kacarov_dupnitsa написа:За Ланчията един приятел кара такава само че е бензин, кара я от 2008 година и не слиза от нея, ходи на риба с нея

, и казва че за 90 хил. км. е сменил само един носач, а с тази електроника не е имал проблеми. То коя кола в днешно време няма електроника. Незнам какво да правя

Аз карам либра, но 2,4 дизел, разликата с 1,9 е само в единия цилиндър, друга разлика двигателите нямат. Не знам как върви 1,9, но покарвам и б5 афн и разликата във вървежа е огромна в полза на либрата, което е нормално все пак. Разхода им е еднакъв извънградско, а градско не мога да кажа. Не знам какво значи проблеми с електрониката,каквато електроника има либрата, същата ще я има и пасата горе-долу. По екстрите, разбира се, че има повече от пасата- аз имам електрохроматично огледало, което е много яка екстра и не ми е правило проблеми с електрониката си /повечето неща са БОШ/

, автопилот, автоматични чистачки, които помагат, но в общи линии само на авто решим не мога да карам, малко са мудни като реакция на промяната на дъжда.Типичните проблеми по Либра са едни пласмасови държачи на стъклата, които като се счупят и намачква жилата, продават се и ако се сменят профилактично /бяха по 5-6бр./ няма да има проблем.Друг проблем е само при 2,4, че има случай на поизносени вътрешни карета, за 1,9 не е типично. Следващ изявен "дефект" са кофти фарове, макар да са доста по-добре от на б5 пожълтелите. Искат освежаване самите фарове, за да са пълноценни. Следващ дефект- датчика на кол вал се сменя по едно време- струва до 50 лв. Най-сериозия й проблем са може би тропащите стабилизиращи щанги- сменяш тампони и след 5к км пак тропат. Някои го решават с полиуретан, които скърца, други с нова щанга цялата от магазина /при мен беше така, взех я с нова щанга и издържа 40 000км/, други пък, като мен, вземат хубави тампони, сменят си ги грамотно, смазват ги и карат без грижа, но като цяло това е супер често срещан дефект.Няма изявени проблеми с климатика, нито с абс, нито с аср. Поддръжката й не е скъпа за мен. Ако я сравняваш с разни каски дето пепелника е екстра, сигурно е скъпа. Ангренажен комплект+ водна помпа профилактично+ труд и гаранция 1 или 2 години, забравих, беше 240 лв/Сф/. Външните ролки са от рода на 100 лв трите, ремъка 15-20 лв. Носач- 120-130 лв, като е само 1 от страна, биалетка около 30, тампон щшанга 15, накрайник 30 лв.Съединителя ми комплект струваше 240 кинта валео с разни намаление, иначе за 300 се намираше. Ходовата й част си е супер в сравнение с пасата като цена на обслужване и леснота, това дето само някакви мастъри можели да пипат

На моята съм със заводските носачи 99 година пише на тях, а колата е на над 200 000. Имам я само 20 000, разхода ми средния по комп за последните 5 000 км, като са основно извънградско, макар да я карам всеки ден и в града е 5,8.
Ето какво съм сменил за тези км:
- маншончета на носачите
- един външен накрайник, беше сцепил маншончето
- маншон рейка
- съединител
- ремъци, ролки
- профилактично тампони на стабилизираща щанга
- 1 подгревна свещ
Ако ти трябва друго инфо, питай.