passat b3 проблем със запалването когато е загрял

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
submarin
Автомобил: passat B3 kombinizone
Двигател: 1.8Mi 1990

passat b3 проблем със запалването когато е загрял

Мнениеот submarin » Нед 24 юни 2012 14:05

здравейте,

Ще се опитам да опиша подробно проблема ми със запалването на автомобилът ми Passat B3/1.8/MI:

Като купувах колата - близо преди година почти винаги палеше от второ-трето завъртане на ключа.продавача тогава ми обясни че се е мъчил какво ли не но и той не може да се оправи но не му е правило по сериозен проблем от това да завърти няколко пъти ключът преди да запали.
наистина и аз не съм имал по-сериозни проблеми с това до зимата.Когато колата по една и друга причина почна да не пали.какво ставаше: завъртам ключа-тък тък- чува се все едно удряше нейде ..с кабели пали няма проблем.

2-3 седмици я карах така преди да забележа че този проблем ми го прави само когато е загряла..сутрин няма проблем като я покарам 20тина мин и ако по една и друга причина реша да запаля пак и да изключа- пак споменатия звук.

оставих я да я погледне майстор..отворил стартера казва почистих го само нищо му нямаше права ти е оста на стартера.карай я така.
-викам как така?
-ами за сега пали няма проблем.

След като си взех колата забелязах че това със завъртането на ключа 2-3 пъти докато запали е изчезнало. Викам си - евала.

почти бях забравил че е имало подобен проблем, след почти месец най - изненадващо се порблема се повтори..
Пак молене за ток, вадене на кабели завъртане палене в подземния паркинг на един мол.

2 седмици кабелите в краката на пасажерското място 2 седмици отвярях капака когато се чувстваше загряла.
ходих пак при него..
-Много странно ше погледна пак и ключа ще ти видя и за оттечки в купето ток има ли,каза?
викам,-Има то иначе няма логика вечерта да няма и акомулатора да се зарежда сам за една нощ.

като си я взех се оказа че е сменял бендикс..пак около месец без хабери и пак в един момент като в небрано лозе.

сега съм 100 сигурен че се оказва влияние дали е студен или топъл двигателя но не мога да установя причината.

Моля майстори на помощ

благодаря Ви предварително
/марин

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: passat b3 проблем със запалването когато е загрял

Мнениеот Iezekil » Пон 25 юни 2012 12:21

Пиши дали има газ колата,тя също е фактор при палене.
Ако няма газ и проблема е токов,почни от клеморед.Може би точно в момента на въртене на стартера губи контакт.В по-сложните филми се говори и за релета и таралежи,но това не го владея като обяснение.За целта можеш да пуснеш едни кабели директни и с тях да палиш,без да минават през ключа/за проба/.
Интересно е звука дето чуваш да се локализира от къде е,както и наблюдения какво се случва с контролните лампи по време на самото въртене.
Важен тест е при първо въртене да се провери искрата преди и след делкото,има ли я и прочие.Това е тест за комутатор,бобина,хлабава маса и въобще всичко по тока свързано със самото запалване.
Всичко това е при положение,че си проверил температурен датчик/щом и стартера е обслужен/.

Потребителски аватар
submarin
Автомобил: passat B3 kombinizone
Двигател: 1.8Mi 1990

Мнениеот submarin » Пон 25 юни 2012 13:15

с кабели директно от външен източник си пали отмах!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 25 юни 2012 14:17

Клемореда не е скъп-смени го!

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 25 юни 2012 22:10

не получих отговор на моите въпроси,значи не мога да продължа ....
интересното в случая е следното:Какво влияние оказва клемореда на това, дали се пали топла или студена колата?И той ли предизвиква странния звук при палене от удар??Щото не говоря за външни кабели до акумулатора,а директни...

Потребителски аватар
Stoqn90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqn90 » Сря 27 юни 2012 1:02

Iezekil написа:не получих отговор на моите въпроси,значи не мога да продължа ....
интересното в случая е следното:Какво влияние оказва клемореда на това, дали се пали топла или студена колата?И той ли предизвиква странния звук при палене от удар??Щото не говоря за външни кабели до акумулатора,а директни...

Според мен вариантите са два стартер и тералежчето на контактният ключ.
Много лесна проба , подай директен ток към стартера , но не забравяй да изключиш от скорост :012: ,като съквартиранта ми mhihi ,ако запали веднага сменяй таралежчето , не случайно го казвам , при мен правеше проблем ,все пак за тия години става износване и съответно луфт м/у пластинките ,а при протичане на ток загряване и разширяване и в възможно много вероятно колата ти като загрее да прави проблем.....

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 27 юни 2012 13:43

ако има проблем с клемореда (предполагам на това казваш таралежче) да не дава ток пък към инжекциона,или към бензиновата помпа.най-добре е да откачи буксата на клемореда ,да закачи друг такъв на нея и да го завърти с отвертка,когато има проблем :beer

Потребителски аватар
simak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simak » Сря 27 юни 2012 13:44

Колеги, а обърнахте ли внимание, че колата пали винаги с подаване на ток от външен източник - т.е. с кабели от друга кола. Ако е така, защо човека да има проблем с клеморед или контактен ключ?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 27 юни 2012 18:15

дам,и винаги студена си пали....

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 08 окт 2012 15:08

Не разбрах кабели от външен иточник директно към стартера или към акумулатора?

Потребителски аватар
brazy
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.9TD AAZ 1993
Контакти:

Мнениеот brazy » Пон 08 окт 2012 20:38

Колега и моя пасат ми правеше същите проблеми (дизелче е ) и се решиха като се изведе един бутон за запалване (с ключа давам контакт а с бутона си паля ). Поздрави :drunk

Върни се в “Passat”