Искам инфо за vw polo 86c 2F

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
moskovw
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 1.3 NZ
Контакти:

Re: Искам инфо за vw polo 86c 2F

Мнениеот moskovw » Съб 16 юни 2012 3:37

http://avtochasti.cars.bg/u627989 - много е лачено на снимките и с добро оборудване
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details интересен екземпляр с климатик и ел стъкла .поло с климатик няма стоково това е на някои фирма явна
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details извинявай за това :mrgreen:

абе всички двигатели са хубави ама гледай и с какво копе и салон е

Потребителски аватар
M.Mitov
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN-2 000

Мнениеот M.Mitov » Нед 17 юни 2012 12:12

lion_heart002 написа:
M.Mitov написа:1.4 дизел :да: Доста е пъргав ,за 48 коня,извънградско харчи 3.5 :screwy

Тук си прав-сигурен съм.Обаче такива дизели не се намират,едно,че са редки,друго,че вече са много стари.А да намериш такъв читав си е като да спечелиш от тотото,не виждам някой ако има читаво такова поло защо би го продал!

Аз продавам моето,защото ми трябва по-голяма кола(имам 2 деца),на 5 хиляди след основен ремонт е мотора heavy metal zork viewtopic.php?f=44&t=333951

Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Искам инфо за моторите на polo 86c и 6N

Мнениеот kompresor » Вто 19 юни 2012 15:53

Благодаря ви колеги за систематизираната информация. Сега ако ми разрешите да разширя малко кръгозора на темата като обхвана и 6N купето и дизеловите моторетки.
И пак да повторя - търси се вариант, възможно най-малък разход на ПАРИ в градско каране независимо от типа на горивото. Отново казвам, че извънградското ми е 120км за 1 седмица.

Разсъждения за разхода. От физиката, за да се премести едно тяло от т. А до т.Б на него трябва да му подейства сила, която да го премести на това разстояние. Тялото си има тегло G=m.g (теглото равно на масата по з. уск). Масата на едно поло 6n 1998-9 предполагам че е около 800 - 900 кг, или теглото му е 900 . 9.81 = 8829 нютона. За да се премести това купе на разстояние трябва сила, обаче купето е на 4 колела, има аеродинамика, която влиае на разхода, триене с настилката, която също влиае, атмосферни условия които влиаят на разхода. И от там нататък не мога да свържа въртящия момент на двигателя как ще влиае на разхода на автомобила, като купето тежи 8829 нютона. Скоростната кутия щом искам автомобил за градско трябва да е с късички предавки. Искам да си подбера купе с двигател за най-голяма икономия. Просто трябва да решим задачата

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 юни 2012 17:21

Не е нужно чак в такива големи подробности да се впускаш. Бензиново Поло 1.4 гори 10-11л. газ в гр.Стара Загора с ГИ. Разходът е добър, но като сложиш и бензинът, на който пали и прехвърля на газ при опр.температура... идва като моят 12/100 само на газ.
6Н1 с 1.3 моно е най-добрият избор откъм инвестиция за газова и разход, според мен. Ако се спреш на това купе, ти препоръчвам него. Иначе за 86Ц - който и двигател да вземеш карбуратор или моно все става за малко пари да те вози :wink:

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Вто 19 юни 2012 17:39

За дизелов мотор какво препоръчваш? Защото в момента карам газ-бензин и зимата си паля на бензин, карам на бензин и при цена на бензин и дизел една и съща се обезмисля разхода. 10 на 100 бензин 6 на 100 нафта

Потребителски аватар
M.Mitov

Мнениеот M.Mitov » Вто 19 юни 2012 18:29

Моята гори 5 на 100 градско,никакви проблеми през зимата,пали на -20.При мен за безпроблемно палене ти трябват единствено читав акумулатор и здрави подгревни свещи,освен това колата е с по-къса кутия.... Продавам я единствено заради това че ни е малка вече,ако бях сам нямаше да я продам Никога heavy metal zork Поздрави :D

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 юни 2012 19:44

kompresor написа:За дизелов мотор какво препоръчваш? Защото в момента карам газ-бензин и зимата си паля на бензин, карам на бензин и при цена на бензин и дизел една и съща се обезмисля разхода. 10 на 100 бензин 6 на 100 нафта

За 86Ц има вариант 1.4Д само. Колегата по-горе сериозно се опитва да си продаде неговото и напира :Mr Green Fun Ако е читаво, правете сделка и стискайте ръцете. При 6Н1 моторът е 1.9Д, който двигател лично аз не харесвам и не бих го предпочел пред бензинов на газ. Разгледай в дизеловия раздел, колегите с такива половери са писали доста впечатления. Според мен търси 1.3 моно на газ, ако държиш да не е с антикварна стойност колата, ако не те бърка, че ще е дърта - 86Ц с който и мотор да вземеш няма да сгрешиш :beer Гледай състоянието най-вече.
Имай предвид, че гониш ниска цена на км. Т.е. ако вземеш дизел, който да гори 5/100 нафта градско, то това е равно на 10/100 газ. Пресметни си добре нещата, щом искаш да ти е максимално евтино.

