scuba написа:...
2009, 2.0 дизел, 140 коня ...
goshy написа:Колега,ако не се бъркам, това за главите се отнася за двигателите 2.0 ТДИ ПД, а този двигател е Common-rail.. Иначе за мен двигателят е много добър, имам наблюдение върху такъв в купето на тигуан. Много динамичен и не харчи много.

Сигурен ли си, че е комън рейл? Защото аз мисля, че 2.0TDI/140кс от 2009-та си е ПД. Но може и да грешa.
По темата - аз карах О2 1.9тди/105кс от 2008-ма(нова) до преди 4 месеца. Това е най-скучната кола, която съм карал. За този период 3 или 4 пъти беше сменен тампон на скоростите, веднъж блок с датчици и вакууми и почти нищо друго. Ако ти трябва практична кола и не очакваш да ти харесва много, О2 е много подходяща. Отзад не е широко, за трима души си е много тясно - за коленете също няма много място. Багажникът е огромен. Предните седалки не ми бяха удобни - при дълги преходи редовно ме болеше гърбът, колкото и да си намествам седалката. За сравнение - със сегашния ми 17-годишен кошник не ме е болял гърбът никога. Моторът е прилично шумен и се чува в купето, което дразни. Вътре пластмасите са доста гадни на пипане. Като окачване и возия - нямам забележки - не се люшка много и не друса по дупките. При каране с по-висока скорост 1.9тди-то похарчваше стабилно масло - говоря за над 3500-4000об/мин. Ако не я назорваш, харчеше под литър на 10000км, което за мен е приемливо. Разход на гориво - минимално - 4/100, извънградско - около 5/100, градско - около 7/100.
П.С. Сетих се какво каза дъщеря ми когато бях пуснал да продавам Аудито и все още карах служебната Октавия: "Тате, не може ли да продадем зелената(Октавията) и да си оставим Аудито?"