Претърпяно ПТП след което...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ChristianPetrow
Автомобил:
Двигател:

Претърпяно ПТП след което...

Мнениеот ChristianPetrow » Сря 27 юни 2012 17:24

Здравейте, имам следния проблем, претърпях ПТП, след което ходих по застрахователи и т.н. знаете как е процедурата. Та.. установи се, че аз съм потърпевш и трябва да ми изплатят парите, но при подаване на всички документи липсва един "талон за технически преглед, прегледа го имам (и е валиден), но картончето е изгубено, обърнах колата, къщата без резултат.. и ми казаха, че без него не мога да ми изплатят щетите, та въпроса ми е, какво мога да направя.. :cry:
Благодаря на всички отзовали се!
Дано не Ви се случват такива ходения по мъките... :bishop

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Претърпяно ПТП след което...

Мнениеот Vlad777 » Сря 27 юни 2012 18:12

Кога си минал на ГТП? Преди или след нова година?

Имаш ли протокол?

Най-добре иди до сервиза, където си минал преглед?

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 27 юни 2012 19:04

Ако е след нова година няма как да имаш талон ,той отпада или по-скоро става част от самата полица , аз така един път забравих че нямам талон и пред кат търся , търся - добре, че се сетих , даже единия катаджия не беше запознат и мрънкаше , но другия му обясни ,че вече има и в движение коли с новите прегледи , тоест без отделен талон.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 27 юни 2012 19:20

Защо го дозаплиташ, каква полица кви части от полици - става дума за ГТП? Точно "новите" прегледи имат малък отрязък от основния протокол, който стои във водача.
просто му правят въртели, да не дадат лев.
В документа който той има е описан подробно прегледа: става/не става.
Те и "старите" бяха чаршаф+картонче+стикерче.
Пич ако тия са упоменали в общите условия, че искат и двата отрязъка от ГТП-то тоест и
ChristianPetrow написа:...картончето...

....не знам, лошо.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Сря 27 юни 2012 19:25

малкото надупчено талонче е заменено от голям чаршаф сгънат на 4 с холограмни стикери и надписи,липсва листа с да/да/не...
Иди в пункта и поискаи само талон, по всяка вероятност ще ти искат пак пари за преглед.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 27 юни 2012 19:49

Заменено е на някои.....минах преглед преди 4 дни и имам МАЛКО ТАЛОНЧЕ! Отделно от него имам и чаршафа

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 27 юни 2012 19:54

Ето го картончето ми , като в колата имам и цял голям лист с евентуалните неизправности на колата.

Изображение

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Сря 27 юни 2012 20:11

Никой няма да му издаде дубликат. Аз разботя в пункт за ГТП и на 100% Ви казвам, че няма как да се извади дубликат на талончето за преглед. А застрахователите го изискват при щета. Инъче не плащат нищо.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Сря 27 юни 2012 20:33

Здрасти колега, това което са ти казали от застрахователя първо е голяма глупост и второ е в абсолютно противоречие със закона. Това че не си представил талон за ГТП няма нищо общо със задължението на застрахователя да ти изплати обезщетение. Чл. 211, т. 2 КЗ изрично посочва кога застрахователят има право да откаже. Дори да го пише в ОУ, а почти съм сигурен, че такова изискване няма за вреди от ПТП, пак не е основание за отказ, тъй като непредставянето на този документ не е значително с оглед интереса на застрахователя. Има константна съдебна практика а ВКС в тази насока. При ПТП вредите се доказват с протокола от КАТ и огледите които правят експертите на застрахователя.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 27 юни 2012 20:54

На мой познат също го сполетя същата случка! Но при него положението беше такова, че той наистина нямаше Технически Преглед! Беше изтекъл и му отказаха да изплатят щетите! Надявам се да си намериш документа, иначе няма да ти дадът нито една стотинка! :|

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 27 юни 2012 22:43

В общите условия си пише че при ще та водача е длъжен да предостави документ за ГТП. Аз пък-за разлика от колегат горе-мисля че спокойно може да ти издадат дубликат на картончето за преглед. Просто отиваш в сервиза в който си минал и говориш с хората. Иначе няма да ти изплатят щетите.
П.П. Дори и при старите прегледи би трябвало да дадат протокол за прегледа, с който можеш да си извадиш дубликат. Ако нямаш тогава задачата е по-сложна но все пак не е невъзможна

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 27 юни 2012 23:16

npu3pak написа:Никой няма да му издаде дубликат. Аз разботя в пункт за ГТП и на 100% Ви казвам, че няма как да се извади дубликат на талончето за преглед. А застрахователите го изискват при щета. Инъче не плащат нищо.

Добре де, а не може ли да се издаде някъв документ че колата е минала на преглед на еди коя си дата и ГТП-то важи до еди кога си и човека да го представи пред застрахователите

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 28 юни 2012 6:41

Цитат от колега от една друга тема:

ZeroCool написа: ......................... П.С. И да ако си загубите талона за преглед получавате нов заедно със стикера и удоволствието да минете през валовете само за 30 кинта...противно на логиката след въвеждането на цифровите шитни, дубликати не се издават в случай че нещо се случи с оригинала.

Потребителски аватар
ChristianPetrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChristianPetrow » Чет 28 юни 2012 10:30

Ами от ГТП-то нямам нищо, старият собственик ми даде колата с всички документи, но и без тези неща за прегледа, прегледа е правен юли 2011 г. Даже не знам не дай си боже ме спрат за проверка и да ми поискат за преглед талон нещо да се заядат..... :cry:
А сега средата на юли трябва да мина ГТП, и ги попитах има ли начин да предоставя новия талон който ще ми издадат, тей като стария не мога да го намеря.. и ми казаха трябва от датата на произшествието... не ми е ясно защо ме спъват за едно картонче, след като имам стикер, че си го имам този преглед... цялата работа е май да се отърват от изплащането... :oops:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 28 юни 2012 12:47

Нали ти казвам, имат си изискване да има талонче от преди датата на събитието. Иначе не изплащат. С две думи работата при теб е лоша

Върни се в “ОФФ-Топик - други”