пасат Б5, 98 г. проблем с климатроника

Техническа и сервизна информация за Passat
rudij
Автомобил:
Двигател:

пасат Б5, 98 г. проблем с климатроника

Мнениеот rudij » Пет 22 юни 2012 17:46

Имам VW Passat 1.8 бензин(98г.).На дисплея на климатроника от доста време мигат някакви цифри и не работи.Днес ходих да го проверят дали има нужда от зареждане-оказа се че няма.Майстора каза,че перката за радиатора на климатроника трябва да се върти постоянно,а тя не се върти.Компресора си работи и вътре в купето влиза студен въздух,но не смея да го включа за да не се повреди.Няма изгорели бушони,само едно голямо реле зад таблото се беше разместило-натиснах го да си влезне на мястото и сега на дисплея вече не мигат цифри,но проблема с перката си остава.Свързах я директно с акумулатора-работи.Може ли някой да ми каже къде е проблема?Благодаря предварително!!!

vwsofia30
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с климатроника на пасат Б5, 98 г.

Мнениеот vwsofia30 » Нед 24 юни 2012 16:40

Провери всички бушони за климата в колата с мултицет и буксите на перките . Проблема за мен е чисто електрически .

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пон 25 юни 2012 14:32

Първо провери дали няма някое допълнително слагано ключе, което да спира перката. На моя Пасат му сложих, щото наистина се въртеше с пускане на двигателя и през зимата. :(
После опитай да направиш самодиагностика на климатроника. Има описано в доста теми как, какви са кодовете за грешки. Може и да излезе отговор на въпросите ти.
Междувременно поразмърдай го това, голямото, реле при включен двигател и климатроник, и гледай дали няма да тръгне перката. По принцип, без да се замислям сега( че е много топло в офиса ми)перката трябва да се включва от реле( но като говорим за реле, нека да видиш и напишеш тук номера му).
Релетата имат навика да искат от собственика на колата да се грижи за тях или да ги сменя. Ако знаеш за кой край се хваща споялника, презапои всички спойки, след като го отвориш, разбира се. Или го смени, най-добре с такова, за което е сигурно че работи, поне за проба.
Но ако толкова се страхуваш да пуснеш климатроника и направиш самодиагностиката и пробите, търси майстор. :)

rudij
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudij » Пон 25 юни 2012 17:28

компресора и перката са си наред,майстора ги пробва докато зареждаше с газ системата.после лично проверих всички бушони-здрави са.няма слагани допълнителни копчета.установих само че не идва ток до буксата където се включва перката.не знам дали кабелите не са прекъснати.проблема е че до преди половин година(от толкова време не беше карана колата) климатроника си вървеше нормално,а сега не.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пон 25 юни 2012 21:49

Все пак се увери, че знаеш предназначението на всеки ключ по таблото. И останалите проверки направи.
А ако искаш, покарай така, има шансове след половин година проблема да изчезне сам, след като сам се е появил за толкова време. :) Това ли искаше да чуеш?

passat b5 .
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat b5 . » Съб 24 окт 2015 20:55

Колеги имам проблем с климатроника на моя пасат б5 не иска да духа топъл въздух само студен на колкото и градуса да го пусна

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Нед 25 окт 2015 13:42

А колата загрява ли нормално?

Върни се в “Passat”