Искам инфо за vw polo 86c 2F

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Искам инфо за vw polo 86c 2F

Мнениеот lion_heart002 » Вто 19 юни 2012 23:04

Такъв език тук не се толерира.Това,че си се наиграл с кола си е твой проблем.Имах познат с дизелово 1.3 86ц 85-а година на 550 000 км близо и човека беше супер доволен при -20 съм го виждал как пали с едно подгряване и човека беше супер щастлив с него а колата изглеждаше като нова.И не преувеличавам! От друга гледна точка,понеже на тукашните коли може да кажеш кога са произведени и регистрирани та ми направи впечатление,една Тойота забелязах наскоро...Регистрирана е нова края на 2009-а и от доста време стои без джанти на земята и цялата е зеленясала и няма удари по нея,сами си правете сметка какво значение има поддръжката за един автомобил!!!
И само да те питам 500-600лв хвърлени по една кола за поддръжка ли го имаш? Щото аз по предпоследната дадох около 6000лв за две години,ама не понеже се налагаше а просто защото според мен имаше доста неща за смяна... НЕ СЪМ ЧАКАЛ ДА СЕ СЧУПИ!!! :wink:
И още нещо,пари за гуми,джанти,филтри,масла и тн аз лично не ги включвам към поддръжка! Това е консуматив! Виж ако сменя алтернатор или гърне,това е друго!
Специално 2ф поло тук много се тачат и още често се срещат-да,колата е спартанска,но това не е проблем а недостатък! И вярвай ми и на този климат тук,не са изгнили.Твоята не знам откъде си я взел! Сигурно от шотландия...

Последна промяна от lion_heart002 на Вто 19 юни 2012 23:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 19 юни 2012 23:10

Какъв език бе батко, каквото попитало такова се обадило...
Защо звъни тоя, без да го натискам, какво да му кажа, евала ли? :roll:
Я да си бере лайката :idea:
Кой се наиграл с кола, нали го виждам с очите си постоянно - поло 2 е анти автомобил - каручка, с една дума :063:
От Австрия, преди 6 години я взех :|

Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Мнениеот kompresor » Вто 19 юни 2012 23:17

Колега, аз съм същия по отношение на ауди 80 б4 с мотор абт. С едното изключение че наривам наривам пари в нея а съм взел гаден екземпляр от най гадния произвеждан катър. Това не означава че трябва да ги плюем, просто не си уцелил на екземпляр както и аз. Кола, жена и прасе се взимат на късмет фолклора го е казал, но тия старите дараци са си издръжливи, то голф 2, поло 2, сироко двойка, пасат единичка, тва си е цяла ера. Нали като са създавали фолксваген и Хитлер е казал че иска да има народна кола, евтина поддръжка но кола, но поддръжка. Човека преди теб не е поддържал, сега е нормално да `абим нерви и ти и аз след такива мърльовци. Евала на колегите които са уцелили на поддържани екземпляри. Надявам се и аз да стана такъв собственик някога !

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 19 юни 2012 23:21

Не знам какво да ти кажа,действително много се тачат тук на острова,има голф 2,поло 2 и пасат б3 още,даже и б2 изскача понякога...Всичко друго от тези години и по моргите го няма вече,а те са си на пътя,за прегледа знаеш,че няма нищо общо с българския,ако колата не е в ред,минаване няма!
Защо така се е получило с твоята,нямам идея.Тук читаво поло 2 върви на цената на перфектно 6N2! Истина е,че резервоарите гният,но друго оплакване от тази кола аз лично не бях чувал.Да не говорим,че един момък наскоро слага чип на AAU и похарчи пари колкото половин кола,само за да пробва,ама много си обича колата.
Голямо значение имат и качествените резервни части.

Потребителски аватар
M.Mitov
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN-2 000

Мнениеот M.Mitov » Вто 19 юни 2012 23:26

Анти автомобил можем да кажем на Лада 2105 ,която е по-аеродинамична ако караш на задна.Полото го дават за най-здраво и най-добре направено в своя клас,ако трябва да сравняваме с Сивик и Ситроени същата година :cry:

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Вто 19 юни 2012 23:26

Ще гледам, ще мисля, ще гледам пак, ще питам, колкото и да нервя някои маюстори и съфорумци с едната цел да не се омотам в същия батак както с аудито, щото нямам право на грешка. А батака с аудито беше голям. :bowdown и пак ви благодаря колеги

Потребителски аватар
M.Mitov
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN-2 000

Мнениеот M.Mitov » Вто 19 юни 2012 23:32

Само за справка,вижте колко струва едно г40 в швейцарияhttp://www.autoscout24.ch/Search/Detail.aspx?lng=de&nav=7&vehtyp=10&SearchType=AS24&make=12957&allmakes=AS24&model=206918

Последна промяна от M.Mitov на Вто 19 юни 2012 23:33, променено общо 1 път.

