Ту пали-ту не пали ;Golf3; GTI
-
vladko774
- Автомобил:
- Двигател:
Ту пали-ту не пали ;Golf3; GTI
Здравейте,колеги!Много ще съм благодарен за всяка гледна точка по въпроса!Та значи, става въпрос за golf 3:GTI;2E;115к.с.От месец насам при ппланирано излизане с колата "хвърлям боб"- ще запали ли или няма да запали.Ако не запали от първия, най вероятно няма да запали и от двайстия път.Ако на двайсет и първия благоволи, аз пък по инерция ще съм върнал ключа на нула.После пак така до полуда!Заведох вчера въпросната "примадона" на майстор, и той, човека също се видя в приключение.Първо решихме генерално, че проблема е електрически.Съмненията му бяха за делко,датчик на Хол или бубина.Трябваше да я оставя, за да я прегледа по-обстойно.Днес ми се обади и...шок и ужас!Отново сме на изходна позиция.Тествал е всеки от трите елемента с друг и пак същото-един път пали, втори път не.И т.н.Утре продължава по същата схема.Благодаря предварително за всяко мнение.Поздрави!
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ту пали-ту не пали ;Golf3; GTI
Що не я водиш "примадоната" при Ваското1,той се "заиграва" често с такива!!?!

-
ivayloat
- Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
- Двигател: 1.9 SDI
при брат ми беше така обаче само на влажно не палеше
при него излезе спукана бобина
виждам че уж майстора ти я пробвал ама сякаш пробвай и ти
от проба глава не боли
при него излезе спукана бобина
виждам че уж майстора ти я пробвал ама сякаш пробвай и ти
от проба глава не боли
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Бензиновата помпа? Преди време на форда спираше тока на помпата. Кара кара и изгасне... Верно, симптомите са други, но е възможно тя да прави проблем. Чуваш ли я да бзтка ясно пред ипалене?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Когато не иска да пали викни един да върти на стартер и провери кое липсва искра от свещите или бензин(може и клеморед да е.Когато запали добре ли работи?
- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
Имах проблем с палене и не палене и на края гаснене в движение, след това както е угаснала в движение пали докато на края угасна и до там оказа се бубина, по-точно комутатора на бубината, който е заедно с нея.Старата бубина беше сменявана, на нея имаше щампа 03 г. а познат с Голф 3 ГТИ 115 коня я е сменявал няколко пъти, но си купува някакви италиански бубини. Моя Голф 3 е АФТ мотор 97г. и до колкото разбрах бубината е същата като на ГТИ-то, аз взех Беру за 102 лв.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
van4ooo написа:Когато не иска да пали викни един да върти на стартер и провери кое липсва искра от свещите или бензин(може и клеморед да е.Когато запали добре ли работи?
+1-
vladko774
- Автомобил:
- Двигател:
Сърдечно благодаря на всички ВАС, които се отзовахте по темата, специално на "Bioset" за ЛС-то!Проблема се оказа наистина в клемореда зад контактния ключ и релето след това.След малко разклащане и напръскване проблема е решен(поне за сега).Майстора ми каза ,че при завъртане на контакт трябва да се чува едно цъкане от релето и когато завъртам да паля не трябва да ми изгасват лампите на таблото ,ако това се случи най вероятно няма да пали.В общи линии и не сме сигурни, че проблема е отстранен генерално, но за втори ден нямам проблем с паленето, ако има-каза да му я закарам.Сега минавам на следващото ниво-смяна на колетор-двуцевка, че ми пуши от двигателя направо, а с тези закони за тютюнопушенето...Поздрави!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”