Мнение за PANASONIC DMC-LZ2

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Сря 25 окт 2006 13:14

Madj0 написа:За мен лично има само една марка и тя е NIKON ако е друга марка поне някаде по нея да пише LEICA . Иначе на CANON вносителя е Polycomp е тва моделче примерно ( Digital Camera Canon DM XM2 ) мога да го дам на NIKSI за скромните 3932лв
p.s .Е тва моделче Canon Digital IXUS 65, 6.0 MP го взех за сестрата преди седмица за 680лв

Хмммм Ixus 65 се намира на тази цена, та даже и по-ниска.
Що мислиш, че го намираш на добра цена?!
За да се обоснова давам линк:
http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=29&products_id=454

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 25 окт 2006 13:16

Не трябва да се робува на дадена марка, винаги съм го казвал. Сега при профитата, които ползват СЛР и ДСЛР (апарати със сменяема оптика), има друг фактор - обективите. Телата се сменят, обективите си остават. Когато човек инвестира в 5-6 скъпи обектива, той се "жени" за една марка. После дори и да си купи по-хубаво и по-модерно тяло, обективите си ги ползва.
Аз самия снимам с Панасоник, и съм доволен от него, свикнал съм му с недостатъците, старая се да ги избягвам. Сега съм си харесал един Пентакс, който струва 2000лв, но да видим дали ще се реша..

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 25 окт 2006 13:18

Ей тука са едни от най-добрите цени:
http://photopavilion.com/ - магазин за фототехника.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 25 окт 2006 14:40

Много благодаря че почти никой досега не каза нещо конкретно за този апарат и Панасоник като цяло.
Просто в момента това апаратче го има на много прилична цена /около 300 лв/ и за това питах.
Чувал съм за канон и т.н., че били добри, но въпроса ми е конкретен, а не "Каква марка да избера".

Много се извинявам ама не било LZ5, a LZ2

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 25 окт 2006 15:29

Аз като притежател на Панасоник, мога да обобщя:
+ много надеждни, и качествени като изработка;
+ стабилизация - много важна при снимане с дълъг зуум, и на тъмно;
+ много добра оптика; (само че lz не е с лайка, но предполагам, че е достатъчно добра)

- шумна матрица - при чувствителности над 100, се появява характерния цветен шум, при гледане на снимката в пълен размер. Този недостатък се компенсира частично от стабилизацията, която позволява снимане на по-ниски скорости, и съответно използване на ниски чувствителности.

Тези неща са характерни за всичките им апарати. По принцип са добри, и правят хубави снимки, предполагам, че ще останеш доволен.

Eто тук има тестче на това апаратче:
http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/lz2.html

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 25 окт 2006 21:23

ACCELERATOR написа:.....

Много благодаря. Това като цяло отговаря на въпроса ми.

Са вече да си оспамя сам темата - ако се разсъхне нещо с Панасоника, дайте идея за читав апарат - основно ме интересува голям оптичен zoom /поне х6/ и евентуално стабилизатор да има каква марка и евентуално цена /принципно някъде до към 500 лв е идеята да се дават/

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 25 окт 2006 21:59

аз имам LZ2 и съм страшно доволен само като се замисля че е 6х и чуденето приключва. аз се чудех между Pentax, Sony и една куча марка /немски с Л започва/, но само панасоника е с 6х .... , сонито е 2х по-скъпо откъм карти и тн . LZ2 прави клипове със звук има настройки много, оптиката не е Leica, но все пак е супер. FZ е по добре но и цената му е по-висока
http://snimka.bg/album.php?album_id=72425
снимките са на 6х 1024*768 и са правени от около 50-60 метра

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Сря 25 окт 2006 22:14

аз съм със подобен на този http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=117&show=additional#slides-pane-0 и прави много хубави снимки, има много ръчни настройки и най-хубавото - 10х zoom! Цената гледам е доста прилична вече. Но какъвто и да избереш ще снима.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”