Цените на мобилните оператори в Германия. Не е истина, че тук при един от нашите телекоми искат 700 лева за апарат One X, ако подпишеш за 100 лева месечен абонамент, а там 60 евро апарата и 16 евро месечна такса с 500МБ интернет. Какви колосални разлики. Да са 50 - 100 лева ок, пак ще се опитам да го разбера, ама нас ни дерат здраво. Няма ли как чрез такива оферти от запада да притиснем малко нашите хрантутници да намалят цените? Медии ли да вербуваме? Защо да не се опитаме да направим нещо?! Би било чудесно ако и ние тук имаме такива предложения.
Колко плаща европеецът и колко българинът на телекомите
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Miteto
- Автомобил: Фейтън
- Двигател:
Колко плаща европеецът и колко българинът на телекомите
Последна промяна от Miteto на Пон 02 юли 2012 0:31, променено общо 1 път.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Колко плаща европееца и колко българина на телекомите
Ти шегуваш ли се?
Според теб медиите работят за народа ли?
Според теб медиите работят за народа ли?

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Нали се сещаш, че на телекомите им е през *** защото ти този телефон така или иначе не можеш да го вземеш на такса от Германия(като изключим варианта с познат живеещ там), и няма да променят нищо. Иначе и за мен е доста неприятна ситуацията, затова гледам да си вземам втора употреба запазени телефони - поне идват на що годе нормална цена 

- Miteto
- Двигател:
Дано не всеки тръгва с пораженчески мисли. Ако ставаме с мисълта, че нищо няма смисъл, по-добре да си лежим и да не ставаме
- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
- Miteto
- Двигател:
Офертата е персонализирана. И да не си от която и да е фирма с 2 годишен договор пак получаваш такива оферти. Това, че е персонализирана нищо не означава, просто са лепнали логото. И аз съм го правил като съм писал оферти - с логото на клиента и т.н
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Като съм гледал рекламите на германците видях нещо което не един път ме е учудвало.
2 телефона(обикновени то други нямаше)
1 настолен компютър(средна работа)
+ една камара аксесоари (уеб камера мишка и т.п.)
за 0 евро първа такса и между 10-20 евро на месец след това за 2 години като говорим за интернет и телефония.
След като гледах тези реклами преди 3-5 години си виках, кога ще ги стигнем.
Сега знам - никога.
Би било чудесно ако работех и живеех там.
2 телефона(обикновени то други нямаше)
1 настолен компютър(средна работа)
+ една камара аксесоари (уеб камера мишка и т.п.)
за 0 евро първа такса и между 10-20 евро на месец след това за 2 години като говорим за интернет и телефония.
След като гледах тези реклами преди 3-5 години си виках, кога ще ги стигнем.
Сега знам - никога.
Би било чудесно ако работех и живеех там.

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Амм.... не се лъжете по реклами, винаги има ситен шрифт! Безплатен обяд НЯМА!
И ако това, че техниката в Германия като цяло е малко по-евтина от БГ, то не очаквайте подаръци
Разликата далеч не е толкова "сърцераздирателна", поне за повечето стоки.
А относно телефони - преди 6-7 години наистина разликата бе огромна - от тогава обаче цените в БГ паднаха, а немците се усетиха, че са на загуба от хора, които правят договори за да вземат апарат и после хвърлят SIM-картата в кофата
Договорите за моб тел в Германия са обикновено за 2 години, като почти винаги (от 5-6-7 години насам) телефонът така излиза малко по-скъп, от колкото ако си го купите директно кеш. Демек - ЛИЗИНГ, такъ, какъвто ни е познат!
Не се лъжете... никой не прави подаръци
И ако това, че техниката в Германия като цяло е малко по-евтина от БГ, то не очаквайте подаръци

А относно телефони - преди 6-7 години наистина разликата бе огромна - от тогава обаче цените в БГ паднаха, а немците се усетиха, че са на загуба от хора, които правят договори за да вземат апарат и после хвърлят SIM-картата в кофата

Договорите за моб тел в Германия са обикновено за 2 години, като почти винаги (от 5-6-7 години насам) телефонът така излиза малко по-скъп, от колкото ако си го купите директно кеш. Демек - ЛИЗИНГ, такъ, какъвто ни е познат!
Не се лъжете... никой не прави подаръци

- Haralampi
Погледнах няколко модела от горните, с чиито цени съм запознат - ами няма нищо кой знае колко шокиращо!
iPhone 4S 16GB ---> 50€ начална вноска и после 2 години по 25€ абонамент = 650€. Това си му е грубо и цената.
Какво толкова ахкате и пъшкате не ми е ясно

iPhone 4S 16GB ---> 50€ начална вноска и после 2 години по 25€ абонамент = 650€. Това си му е грубо и цената.
Какво толкова ахкате и пъшкате не ми е ясно

