Измих двигателя и държах колата 15-20 мин на обороти, като съм държал и по 2-3 мин на 4000 оборота и нищо всичко сухо. Тръгнах и след около 500 метра спрях, отварям капака и пак масло. Маслото беше около щеката. Като я разгледах внимателно ми направи впечатление, че "морковът" е сменян и част от стария беше на дъното на щеката. Също така на място отново с 4000 оборота и без щека, грам масълце не хвърля. Имате ли някакви други предложения и каква е логиката да хвърля масло само в движение.
Двигателят съм го отварял преди месец и половина и съм сменял биелни лагери, сегменти, и се наложи да сменя главата, защото старата беше пукната. (Сложих глава втора употреба оборудвана).

Имам голям теч на масло АЕВ мотор, съмнявам се от щеката
-
- Автомобил:
- Двигател:
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: Имам голям теч на масло АЕВ мотор, съмнявам се от щеката
А основни лагери смени ли или само биелни?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- vlad1.8mi
- Автомобил: VW Passat Variant
- Двигател: 1.8T+ AEB 1999
Провери гумения О-пръстен на масления охладител,както и металната гарнитура между конзолата на масления филтър и блока.Възможно е също да ти е спукана гумено-пластмасовата тръба за картерната вентилация(под смукателния колектор се намира). 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Всички тези неща са проверени със сменени гарнитури и оръстени и вече са идеално сухи.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
На мен вече два пъти ми се пука датчика над масления филтър. Един път на пасата и сега наскоро и на голфа си замина 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако говориш за датчика, който се завърта на масленият охладител и той е ОК
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Значи нормално е примерно ако си извадиш щеката и караш,от там да хвърля масло.В смисъл при теб или е скапано то чудо на щеката или имаш запушване по картерната вентилация.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А как да разбера дали добре работи картерната вентилация?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вече 100% съм сигурен че хвърля масло от щеката, тъй като набих един маркуч на мястото на моркова, на място всичко беше ок. Но като тръгнах и я изрязох и протече от маркуча.
Имате ли идея как да процедирам, по картерните газове съм ревизирал всичко от страната на смукателите, т.е. клапана в Тетката е ОК. От дясно гледам, че края на тръбата влиза в нещо кръгло, което е към кутията на въздушният филтър. Какво е това и как работи?
Имате ли идея как да процедирам, по картерните газове съм ревизирал всичко от страната на смукателите, т.е. клапана в Тетката е ОК. От дясно гледам, че края на тръбата влиза в нещо кръгло, което е към кутията на въздушният филтър. Какво е това и как работи?
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:

Колега предполагам за това говориш това е клапан той ограничава картерните газове.
Провери си картерната вентилация на запален двигател отвърти капачката на маслото ще подскача на празен ход а като дадеш газ трябва да спре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес огледах всички тръби, клапани и маркучи по картерните газове. И се оказа че късото мъркуче от този клапан на горната снимка и тръбата в която влиза, някой го беше запушил "побългарил" не знам с каква цел. Сега след 20-30 км каране с около 130-160 от мъркуча който съм надил на щеката в едно шишенце почети нямаше след от масло (леко само беше мазно), докато преди за окло 500 метра с пълна газ, там се пълнеше 15-20 грама масло