Последна промяна от stefan4o на Вто 19 юни 2012 20:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 19 юни 2012 20:02

stefan4o 1.9 6N1 твърдо НЕ.Ако колегата иска да знае защо да ми пише на ЛС и ще му дам линка към един колега с такова животно mhihi

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Вто 19 юни 2012 20:33

5 на 100 нафта е по добре от 10 на 100 газ, защото като ти наливат нафтата ти наливат литри течна фаза, а когато ти наливат газ те лъжат навсякъде колкото и както си искат и веднъж ти гори 10 на следващия път 12, патя го тва вече 2 зими , даже миналата седмица с 5лв 30км , вчера с 10лв 65км извънградско .... тая газ малко я мразя вече
дизела си е фабричното гориво , газта е слагана допълнително, инженерите от Инголщадт в Ауди не са я слагали.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 19 юни 2012 22:02

Защо искаш да се мъчиш? :roll:
Гледай всичко друго, но не и поло от тия години, това е всичко друго, но не и автомобил, по-скоро зле сглобена каручка...зле са отвсякъде, ако е за разхода-купи си тико mhihi
Имаш ли си на идея какво чудо е да си купиш 20+ годишна кола, еле пък най-шибания клас на VW...
Ще ти кажа - ставаш сутрин, миеш си очите и зъбите и кенефчето е счупено :Mr Green Fun - така е всяка сутрин :drunk
Ако е за 1-2 годин' става - оттам нататък е кошмар отвсякъде :mrgreen:
Е сега пак трябва да наливам 300+ лева, ебахти и колата, ебахти чудото :applause:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 19 юни 2012 22:20

nosex колега ти каква каруца караш?
Такива крайни изказвания за толкова здрави дуракоустойчеви коли като голф 2 и поло 2 са направо смешни и да не кажа че имаш и някакви комплекси от неизпълнени детски мечти :063: mhihi

Потребителски аватар
M.Mitov

Мнениеот M.Mitov » Вто 19 юни 2012 22:33

nosex написа:Защо искаш да се мъчиш? :roll:
Гледай всичко друго, но не и поло от тия години, това е всичко друго, но не и автомобил, по-скоро зле сглобена каручка...зле са отвсякъде, ако е за разхода-купи си тико mhihi
Имаш ли си на идея какво чудо е да си купиш 20+ годишна кола, еле пък най-шибания клас на VW...
Ще ти кажа - ставаш сутрин, миеш си очите и зъбите и кенефчето е счупено :Mr Green Fun - така е всяка сутрин :drunk
Ако е за 1-2 годин' става - оттам нататък е кошмар отвсякъде :mrgreen:
Е сега пак трябва да наливам 300+ лева, ебахти и колата, ебахти чудото :applause:

Как ли пък аз за 4 години не успях 1 път да го счупя :screwy А и каво общо има Тико със автомобилите...това е пералня на колела heavy metal zork

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 19 юни 2012 22:33

enigma79 написа:nosex колега ти каква каруца караш?
Такива крайни изказвания за толкова здрави дуракоустойчеви коли като голф 2 и поло 2 са направо смешни и да не кажа че имаш и някакви комплекси от неизпълнени детски мечти :063: mhihi

Колега, предположенията за неизпълнените детските мечти си ги запази за себе си и близките, разбрахме ли се?
Кое по-точно е здравото/дуракоустойчивото на Поло 2, кое е удобното и прочие? :roll:
Карам кенеф 2Ф, ААУ, моно, който при първа възможност ще подменя с друга по-удобна и по-негниеща тоалетна :kissy:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 19 юни 2012 22:44

nosex това че гние при теб си прави извода за подръжка,какво си правил ти за нея и съответно предишният и собственик.Аз мога да кажа твърдо че ПОЛО 2 не гние,ако не вярваш ела да ти покажа пък и погледни статистиката mhihi Лошо е когато на една кола се падне лош стопанин,колкото и да е дуракоустойчева,все някога ще се предаде пред човешкото безхаберие.Аз съм сигурен че и тико да си вземеш то на 1та шахта ще си изгубиш двигателя.Най добре си вземи Хлопел кадет GSI и да слушаш вечерта тихата приспивна песен на ръждивите молци,как тихичко ти гризкат колата mhihi

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 19 юни 2012 22:59

Ей, момче я си гледай ръждивника с червените кантове оптичен тунинг и не ме дразни, писнало ми е от виртуални съветници, порицатели, разбирачи и нинджи!!!

Погледни се какво селско превозно средство си сътворител бе, играч! :063:
Кой, как се грижи и колко стоянки е налял виж тук: viewtopic.php?p=3285596#p3285596
Аре бегай да си легаш и да си кърпиш 26 годишния кенеф със селски тунинг, дришльо :Mr Green Fun

Последна промяна от yoan4o на Сря 20 юни 2012 10:21, променено общо 1 път.
Причина: Наложено предупреждение. Нарушаване на т.7 от правилата.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”