"Обръщане" на прозорци - PVC дограма-как?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: "Обръщане" на прозорци - PVC дограма-как?
Колега vucata, как става това оребряване по ъглите и няма ли да стои грозно.Под всеки прозорец имам по 20 сантимтра перваз, така че измазването отдолу ще е малък филм.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Оребряването е това за което ти говорят колегите, тея железните ъгли. И както каза един колега, изчисти ги с кореселин, защото имат някаква гняс по тях, и ще ти се разпада шпакловката.
- vucata
- Контакти:
eng написа:Колега vucata, как става това оребряване по ъглите и няма ли да стои грозно.Под всеки прозорец имам по 20 сантимтра перваз, така че измазването отдолу ще е малък филм.
Щом имаш перваз, трябваше да си поръчаш подпрозоречна дъска

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
vucata написа:Щом имаш перваз, трябваше да си поръчаш подпрозоречна дъскаhttp://www.google.bg/search?hl=bg&cp=16 ... tQb3iLHCBg
Според мен колегата искаше да каже, че има дъска

- vucata
- Контакти:
Ахааа....Сега схванах...Значи всичко е в твои ръце...желание и въображение само ти трябва 

- nurv
Определено и вкъщи кипеше яко творчество покрай тоя прозорец 

- vucata
- Контакти:
Aз се занимавах известно време...1-2 години с монтаж на всякакъв вид пвц и алуминиева дограма, комарници, щори всички видове...та след монтажа на дограмата вкъщи реших да си обърна и прозорците...че тогава бяха едни цифри от 20-22лв на линеен метър
...та въображение, сръчни ръце и всичко си идва на мястото 

- vucata
- Контакти:
eng написа:Обърках се - подпрозоречна дъска исках да кажа
Пак ти няпомням да махнеш трупчетата дето са си подпирали дограмистите...вкарват влага

След това запълни дупките с лепило или силикон или пяна, с каквото имаш под ръка. Другото важно нещо е, при най-малката пречка да ти се отваря някое от крилата на прозорците, ги викай да си направят регулаж! Виж насрещниците да са наравно с бомбетата на вратите. Насрещник трябва да имаш на балконската врата, помага да затвори вратата от вън без да се заключва и я държи да не се отваря. Поиграй си с отварянето на прозорците, ако имаш такива с падащ механизъм- тях повече...не трябва да има шумове, луфтове и трябва да се отварят и затварят с лекота, без натиск

Последна промяна от vucata на Чет 21 юни 2012 17:29, променено общо 1 път.
- nurv
Въпреки, че и от вън е замазано?vucata написа:Пак ти няпомням да махнеш трупчетата дето са си подпирали дограмистите...вкарват влага
- vucata
- Контакти:
nurv написа:Въпреки, че и от вън е замазано?vucata написа:Пак ти няпомням да махнеш трупчетата дето са си подпирали дограмистите...вкарват влага
Да, въпреки измазването. Дървото диша и просмуква влагата. На мен в единия апартамент ми се получаваше мухал точно заради скапаните трупчета, въпреки изолацията отвън на цялата тераса...какво ли не бях купувал за тоя мухал докато не дойде момента да обърна прозорците отвътре и братовчеда не ми сподели да махна трупчетата

- nurv
Аз тоя момент съм го пропуснал. Значи да очаквам включване зимата.
- vucata
- Контакти:
Евентуално да...При мен зимата точно изби...добре, че пролетта, 1 година след монтажа ми дойде power-a да си обърна сам прозорците
. Аз използвах силиконче на всяка дупка, като отвън съшо съм минал със силикон. Във всяка тапа там дето е дупчена дограмата е минато със силикон, даже винта за директен монтаж. Абе не съм пестил силикон за да нямам проблеми...ама за трупчетата не знаех и страдах известно време 

Последна промяна от vucata на Чет 21 юни 2012 17:42, променено общо 1 път.
Колега мерси за напомнянето, но как да ги махна трябва да ги избивам някак си, прав си че дървото поема, но 1-во те не са ли там за да подсилват рамката да не провисне нанякъде и второ да не се наруши нивелацията и с времето да се изкриви, може ли само тази пяна и 2-3 дюбела да поддържат тая голяма рамка?Задължително после ще запълня, ако е със силикон какъв да бъде марка? изисквания към него-кое е най доброто на пазара, което мога да ползвам вместо пяната която ползват дограмаджиите?
- vucata
- Контакти:
eng написа:Колега мерси за напомнянето, но как да ги махна трябва да ги избивам някак си, прав си че дървото поема, но 1-во те не са ли там за да подсилват рамката да не провисне нанякъде и второ да не се наруши нивелацията и с времето да се изкриви, може ли само тази пяна и 2-3 дюбела да поддържат тая голяма рамка?Задължително после ще запълня, ако е със силикон какъв да бъде марка? изисквания към него-кое е най доброто на пазара, което мога да ползвам вместо пяната която ползват дограмаджиите?
Не, трупчетата са за да фиксират монтажа и да седят докато стегне пяната...2-3 дни ! Имаш винтове за директен монтаж...не се притеснявай няма да провисне....глупости говоря..ще провисне след време, но ще ги викнеш и ще ти регулират крилата, това е нормално

Забравих, отвори всяко крило и там дето е дупчена дограмата наслагай силикон докато излезе малко, след това сложи гумената бяла тапичка която са сложили да крие дупката и винта за директен монтаж

Върни се в “ОФФ-Топик - други”