Стрелката на температурата???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
astrochicken
Автомобил:
Двигател:

Стрелката на температурата???

Мнениеот astrochicken » Вто 24 окт 2006 19:46

Здравейте, много ви се моля, който е с 1,6 двигател на Г2 да ми напише в какво положение му стои стрелката на температурата при нормален режим на двигателя??? Дали право нагоре или след половината или преди.... помогнете плс че се видях в чудо с моя...

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 24 окт 2006 20:07

стрелката на температурата трябва да стои изправена. но на различни коли стои различно. при мен стоеше малко преди светодиода, а когато го подминеше включваше перка.

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Вто 24 окт 2006 20:15

Може и права може и след диода зависи от уреда.При голфа на баща ми седеше права но след като сменихме уредите започна да седи след диода.Стариат ми голф 1.6 EZ стрелката седеше преди диода.Най точно е да вземеш уред с температурно отчитане да сложиш сондата на радиатора и да сравниш температурите на таблото и уреда.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 25 окт 2006 8:51

Като подмениш датчиците с неоригинални, или със различни от фабричнити може да се изкривят показанията, потвърждавам го, при мен се получи така. Взех си от морга същите като оригиналните и показанията си влезнаха в час. Конкретно при теб - за да елиминираш евентуален проблем със датчиците най-добре е както казва колегата да мериш "на голо" температурата за да видиш дали ти сработват правилно.....

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Сря 25 окт 2006 10:15

При мен стои в различни положения, но винаги около диода и не подминава малките чертички вляво и дясно от него. Зависи дали съм на градско, дали настъпвам или пък се спускам по надолнище без газ...

Потребителски аватар
astrochicken
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот astrochicken » Сря 25 окт 2006 11:17

След смяна на термостата и датчиците, намерих термометър за мерене на градусите за водата и се оказа че при изправено положение е точно 70 градуса а трябва да е 90 градуса като е там стрелката, всичко е нормално просто уредът който отчита температурата на таблото е прецакан и показва с 20 градуса повече :) термостат, перка всичко е нормално, БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА ВАШИТЕ МНЕНИЯ !!! Надявам се и аз да мога да помогна с нещо!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”