Последна промяна от Haralampi на Пет 22 юни 2012 8:00, променено общо 1 път.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Докато има хора, които са готови да дадат половин/една/две заплати за ТЕЛЕФОН ще има хора, които ще им ги предлагат на такива цени.
Смяташ ли, че на един австриец, например, ще му пука какъв телефон ще плесне на масата като седне на кафе с мацката?
Не му пука, защото нито ще си извади телефона от джоба, нито ще седне да губи цял ден по кафетата, защото си има работа.
Манталитет, принципи, цели в живота...
Смяташ ли, че на един австриец, например, ще му пука какъв телефон ще плесне на масата като седне на кафе с мацката?
Не му пука, защото нито ще си извади телефона от джоба, нито ще седне да губи цял ден по кафетата, защото си има работа.
Манталитет, принципи, цели в живота...
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Haralampi написа:Погледнах няколко модела от горните, с чиито цени съм запознат - ами няма нищо кой знае колко шокиращо!
Какво толкова ахкате и пъшкате не ми е ясно![]()
Пробвай в милата родина да го вземеш с договор да видиш колко ще ти стъпи

В момента съм на абонамент за 20 лева на месец, нов договор в Ментел, че така отстъпката за телефон е по-голяма, няколко хиляди точки от клубната им програма и резултата беше Нокия С2-01 плюс няколко лева. За две години аз ще им оставя 20х24=480 лева, плюс отстъпката под формата на точки - 70 лева и какво се получава, че тоя телефон едва ли не ще ми стъпи 550 лева !
За справка http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=2147 нов струва 120

В замяна на това получавам кофти обслужване, платено повикване на *88, странно надути сметки и тн. Да, ама нямам избор

Извода какъв е - там поне си плащаш телефона, тука го плащаш петорно, като нека не забравяме, че те пазаруват и с отстъпки от производителя

Кой клатен-недоклатен, ама ние сме с пръст в устата като потребители при всеки случай, сеш ли се

- Haralampi
Не разбирам кой те принуждава да взимаш телефон от оператора тогава? Апаратите директно от операторите в Германия също често са по-скъпи! Добрите цени идват от фирми-посредници.
Мисълта ми бе, че за много сходни пари, каквито би дал в Германия за покупка на определен телефон, в БГ ще можеш да го намериш също (независимо дали от магазин за техника или оператор)
И в Германия можеш да намериш C2-01 за 250 евро ако желаеш
Но защо би го направил?
Примерът, който дадох с iPhone 4S 16 е действително най-ниската реална цена, която би могъл да намериш в Германия. Обичайната обаче е около 700, а и нагоре евро.
И все пак не споря, че техниката в Германия е много често по-евтина (не само телефони, но и всичко друго), но разликата далеч не би могла да е причина за "ох, ах, ами ние къде сме". Да не говорим, че граници няма, мита също - нищо не те спира да си поръчаш каквото и да било от Германия, хората доставят
Мисълта ми бе, че за много сходни пари, каквито би дал в Германия за покупка на определен телефон, в БГ ще можеш да го намериш също (независимо дали от магазин за техника или оператор)
И в Германия можеш да намериш C2-01 за 250 евро ако желаеш

Примерът, който дадох с iPhone 4S 16 е действително най-ниската реална цена, която би могъл да намериш в Германия. Обичайната обаче е около 700, а и нагоре евро.
И все пак не споря, че техниката в Германия е много често по-евтина (не само телефони, но и всичко друго), но разликата далеч не би могла да е причина за "ох, ах, ами ние къде сме". Да не говорим, че граници няма, мита също - нищо не те спира да си поръчаш каквото и да било от Германия, хората доставят

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
и аз съм на мнение,че темата е безсмислена. Ами да,скъпи са телефоните.Така е при нас. В Турция пък е скъп алкохола. Това е положението. Цените са много относително нещо. По-важен показател е колко ни затруднява да си купуваме дадена стока. Така например в Най-скъп бензинът е в Скандинавските страни, Италия и Холандия,ама те не са затруднени да си купуват горивото.
- Haralampi
Изводът ти е правилен, но пак не разбирам защо телефоните да са скъпи!?
Дайте ми 1 конкретен модел - ще му изровя най-ниската цена в БГ и в Германия и да видим каква толкова разлика има, че сме се заохкали и запъшкали?!
И пак казвам - доставката от Германия не е толкова скъпа, мито няма, къде е проблема точно, не разбирам!?
Отделно името на темата не се връзва - за цени за апарати ли говорим или за цени на телекомуникац. услуги? Апаратите особено в чужбина се продават основно НЕ от телекомите, а по-скоро от посредници и прекупвачи!
Дайте ми 1 конкретен модел - ще му изровя най-ниската цена в БГ и в Германия и да видим каква толкова разлика има, че сме се заохкали и запъшкали?!
И пак казвам - доставката от Германия не е толкова скъпа, мито няма, къде е проблема точно, не разбирам!?

Отделно името на темата не се връзва - за цени за апарати ли говорим или за цени на телекомуникац. услуги? Апаратите особено в чужбина се продават основно НЕ от телекомите, а по-скоро от посредници и прекупвачи!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”