Re: Сеат леон ALH- върви едва -РЕШЕНО by kasapina!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Сеат леон ALH- върви едва като обикновен дизел моля за съвет
Интересна работа... Тръпна в очакване да се разгадае мистерията 

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Интересна работа... Тръпна в очакване да се разгадае мистерията![]()
Оффтопик: човек,

- човека с ремонта каза - при мен е ок - виновен е дебитомера
дизелджията каза при мен е ок - имаш запушване в смукателя или механичен проблем
официалния сервиз каза: при нас е ок има запушени гърнета
аспухчиите

човека с ремонта каза - еми дай да видим , ама при мен си е ок.....
и аз какво

Последна промяна от juve на Чет 21 юни 2012 20:00, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Golf 3 TDI
- Двигател: AFN
Сигурно вече си проверил всичко, но с риска да кажа някоя глупост: възможно ли е да има частично запушване по някоя от тръбите преди или след турбото, интеркулера, например клапан за меко гасене (?) забравено парцалче или друго нещо такова. Тогава турбото ще си надува, но дебитомера ще отчита ниск дебит.
- juve
ами не съм проверил само колектора след завоя към блока и тръбата точно преди турбото..обаче не знам...аз изтървах едно парче опашка точно до МАФ сензора и тя стигна без зор до буталото...какво би издържало на тези напъни в тръбите да не може или турбото да го захапе и да стане "цигара-магара тактика" или да не изгори ...
И всичко се случи след тривиален ремонт на главата - аз затова и се съмнявах още отначало в дебитомери и глупости , ама на колата фурия, смяна клапани , водачи и т.н и следващата секунда пълна тапа. И затова пак при майстора..ако не...
" клапа за меко гасене - буустметъра е СЛЕД нея
И всичко се случи след тривиален ремонт на главата - аз затова и се съмнявах още отначало в дебитомери и глупости , ама на колата фурия, смяна клапани , водачи и т.н и следващата секунда пълна тапа. И затова пак при майстора..ако не...

" клапа за меко гасене - буустметъра е СЛЕД нея

-
juve написа:" клапа за меко гасене - буустметъра е СЛЕД нея
да, да няма как запушване преди турбината и изобщо преди буустметъра да се отрази на показанията му, щом дава 1 атм, толкова ще е и при клапаните, ако не е запушено след него.
Температурен датчик за въздуха?
Съжелявам колега

- juve
няма се плашите! накрая като видите да се продава на части сеат леон 90 коня, да знаете че ми е писнал прекалено 

- samo_pechka
Еее... дано не се стига до тази крайна мярка 

-
Ха, и аз замалко да си намразя голфи
но това беше момент на слабост. Може би сега е момента да кажа още нещо което не знам дали е адекватно на ситуацията, но възможно ли е разпределителният вал да не ти е зацепен правилно? в смисъл, че центровката която се вижда на ваг-ком се определя от датчика на коляновия вал, и умната дюза. така че с един зъб напред/назад разпределителния не можеш го хвана през ваг-а.

- juve
амиии мислил съм по въпроса, обаче не познавам материята достатъчно, за да се произнеса. в общи линии на колата откакто не върви са направени почти 3 центровки:
1 от майстора на главата - защото след сглобяването колата е жив труп
2 от мен - само на помпата - за да стане малко над dead on т.е леко предварение
3 от дизелджията ( каквато е в момента) - нея не знам, каза че е както трябва по неговите машинарии ...
колата е еднакво куца във всички случаи, работи равномерно с елементи на леки промени на шума според настройките. Ако има нещо разместено ... тогава има поне 2ма, които би следвало да си избършат г...лавата с дипломите си ( ако имат такива де) и един, оня 2 рия дето компютрите са преметнали. Не знам..макар че ми се струва че дизела, който е толкова чувствителен към всякакви "кривини" на настройките едва ли би издържал такова изместване без да го покаже ясно .... на знаещите...
а относно мутиралата голфара, каквато се пише сеата - ако не бях налял наистина значителна сума в почти тоталното сменено окачване и много други подробности и "екстри" , бих го продал и на загуба , стига да можех и бих проклел от сърце тоя трошляк с фалшиви механзими за ел стъкла, боклук , за когото няма даже нормална гарнитура за капак на клапаните...искам си Б3 -то
1 от майстора на главата - защото след сглобяването колата е жив труп
2 от мен - само на помпата - за да стане малко над dead on т.е леко предварение
3 от дизелджията ( каквато е в момента) - нея не знам, каза че е както трябва по неговите машинарии ...
колата е еднакво куца във всички случаи, работи равномерно с елементи на леки промени на шума според настройките. Ако има нещо разместено ... тогава има поне 2ма, които би следвало да си избършат г...лавата с дипломите си ( ако имат такива де) и един, оня 2 рия дето компютрите са преметнали. Не знам..макар че ми се струва че дизела, който е толкова чувствителен към всякакви "кривини" на настройките едва ли би издържал такова изместване без да го покаже ясно .... на знаещите...
а относно мутиралата голфара, каквато се пише сеата - ако не бях налял наистина значителна сума в почти тоталното сменено окачване и много други подробности и "екстри" , бих го продал и на загуба , стига да можех и бих проклел от сърце тоя трошляк с фалшиви механзими за ел стъкла, боклук , за когото няма даже нормална гарнитура за капак на клапаните...искам си Б3 -то

Направи лог на загряла кола на 13ти и 4ти канал на място. И го качи или си смени майсторите, в Пловдив има поне един достатъчно добър дизел сервиз.
-
Дано по-бързо да ти оправят колицата, знам колко е гадно 
Ако беше някъде близо до нашия край, веднага без замисляне и с две ръце щях да препоръчам да се свържеш с ifidik !!!
Иначе имам задочни впечатления за колеги от форума, които също са много много много добри и ако твоите майстори все пак не успеят, убеден съм че има кой да го направи

Ако беше някъде близо до нашия край, веднага без замисляне и с две ръце щях да препоръчам да се свържеш с ifidik !!!
Иначе имам задочни впечатления за колеги от форума, които също са много много много добри и ако твоите майстори все пак не успеят, убеден съм че има кой да го направи

- juve
във връзка с този непонятен проблем се чудя: може ли да се сложат по-къси клапани на една глава и те да се отварят по малко и доколко хидравличните повдигачи биха могли да тушират признаците
? Ама че филм 
поне един казваш...и кой е той ?

или си смени майсторите, в Пловдив има поне един достатъчно добър дизел сервиз.
поне един казваш...и кой е той ?
- samo_pechka
Ей..колегаjuve написа:във връзка с този непонятен проблем се чудя: може ли да се сложат по-къси клапани на една глава и те да се отварят по малко ...

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Толкова странични ефекти щеше да има,че едва ли щеше да пропусне.
Забравете го като вариант.

Забравете го като вариант.
Колега гледам по-горе се споменават центровките на зацепването с коляновия вал, ако имаш съмнения в майсторите, то не е лошо да си провериш центровките, някои майстори правят центовка спрямо ГМТ по техни си начини, а не по белези, ГМТ може да „излъже" в растояния 2-3 зъба на маховика, при монтаж и затягане на ремък (ролки) също може да „избяга" центровка (при двг. които зацепването м-у колянов и разпределителен вал става посредством ремъчна предавка).
Върни се в “Дизелови агрегати”