Здравейте, имам голф 4 1,6 с газов инжекцион. Купих го наскоро и ми падна акумулатора. Въпроса е, че не мога да го сваля. Изглежда доста странен. На сайта по долу съм качил снимка. Това със зелената стрелка мисля, че е нещо от газовата система и е хванато с болтчета, но това желязо с червената стрелка не знам за какво е (обхваща отгоре и отстрани акумулатора).
http://my-vw-photos.hit.bg/index.html
Виждали ли сте такова нещо и как да го сваля най-вече?
VW Golf 4, акумулатор ?!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: VW Golf 4, акумулатор ?!?
Нещо не е наред със снимката и не се отваря.Излиза съобщение:Тази уеб страница не е намерена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Колега няма нищо странно!Това където е зелената стрелка-капачето се вдига и развиваш клемите на акумулатора.Там имаш бушони които остават там със стойката която си оцветил в червено!А като махнеш изолацията ще видиш къде се закрепва.Намира се от към страната на фара!
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
Да допълня колегите…
Като отвориш капачето на пластмасовата кутия (не е за газовата уредба – „заводска” си е) ще видиш предпазителите и една метална шина, която е обща за всички бушони и единия й край е захванат за плюсовата клема с гайка 10-ка. Цялата пластмасова кутийка е закрепена с щипки за металната шина (червената стрелка). Тя пък се маха от акумулатора после, когато вече си го свалил. Избутваш я настрани. За монтажа на друг акумулатор всичко по обратния ред.
Като отвориш капачето на пластмасовата кутия (не е за газовата уредба – „заводска” си е) ще видиш предпазителите и една метална шина, която е обща за всички бушони и единия й край е захванат за плюсовата клема с гайка 10-ка. Цялата пластмасова кутийка е закрепена с щипки за металната шина (червената стрелка). Тя пък се маха от акумулатора после, когато вече си го свалил. Избутваш я настрани. За монтажа на друг акумулатор всичко по обратния ред.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”