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 19 юни 2012 23:33

Мани,мани и лада съм имал... И опел... :banghead: Добре,че беше за няколко месеца! mhihi А ти Петре,не се коси... То затова е форума.Дано следващата покупка бъде по-нежна към джоба ти... Така както моята е нежна към моя(пу да не фане уроки)... mhihi
А колегата Mitov,така има да си търси полото след няколко седмици като го продаде,направо не знам,дано не сгреши с този ход! Някой ще се радва на супер автомобилче,дано да е някой който да го поддържа както досега. :beer

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Вто 19 юни 2012 23:35

Мерси, Симеоне, колега от два форума си ми, от твоите уста в Божите уши :beer ще почерпя само да случа на кола

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 19 юни 2012 23:42

Чакайте пичове... вие искате да кажете, че като инвестирате в 20+ годишна гробница, била тя и идеал във VW автомобилостроенето по това време, тя нама да гние ли? :shock
Дълбока грешка, че те на новите бангии им дават 12г. гаранция срещу ръжда.
Кого заблуждавате само не знам?!? 2 години ежедневно ползване на 20+ годишен VW независимо от грижите за чистене и е готов, айде да не си замазваме очите, пък и няма да му е само ръждата и друго ще излезе гаранция :wink:

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 19 юни 2012 23:49

Каквото и да си говорим за гниене и тн,колата вярно не е перфектна и е на 20+ години,повърхностна ръжда и съвсем малки дупки са допустими.Ми я виж един опел,форд,ланча,или фиат,ако изобщо още са в движение от тези години,ми то няма как на крик да ги дигнеш ве мен... То трябва трупче в багажника да си носиш-и това съм го правил между другото! mhihi

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Вто 19 юни 2012 23:50

То нека да излезне, ама нали ги знаеш тия работи що не си купиш от новите `бангии` както ги наричаш? Щото и те ше ти дадат тия дефекти та даже и по големи и ще ти излезе по солено, отколкото да кърпиш ръждивия 20 годишен курник, и ми се струва че няма да си купиш кола след 98-99 щото като почнат проблемите с датчиците ти е ясно. Аз съм същата баница като тебе в момента и те разбирам много добре. Просто шанса да се уцели читав дърт ПОЛОвер е малък, и аз примерно се надявам колегата да е поддържал както си трябва полото и да остана доволен и аз.

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Сря 20 юни 2012 0:03

Проблема е,колите вече са доста стари пък и нямат масово никаква сервизна история,на прегледа и километрите не се записват и тн.А би трябвало и това да се прави! Не искам да се хваля и тн,но аз на моята барака(полото) имам една огромна папка,дебела колкото телефонен указател със сервизната история на колата от НОВА с всеки преглед и всяка фактура от сервиз! Ако малко повече се гледаше и държеше на тези неща,щеше да е малко по-различно положението.Като заговорихме за документи да кажа и друго интересно,имам едно дърто ауди,като го взех мислех,че не е на повече от 600 000км,зех го за джобни пари... Като сменявах таблото,зад него намерих стара ронеща се книга с пътни листове,оказа се,че някога 1992-а година тая кола е била такси и още тогава като е била на 9 години е била на 986 000 и нещо си километра,тогава не са искали колите да са жълти,дотогава бяха писали в книжката.Колата сега е на 30 години и е с ОРИГИНАЛНИЯ МОТОР И СКОРОСТИ,блока не е шлайфан,аз смених едни сегменти,направих главата и смених основните лагери,мотора го отворих понеже харчеше масло и доливах по 1 литър на 1000 км.Хонинга на блока си стой по него и блока не го шлайфах,колата със сигурност е поне на 1 500 000 км ако не и отгоре,един път не ме е оставяла на пътя,изключение е само когато смених лагера на вилката на съединителя и бях сложил леко различен от недоглеждане! Колко са здрави новите коли и колко са здрави старите-оставям да прецените на вас.Снимки на аудито има в гаража! Интересно е да се отбележи,че и преди и след ремонта вървеше по един и същи начин-без никакви забележки и на пета си взимаше и най-стръмните баири,както и сега,само,че преди ми харчеше масло!

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Сря 20 юни 2012 0:14

Искам още отзиви за поло 1.4 дизел, който е карал да споделя опит, ремонти, консумативи. ЧЕта че духали гарнитура тия мотори 1.4 вярно ли е ? Зимата тоя разход от 5 на 100 градско постижим ли е ? Когато караш малък дизел градско на къси разстояния от по 5-6км зимата пак ли гори 5 на 100 или си гори 10 на 100 ?

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Сря 20 юни 2012 13:19

nosex написа:Чакайте пичове... вие искате да кажете, че като инвестирате в 20+ годишна гробница, била тя и идеал във VW автомобилостроенето по това време, тя нама да гние ли? :shock
Дълбока грешка, че те на новите бангии им дават 12г. гаранция срещу ръжда.
Кого заблуждавате само не знам?!? 2 години ежедневно ползване на 20+ годишен VW независимо от грижите за чистене и е готов, айде да не си замазваме очите, пък и няма да му е само ръждата и друго ще излезе гаранция :wink:

Koлега ти явно си единственият недоволен от 2ф. Моето е 7 години в мен, с 130 хиляди км градско съм сменил само 1 накрайник и 1 носач (заради шарнира) всичко друго е масла и филтри. Преди 2 години като сложих ниското окачване свалих ОРИГИНАЛНИТЕ BOGE амортисьори като те бяха все още здрави ( и си ги пазя за всеки случай) За ръждясало имам 1 дупка 2 на 2 в багажника заради протекло оплътнение на стопа, НО само толкова, гърнетата са ми оригинални и са здрави на 100%. Карам 1.3 3f 75 Коня от 3 години на газ с обикновена газова БРЦ харчи ми смесено 8-9, извънградско не го жаля ~120 с 3 ма човека 7газ.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”