и види какво е правено разбира че всичко УЖ е наред, няма и грешки, но колата просто се влачи!
Не върви слабо - ВЛАЧИ СЕ! карам баничарка 1.9 чист дизел - в момента с нея ще скъсам шушоните на испанската бракма!

оценявам че искаш да ми помогнеш, обаче мислиш ли , че след всичко написано на 1ва страница това което казваш е било подминато ? А за чипването - аз попитах колегата brezel, обаче колата явно има ДРУГ проблем , затова никакви чипове няма да помогнат ... тя с леко проблемен дебитомер копаеше асвалта, сега с нов не вдига 140 - мислиш ли че това ще се оправи ей така? Тая гад й ИМА НЕЩО, но който я поровичка и види какво е правено разбира че всичко УЖ е наред, няма и грешки, но колата просто се влачи!
Не върви слабо - ВЛАЧИ СЕ! карам баничарка 1.9 чист дизел - в момента с нея ще скъсам шушоните на испанската бракма!

Ти ли реши, че колата има друг проблем или някой ти каза??? И какво ти казаха адже ба?
- juve
Искаш хронология? ми добре: след ремонта на главата колата пали веднага, работи равномерно но се влачи:
1 майстор каза : дебитомера е зле:
изчистих стария - зле
купих чисто нов - зле
смених новия с друг нов - зле
закарах на дизелджия - проверка на центровки, помпа и т.н - всичко е супер но няма промяна
смяна на дебитомера със свален от "перфектна" кола - зле
освен това + 13 токи от 1 ва страница - колата записва грешка САМО като я подкарам с откачен дебитомер - ЗЛЕ
иначе не записва нищо , не пуши грам не гори масло, ме меси вода/масло....
какво ми казват майсторите: АМИ виж, всичко по горивната система е перфектно, дебитомера го : сменихме/чистихме/проверихме но нищо не става - сори и довиждане !
Друго какво ?
1 майстор каза : дебитомера е зле:
изчистих стария - зле
купих чисто нов - зле
смених новия с друг нов - зле
закарах на дизелджия - проверка на центровки, помпа и т.н - всичко е супер но няма промяна
смяна на дебитомера със свален от "перфектна" кола - зле
освен това + 13 токи от 1 ва страница - колата записва грешка САМО като я подкарам с откачен дебитомер - ЗЛЕ
иначе не записва нищо , не пуши грам не гори масло, ме меси вода/масло....
какво ми казват майсторите: АМИ виж, всичко по горивната система е перфектно, дебитомера го : сменихме/чистихме/проверихме но нищо не става - сори и довиждане !
Друго какво ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Допитвал ли си се за жокери към колегата ifidik? Ако все още не си - редно е да го сториш. С неговия опит може да успее да ти помогне дори от разстояние 

- juve
виждал съм постовете на колегата ifidik, имам пусната тема в дизел форума на същата тема, но колегата, за когото знам че чете и на 2 те места не се е произнесъл - не мога да го карам насила , или няма идея какво може да е, или има други съображения .... какво да направя, далече ми е 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Може и да не е видял, може да е нямал време и т.н. Пък може и действително да няма решение за твоя проблем. Но все пак е човек, едва ли има физическата възможност да чете във всяка тема. За всеки случай е отзивчив, и отговаря на ЛС
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Според мен трябва да се започне от нещо сигурно и от там да се гради хипотеза: за мен това е, че по някаква неизвестна причина към двигателя не постъпва достатъчно въздух. Това за мен е напълно сигурно, след толкова смени на дебитомери ..... освен ако, сега ми хрумна
филтъра е запушен и едновременно с това тръбата след филтъра и дебитомера е спукана и поема въздух без да минава през дебитомера.
Ако наистина тръбата е спукана или недобре стегната някъде и да речем 20-30% от въздуха минава не през дебитомера, на мен всичко останало сякаш ми се вързва: колата не гори масло- това ясно, колата не пуши- това е обяснимо:много въздух, малко гориво, обеднена смес. Та за това и не върви .
Огледай целия тръбопровод: от дебитомера до входа на турбото.
Ако наистина тръбата е спукана или недобре стегната някъде и да речем 20-30% от въздуха минава не през дебитомера, на мен всичко останало сякаш ми се вързва: колата не гори масло- това ясно, колата не пуши- това е обяснимо:много въздух, малко гориво, обеднена смес. Та за това и не върви .
Огледай целия тръбопровод: от дебитомера до входа на турбото.
Върни се в “Дизелови агрегати”