Въпрос за задните ел. стъкла на МК3-решено и обяснено :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Въпрос за задните ел. стъкла на МК3-решено и обяснено :)

Мнениеот ivostefanov » Вто 19 юни 2012 6:44

Та въпроса ми е следния:

При всяко натискане на което и да е копче(предно или задно) стъклата слизат с не повече от 10см. пускам копчето и пак го натискам и така до долу,съответно и на горе пак така :?
Какъв им е случая и къде да ровя да го оправя това,че щракам като на покер машина по тея не много издражливи копчета?
А и за единия заден джам предното копче не работи,ако има общо.Но него ще го обескостявам като имам време па ако тръгне.

Последна промяна от ivostefanov на Нед 24 юни 2012 14:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Re: Въпрос за задните ел. стъкла на МК3

Мнениеот Fearless » Вто 19 юни 2012 10:14

И при мен на пасажерската врака е така,колега.Явно е заводско на степени,незнейно с каква цел...дори комфорт модула ми не го дига и трябва да си го затварям ръчно.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Вто 19 юни 2012 10:18

Комфорт модула до 95-та год. би трябвало да сваля стъклата с едно натискане, но за вдигането трябва да държиш.... mhihi

Ако и при сваляне тръгват сами и спират в един момент, значи някой нещо е правил/ремонтирал и не го е направил като хората, смисъл когато машинката усети по-голямо съпротивление спира, като защита от претоварване. :да:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 19 юни 2012 15:16

yoan4o написа:Комфорт модула до 95-та год. би трябвало да сваля стъклата с едно натискане, но за вдигането трябва да държиш.... mhihi

Ако и при сваляне тръгват сами и спират в един момент, значи някой нещо е правил/ремонтирал и не го е направил като хората, смисъл когато машинката усети по-голямо съпротивление спира, като защита от претоварване. :да:

Те това е ключа за бараката трябва да се профилактират механизмите малко смазване и ще заработят нормално.

Потребителски аватар
ivostefanov
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Вто 19 юни 2012 21:57

Ще ги ровна да видя дали не задържат но при всяко натискане хукват като луди(за 10см. :lol: ).А иначе предните са така както Йоански казва.

п.с. Малко се съмнявам да задържат защото предните нагоре се движат по бавно от задните в двете посоки :roll:

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Сря 20 юни 2012 16:57

Тук съм описал как се ремонтира:
viewtopic.php?f=5&t=23699&start=45

Потребителски аватар
ivostefanov
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 23 юни 2012 6:34

Тъй като днес ще се ровя настоятелно по машинките и алармата защото имам леки забележки по това как я вързаха,изникна ново въпросче породено от факта че комфорт модула нещо не пее на заден ляв джам.
Тоест като задържа ключа всичко пада без него дори и опит не прави да тръгне а същевременно работи като другия на пресекулки по десетина сантиметра.
Алармаджията твърди че комфорт модула е умрял и за това се ебавало отключването което става само като завъртя ключа втори път,иначе не отваря другите врати и не сваля стъклата :roll:

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 23 юни 2012 6:40

за слизането на степени е виновен модула на стъклото на самия модул накрая има един елемент които следи дали на оста на мотора се върти един магнит ,и като се прецака тоя елемент модула не разбира че стъклото се движи и спира тока към него за да не прецака ротора , а това че не се вдига с ключа виж кабелите в маншона да няма прекъснат тоя които е за комфорта ,успех в ровенето

Потребителски аватар
ivostefanov
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 23 юни 2012 6:42

В общи линий алармата има втори бутон за отваряне на багажника,които в момента служи за отключване на централното защото нещо онзи не успя да я направи да отваря при изкл. на алармата да отваря,та идеята ми която незнам дали ще успея да постигна е този втори бутон да пуска импулс евентуално с реле за време на комфорта и да сваля джамовете когато го натисна.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 23 юни 2012 6:48

алармата има дълъг импулс за отваряне сигурно не му стига сигнала или компресора се ебава аз съм имал 2 такива случая и си играх доста ,сега няма да разяснявам на колегите как да бачкат но като не можеш да свършиш една работа като хората не се хващаи , тук скоро един колега с голф 4-ка имаше проблем с алармата каза ли му че тия коли са така а то нищо общо ,пали колата и обратно при маистора да си оправя бакиите взел е все пак над 100 лева

Потребителски аватар
ivostefanov
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 23 юни 2012 16:26

Проблема не е в машинките,жила и т.н. Явно е някъде на високо равнище но нямам идея къде да ровя,някои ако знае да сподели.
Кое управлява тея проклети стъкла.
Освен и двете платки на машинките да са умрели.

