Голф 4 1.9 тди - нормално ли е в тази жега колата да загрее
-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
Re: Голф 4 1.9 тди - нормално ли е в тази жега колата да загрее
Според мен е нормално....няма как да изтине по-бързо при тази температура навън...нищо и няма на колата..не се притеснявай
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Аз ли не мога да разбера какъв е проблема или...
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Ами просто въпроса е зададен по такъв начин,че не се разбира малко ли му се струват километрите на колегата много ли....
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
vanesto написа:Аз ли не мога да разбера какъв е проблема или...
Не си само ти

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Колега, и аз имах такава реакция като от Vento се качих на Bora - на Vento-то стрелката само при изкачване на планински проходи стигаше до 90, иначе при нормално каране беше по-ниска температурата (<=80). Някои даже ме питаха "Как имаш парно?".
Bora-та явно е настроена по друг начин - загрява до 90 и си ги държи постоянно. Това явно е нормално за TDI-тата. Друг е въпросът, дали твоята не загрява бавно. Моята за около 5-10 минути каране си ги вдига.
Bora-та явно е настроена по друг начин - загрява до 90 и си ги държи постоянно. Това явно е нормално за TDI-тата. Друг е въпросът, дали твоята не загрява бавно. Моята за около 5-10 минути каране си ги вдига.
Всичко си е ок. Карай и си свиркай, започвай да се притесняваш ако подмине 90 градуса. Останалото са празни приказки !
- cancro
- Автомобил: VW Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AJM 1999
- Контакти:
Здравейте отново.Значи искам да кажа че загрява бързо за 10-15км стига 90 градуса и си ги подържа.Предишната ми кола ВектраБ бензин си загряваше нормално в жегите едвам стигаше 85-90г. Днес карах колата около 30км. и светна лампата за температура,а темп. беше 90г.Не разбирам защо!
- milmar
cancro написа:Здравейте отново.Значи искам да кажа че загрява бързо за 10-15км стига 90 градуса и си ги подържа......
Колата ти според този показател е перфектна, дори загрява бавно. Аз се движа градско, с преходи 4-5 км и 5-10 мин максимум. Винаги стигам 87-88 с климатик и 90 градуса без, много рядко включва перка, само ако забия в някоя колона на светофар. Това за лампата за температурата, която ти е светнала при 90 градуса е повече от странно, да не е лампа за ниво на охл. течност ?
аз с 1.4 бензинка развива 90 градуса за 2-3 км лятно време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
cancro написа:...Днес карах колата около 30км. и светна лампата за температура,а темп. беше 90г.Не разбирам защо!
И като светна провери ли нивото на антифриза?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Kaкто каза един колега по-горе колата загрява до работна температура за 10-15км. зимата при -25 градуса!
В тези жеги трябва да загрее много по-бързо, виж си нивото на антифриза и ако е необходимо долей колкото е нужно, не е нормално при +35 градуса да загрява толкова бавно !
Щом ти свети лампата логично е че нещо не е както трябва, огледай да няма течове на антифриз по-системата!
В тези жеги трябва да загрее много по-бързо, виж си нивото на антифриза и ако е необходимо долей колкото е нужно, не е нормално при +35 градуса да загрява толкова бавно !
Щом ти свети лампата логично е че нещо не е както трябва, огледай да няма течове на антифриз по-системата!
- cancro
- Контакти:
Колата я имам от седмица и я карам с вода не антифриз(ако има значение).Също така не съм сменял масло,а лампата за маслото мига жълта отначало за 4-5 секунди,но не вярвам да се дължи на това светването и на лампата за температура след дълго каране в жегата.Не вярвам да е от маслото.
- cancro
- Контакти:
jollycatman написа:cancro написа:...Днес карах колата около 30км. и светна лампата за температура,а темп. беше 90г.Не разбирам защо!
И като светна провери ли нивото на антифриза?
Проверих водата беше към минимума,но преди да светне си беше нормално нивото.Забравих да кажа че съм сменял термостат.
Последна промяна от cancro на Чет 25 окт 2012 17:46, променено общо 1 път.
- milmar
Не карай в никакъв случай колата си с вода, освен ако не е служебна и нямаш зъб на фирмата в която работиш
(последното е шега) .

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колега, източи я тази вода и си налей антифриз, антифриза освен че смазва водната помпа предпазва и блока от корозия.Веднъж корозира ли блока от вътре спасение няма, и вътре става всичко на каша, смени си маслото и си обслужи автомобила, смени и водната помпа!
Ако не извадиш сега едни 500-600лв. за нормално обслужване след време ще ти се наложи да извадиш двойно или тройно по-голяма сума за ремонт на двигателя.
Не си прави експерименти с обслужването и подръжката на TDI мотора защото ще ти белее главата
По колата ти светят лампи като коледна елха, действай малко по-сериозно, жълтата лампа е предупредителна не я чакай да стане червена !
Автомобила ти губи охладителна течност, намери причината, ако ти не можеш закарай я на майстор, ако и той не може, смени майстора!
Ако не извадиш сега едни 500-600лв. за нормално обслужване след време ще ти се наложи да извадиш двойно или тройно по-голяма сума за ремонт на двигателя.
Не си прави експерименти с обслужването и подръжката на TDI мотора защото ще ти белее главата

По колата ти светят лампи като коледна елха, действай малко по-сериозно, жълтата лампа е предупредителна не я чакай да стане червена !
Автомобила ти губи охладителна течност, намери причината, ако ти не можеш закарай я на майстор, ако и той не може, смени майстора!
Последна промяна от gr_kanev на Сря 20 юни 2012 14:41, променено общо 1 път.
Причина: ненужно цитиране - прочети http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (особено последният пост на dobrin)
Причина: ненужно цитиране - прочети http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (особено последният пост на dobrin)
Върни се в “Дизелови агрегати”