Рекламация на акумулатор монбат 72амперчаса

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
garanciq
Автомобил:
Двигател:

Рекламация на акумулатор монбат 72амперчаса

Мнениеот garanciq » Чет 21 юни 2012 18:06

Акумулатора е на голф3 1.9дизел 64к.сили.След 6-тия месец ако не пътувам през седмицата за събота и неделя нямаше никой и се започна едно зареждане всяка седмица.При опита ми за рекламация при зареден акумулатор момчетата от фирмата включиха някакъв ампермер с който установиха стартов ток 400ампера който бил много добър по нашия стандарт 5милиампера консумация при затворена кола което било пак много добре но при първо палене стартовия ток бил висок цели 390 ампера което било на границата на акумулатора.При всяко следващо палене тока намалявал докато стигне 290 ампера.И накрая стигнаха до извода че колата ми е виновна а не акумулатора.Дали нещо не ме пързалят тия и има ли начин за директна рекламация към завода производител.Карам от 1982год. но на такъв акумулатор не бях попадал.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Re: Рекламация на акумулатор монбат 72амперчаса

Мнениеот juve » Чет 21 юни 2012 18:35

Това май не е за дизеловия раздел но.... какво значи " всяко следващо палене" ? Това чудо не пали ли от 1 вия път? И колко го караш после... защото ако го разхождаш малко километри и пали трудно може да здава багажа постепенно... освен това акумулаторите имат и собствен ток на саморазряд... ако ти е висок , него не може да го измериш с уред... и не на последно място като каза марката... :bishop имах някога един с тази марка - беше обида за термина акумулатор ама това е лично мнение... според мен би следвало да го откачиш от колата 1 седмица, щом го караш така и ако събота като го сложиш не запали - да го монтираш в задния двор на тоя дето казва че е нормално... :012:
п.с покрай моята талига съм станал много лош mhihi

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 21 юни 2012 20:36

Потърси незабавно комисията за защита на потребителите или поне предупреди "момчетата",че ще си търсиш правата там...нямаш си на представа какви главоболия могата да имат....Всеки гледа на клиента като на банкомат с бяла пластика.....и източва ли източва...Напиши фирмата от която си взел акумулатора по колкото се може повече форуми в интернет...ще им дръпнеш бая клиенти и ще загубят много повече отколкото ти.Тъй де...като ще е гарга,нека да е рошава...На зло куче,зъл прът!(да ме простят животинките-те са много по-добри от нас хората)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 21 юни 2012 21:00

Тия да ходят да се гръмнат им кажи. Или да си вземат боклука или КЗП.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 21 юни 2012 21:13

То не че е кой знае ква стока монбата но сигурен ли си че ти е наред стартера щото ако всички амперажи са верни може и той да затяга на първо палене.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 22 юни 2012 9:59

Преди да се караш с хората е добре да провериш малко нещата. Колко аку се иска по книжката на колата за този двг? Защото според мен 400 ще да е минимума, аз имам 2,4 дизел и ми иска 490. Сега, вярно, че не е зима и няма пускане на свещи, но то и зимата ще дойде. Ако за твоя двг се иска 400 амепрера за старт, а ти си му сложил 400, ок, ще караш, но вероятно тогава си за профилакитка на клеми-връзки стартер, самия стартер. Това при положение, че онези вярно мерят, че отдава 400, а не те баламосват

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 25 юни 2012 20:15

баш си е от акумулатора,за една седмица лятото да не може да задържи ток
имах такув акумулатор , ако не го карам поне веднъж на седмица и чао-чао трябва зареждане,а колата е перфектна,пали от раз,само на дълго разтояние се кара,лятото нямаше проблем ама позастудее ли малко и няма никой, а ток на заключена кола само алармата 7милиампера
и вече не слагам в колата монбати и другите български боклуци-искра
доволен съм от EXIDE и BANNER
на едната колала дето се кара на къси разтояния 10-15км само на месец BANNER-a не искаше и да чуе за дозареждане

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Пон 25 юни 2012 22:02

Пързалят те, този акумулатор ако сега прави така, то през зимата какво ще прави? Няма даже да завърти...

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Мнениеот boraks » Съб 27 юли 2013 11:06

Не съм доволен от Banner. Изкара 1 година и умря от един път.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Съб 27 юли 2013 11:17

Монбат - никога вече (лично мнение)! Днес имаш акумулатор, утре нямаш. И както виждаме, думата "гаранция" е като чума за българския търговец.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 27 юли 2013 13:20

Проблема може да е в акумулатора, ама не вярвам.

Повече съмнения имам към стартера, че черпи повече ток. Или лошо замасяване.

Когато човек е сериозно болен, обикновено търси второ мнение от доктор.А щом си плащаш, кажи му да напише диагнозата. С тази бележка отиди откъдето си купил акумулатора.
Другото е гледане на боб.

СЪВЕТ: Акумулатор се купува САМО от дистрибутар на съответната марка. Влизаш в интернет, виждаш в сайта им кой е дистрибутора за твоят град. Разни прекупвачи, малки гаражни магазинчета, ги отсвирквам. Там гаранцията клони към нула!

А МонБат са си хубави акумулатори, кой каквото ще да говори.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 28 юли 2013 21:01

А МонБат са си хубави акумулатори, кой каквото ще да говори :Mr Green Fun :screwy
В миналия живот бяха.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 28 юли 2013 22:08

Спри със сарказмът,въобще ползвал ли си такъв?Аз винаги бих заложил на Монбат-и само чуй защо-от 2008-ма до 2013-две години и половина бях с него,после година на друга кола и накрая 2 таксита....Спомина се чак миналият месец,само сметни дали не се е преизплатил.Да и тука е на късмет,обаче как ще ми се обясни защо Varta,banner,Bosch и други елитни марки не могат да си дочакат гаранцията,която дават за такситата,а Искра,Монбат,Стартер карат по 7-9 месеца?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 28 юли 2013 22:36

бош ми е на същата цена като монбат-как да си сложа немарковия?
другото е че на третата година без значение от марката ,дадения акумулатор е на доизживяване-въпрос на късмет още колко ще изкара
п.п Монбат не са това което бяха...............

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 28 юли 2013 22:54

plamikcho написа:Монбат - никога вече (лично мнение)! Днес имаш акумулатор, утре нямаш. И както виждаме, думата "гаранция" е като чума за българския търговец.

Да не забравяме, че Varta, Bosch, Banner, Exide и т.н. също се купуват тук от български търговци.

Отделно не разбирем защо му беше на boraks да събужда тема на 1 година?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”