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Съб 23 юни 2012 17:20

И аз имах същият проблем с едното задно стъкло и се указа, че платката му е пр...бана смених я всичко се оправи.А също си провери и кабелите в гумения маншон на вратата. :beer

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Нед 24 юни 2012 10:39

при мен беше същото , даже италианците бяха ровили по обстойно , щото като натиснех копчето за сваляне то ми вдигаше джама и обратното , по втория въпрос се оказа че който го е ровил е обърнал колектора на моторчето с четките то е пласмасово и лесно може да се обърне от там ми идваше реверсирането в копчето .... а по първия въпрос опитах се да го оправя но нестана все си работеше на пресекулки сваля или какчва джама, гледах вътре по платката за студени спойки на компоненти даже всичко презапоих нямаше ефект гледах за този магнитен пръстен да не е разместен както и транзистора всичко видимо беше наред но си работеше все на пресекулки от по 10санта оправи се след като смених платката с електрониката всичко заспа .... според мен има някъде изгаряне по елементите , тях не се навих да отпоявам и да ровя кой е дефектирал поради 2 причини : от едната страна бяха заляти с нещо като смола фабрично или кой знае какво и просто махане няма , както и не се виждаха точно инизциалите на самите елементи , другото беше че дори и да свалиш някой компонент дори да намериш изгорелия елемент едва ли ще го намериш по магазините с тия немски означения по чиповете дето за пръв път виждам
дано съм бил полезен според мен е смяна на платката това му е майката но нека все пак колегата си прегледа хубаво механизмите , платки компоненти и чак тогава

Потребителски аватар
ivostefanov
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 24 юни 2012 14:23

Днес се заинатих и отново отворих проклетата кора на задната врата и почна едно скубане и чудо невиждано mhihi
Вчера не подкарах и предното копче и машинката защото като пораздърпах снопа със жиците на вратата м/у колонката се установи,че имам три прекъснати кабела и за това предното копче не работи.
Изображение

По натам се случи следното,след като вчера наместих прокетия пръстен дето брой некви импулси или незнам си какво то пак не тръгна,както и днес след като реших че по-зле няма да стане избърсах с парцал онази проклетия дето седи вързана за платката и всичко разгеле заработи :applause:
Последва и другата врата и тя тръгна перфектно :banana

В другата тема има две снимки но аз ще кача още няколко за улеснение който не са кой знае колко добри но малко по големи че първата на колегата неможе да се увеличи.

Тъй като трябва да откачите машинката от шината на целия механизъм а по него излишна работа нямате,след като развиете по-големите болчета и двете малки в средата,повдигате леко със завъртане на жилата и си вкарвате два пръста да подпрете пластмасовите водачи с пружинките на жилата така че да може да завъртите цялата ламарина с водача т.н. без да изпаднат.
Защото после е едно ненужно опъване и потене пък и може да счупите някой водач,а така работата по машинката е 10 минути :да:
Изображение
Изображение

Ето и на колегата снимката на която е рисувал да се види нагледно къде да гледате
Изображение

На тази снимка ще видите как оста на моторчето си седи празна и лъщи на светлината без нищо по нея

Изображение

А това е въпросното пръстенче по което онази щуротия на платката следи дали се върти оста на моторчето(кафявото нещо в процепа)
Изображение

То по принцип се крие много тайно кам моторчето и въобще на пръв поглед няма и да го забележите.Бъркате с малка отверчица и го прибутвате в средата на процепа и всичко е 6+ :да:

п.с. Може да си забършете и на платката четеца за всеки случай да не стане като при мен да отварям три пъти.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за задните ел. стъкла на МК3-решено и обяснено :)

Мнениеот i3v3a3n » Нед 24 юни 2012 16:14

само да попитам как си оправи инсталацията , това е слабо място на голф тройките моите и двете са скъсани задните аз ги запоявах но няма да изкарат дълго много е шибано направена самата сгъвка. Търсих втора употреба здрави от 4 човека които ми предложиха на всичките им бяха скъсани точно там кабелите на кой 1-2 жици на кой почти сичките след това се отказах и си ги запоих. Някъде нова и здрава инсталация дали се предлага било по магазини , някакви идеи , или как да се реши за постоянно този проблем

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”