Как издържате в тая жега (като сте паркирали)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как издържате в тая жега (като сте паркирали)
Малко особен и тъп въпрос, ама не се издържа вече...(не намерих нещо подобно с търсачката)
Говоря за следното - като си в движение, климатика охлажда (който си има климатик), ама като оставя колата само за половин час на слънце и после не се трае от жега. Моя проблем е че живея в къща, ама в къщата си нямам гараж (и нямам лев да си построя). Хубаво е че съм на края на затворена улица и не преча на никой, ама кофтито е че като паркирам пред нас, после не мога да се кача в колата от жега - пробвах и сенници и какво ли не. (колата е голф 3, отвън тъмносиня)
Някакви идеи?
Мерси!
Говоря за следното - като си в движение, климатика охлажда (който си има климатик), ама като оставя колата само за половин час на слънце и после не се трае от жега. Моя проблем е че живея в къща, ама в къщата си нямам гараж (и нямам лев да си построя). Хубаво е че съм на края на затворена улица и не преча на никой, ама кофтито е че като паркирам пред нас, после не мога да се кача в колата от жега - пробвах и сенници и какво ли не. (колата е голф 3, отвън тъмносиня)
Някакви идеи?
Мерси!
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Re: Как издържате в тая жега (като сте паркирали)
направи си една тента бре като гараж в двора ама само от горе и си оставяи леко прозорците отворени
- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
Мятай едно родопоско одеяло отгоре на колата и готово. 

- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
bodil4o написа:Мятай едно родопоско одеяло отгоре на колата и готово.
по-добре и по-тЪнкач с чаршав

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имаш къща? имаш ли двор?
направи си навес
направи си навес

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Толкова ли няма някъде дърво за да оставиш колата на сянка?
Всеки няма гараж, но когато отивам някъде по центъра винаги търся някъде сянка, аз нямам климатик на колата, но като се прибера поне баня имам

-
- Автомобил:
- Двигател:
Като тръгна по работа из града си търся читаво място за спиране (демек на сенчица), пък и като съм на работа, свършвам късно, а дотогава е захладняло. Ама като съм оставил колата пред нас е проблем (обикновено излизам по обед), защото улицата е съвсем тясна (колкото да мине една кола) и няма дървета, а по-големия проблем е че двора ми е под нивото на улицата - фактически в двора (и после вкъщи) си влизам по едни стълбички от улицата. Ама колата няма как. Все пак ше помисля за някаква тента (ако намеря начин да я закрепя...)
А това с одеялото майтап ли е ?
p.s. (то верно и аз имам баня у нас, ама по лошо става като излизам за работа...докато климатика започне да охлажда вече съм потекъл отвсякъде
)
А това с одеялото майтап ли е ?

p.s. (то верно и аз имам баня у нас, ама по лошо става като излизам за работа...докато климатика започне да охлажда вече съм потекъл отвсякъде

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Затова съм си взел бяла кола.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
master_gamgee написа:...
А това с одеялото майтап ли е ?![]()
..
Не е

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
В Метро все още има на промоция покривала за автомобили БиоХХи нещо такова беше. Бягай вземай . най-голямото е 26 лв /Шарана се крие под такова, по-малкия размер е 24 лв , най-малкия още по-евтин. Имат цип за вратата на водача , както и торба за събиране в задната част.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Светло фолио на всички стъкла и алуминиев сенник на предното - пробвано - работи
п.п Не очаквай чак да е студено когато влезеш в колата, но има осезаема разлика преди-след

п.п Не очаквай чак да е студено когато влезеш в колата, но има осезаема разлика преди-след

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Аз като се кача в колата карам 2-3 мин на климатик и отворени стъкла да става течение. След 5 мин вече климатика си казва своето и няма грижи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
място , че и на сянка - вие сте за завиждане, ние тук по морето ако докопаме какво и да е място е добре - срещу жегата аз правя така - слагам един сенник отпред и леко отворени прозорците , а ако е опасно да я оставяш така просто преди да влезеш да шофираш остави малко колата с отворени врати да я мине вятъра и после е друго.
-
- Автомобил:
- Двигател:
това с покривалото е идея
благодаря!
иначе сенник имам отпред и отзад, няма голяма полза - като седнеш по обед не се търпи, ама и волана не можеш да пипнеш няколко минуи (докато климатика пусне повечко студен въздух)
иначе и бялата кола е идея, ама нямаха бели от моя модел в секънд хенд магазина

благодаря!
иначе сенник имам отпред и отзад, няма голяма полза - като седнеш по обед не се търпи, ама и волана не можеш да пипнеш няколко минуи (докато климатика пусне повечко студен въздух)
иначе и бялата кола е идея, ама нямаха бели от моя модел в секънд хенд магазина

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”