Падна ми главният предпазител. След няколко опита установихме, че е заради хладилника и след като махнахме джаджата от снимката - спря да пада и хладилникът сякаш работи, но щом е била сложена там, значи има защо и искам да я подменя. Хладилникът е LG GR-389SQF , а на джаджата пише SL98A .
Оказа се, че нещото е сензор за контрол на температурата - къде продават такива неща? http://www.espares.co.uk/part/fridges-a ... senso.html
Търся хладилен техник - развали ми се хладилника
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Търся хладилен техник - развали ми се хладилника
Това на последната снимка отдолу е термо-бушон(за различни температури са).Струва около 1,5лв,има го по магазините за електронни елементи.Другото отгоре вероятно е термистор.За да пукне бушона обаче има някакъв проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В нета за сервиз на LG излизат Роял и КиК. Роял казаха, че могат да пратят техник най-рано след седмица, а КиК ги чакам да се обадят и да кажат. Понеже хладилникът работи без тая джаджа, ще опитам да я поръчам и директно да я сменя.
Все още се търси хладилен техник, който да не е зает до Коледа.
Все още се търси хладилен техник, който да не е зает до Коледа.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ваджаров Сервиз мисля, че се казваше оторизирания на Liebherr, но правят и други марки. Пробвай там, аз останах доволен от ремонта на моя.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Това което си снимал управлява нагревател за "defrost" функция, вграден е в изпарителя на хладилника.
Вътре в плика има това, което е отбелязал колегата - thermistor + cut off switch.
Без тази система хладилника ще се обледява, трябва да си го размразяваш сам както дърт Мраз.
Аз залагам на частично окъсил нагревател, но тогава не е ясно защо термо предпазителя не е сработил.
Шанс да ти намерят тези компоненти: примерно магазин ник електрик.
Или при представител, където ще дадеш хубавите пари. За техника отделно.
Пълният сервизен мануал е достъпен за сваляне в нета, успех.
Вътре в плика има това, което е отбелязал колегата - thermistor + cut off switch.
Без тази система хладилника ще се обледява, трябва да си го размразяваш сам както дърт Мраз.

Аз залагам на частично окъсил нагревател, но тогава не е ясно защо термо предпазителя не е сработил.
Шанс да ти намерят тези компоненти: примерно магазин ник електрик.
Или при представител, където ще дадеш хубавите пари. За техника отделно.
Пълният сервизен мануал е достъпен за сваляне в нета, успех.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”