Няколко марки дизелови автомобили 1.9 от 2500 до 3500 лв?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Няколко марки дизелови автомобили 1.9 от 2500 до 3500 лв?

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 28 юни 2012 10:36

Колеги, имам голям проблем, но мисля че вече е към края си, след като продадох корабчето :( , сега съм без кола и имам нужда от вашите мнения. Спрял съм се на няколко модела автомобили.

Ланчия Либра 1.9 jtd 2000 година ( според зависи) цена 2500 лв
Волво v40 1.9 тд 2000 година ( комби) 2500 лв.
Пасат б5 1.9 тди 110 коня 1998 година. (Седан) забележка има паднало лаково покритие на места. 3600 лв.
Форд Галакси 1.9 тди :) 1998г. 110 коня. 3300 лв.

Кордоба 1.9 тди 110 кончета 2000 година 3300 лв.

Дайте мнения, отностно поддръжки ако можете на автомобилите, знам че все пак това е форума на VW и ще нахвалите пасата, но.... :)

Последна промяна от kacarov_dupnitsa на Чет 28 юни 2012 11:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Колеги пред голяма дилема съм, моля за мнение на автомобили.

Мнениеот zografski » Чет 28 юни 2012 10:49

Аз не мисля да хваля пасата, но въпреки всичко бих го предпочел определено пред форда, както казва моят майстор, добре че има фордове, че да не остана без работа :lol: предполагам, че не го казва напразно. А за ланчията и волвото нямам допир до тези коли, но мисля че и на двете марки поддръжката е доста по дебела от тази на Пасата, все пак VW (народната кола), така че от мен имаш 1 +че за VW-то.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 28 юни 2012 10:53

Двигателят на този Форд e VW и интериора е едно към едно на VW. До колкото разбрах за Форда само на емблема е Форд :) .

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 28 юни 2012 11:10

Галакси, Шаран и Алхамбра са на практика един и същ модел под различна марка. Ако ти трябва ван и е в добро състояние - взимай. Пасата си приготви поне едни 1000лв за цялостно пребоядисване, тея неща със замазване на лака не стават. Отделно още 1000лв за обслужване при него. Такаче май Волвото е по-добрия вариант за тези пари :да:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 28 юни 2012 11:20

От тез дет си изброй почвам да ти ги казвам по редЪ:

1.Ланча-бъгано с много ,ама много електроника,не знам да ли ще можеш да си го позволиш като подръжка,специфични ремонти,който се правят от опр.кръг майстои и струва в пъти по скъпо от колкото по масовите двг-ли и окачвания!!!за мен твърдо НЕ

2.Волвот-1.9 дизел е с мотор на Рено,пълна скръб,окачването е по-скъпо за подръжка иначе като возия не е лошо!!,твърдо НЕ

3.Пасат Б5 за 3600 :shock :shock ,незнам къв лак му пада,ма сигурно е пред разпад-тук(май само тук mhihi mhihi mhihi )можеш да помислиш е евентуално да скочиш,но прегледаи преди да купиш да не се окаже че ход.част и турбо,ДВГ са леш и затова е такава цената :idea: :idea:

4.Форд Галакси 1.9 тди -вече ти го казаха,никога Форд,а и за 2500лв.кво ли ще му е състоянието :idea:

5.Кордоба 1.9 тди 110 кончета 2000 година 3300 лв.-същото като Пасата,като размисли :idea:

Така че трябва да решиш между 3 и 5,но само след прегледи,да не се окаже че требе да вложиш още толкова за ремонти :idea:

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 28 юни 2012 11:25

За Ланчията един приятел кара такава само че е бензин, кара я от 2008 година и не слиза от нея, ходи на риба с нея :D , и казва че за 90 хил. км. е сменил само един носач, а с тази електроника не е имал проблеми. То коя кола в днешно време няма електроника. Незнам какво да правя :roll:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 28 юни 2012 11:33

За този бюджет по-добре по-старото поколение от моделите :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 28 юни 2012 11:34

Аз съм за Кордобата, ако е комби. По-малка е от Пасат, но е по-опростена по окачване и оборудване. Обслужването е по-лесно.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 28 юни 2012 11:36

muns61 написа:Аз съм за Кордобата, ако е комби. По-малка е от Пасат, но е по-опростена по окачване и оборудване. Обслужването е по-лесно.

:да: :да:

или както го каза колегата некоя Б4 '96г.с фул екстри :idea:

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 28 юни 2012 11:41

Не е комби:

http://www.cars.bg/u668496

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 28 юни 2012 12:11

по-добре наистина слез едно поколение назад.98-02 за тея пари са в много лошо състояние,92-97,според мен ша изкочи нещо по-лачено :? :? :?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 28 юни 2012 12:40

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=55&t=333158

Не че нещо, колегата не ми е никакъв че да му правя реклама на колата, НО тези Тойоти са железни, колата е на газ и е достатъчно широка и комфортна.
Имам личен опит с такава Тойота, която карах две години, абсолютно никакви проблеми с нея, колата е бетон !
Виждам че си дал като примери само дизелови автомобили, но ще се вкараш в невероятно приключение с тея дърти дизелови бангии, освен ако не вземаш от някъде нафта без пари други плюсове не виждам, но дори и да е така ще ти побелее главата от ремонти!
Ланчия,Волво и Форд директно ги зачеркни с дебел червен химикал от списъка mhihi

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 28 юни 2012 13:02

kacarov_dupnitsa написа:За Ланчията един приятел кара такава само че е бензин, кара я от 2008 година и не слиза от нея, ходи на риба с нея :D , и казва че за 90 хил. км. е сменил само един носач, а с тази електроника не е имал проблеми. То коя кола в днешно време няма електроника. Незнам какво да правя :roll:

Аз карам либра, но 2,4 дизел, разликата с 1,9 е само в единия цилиндър, друга разлика двигателите нямат. Не знам как върви 1,9, но покарвам и б5 афн и разликата във вървежа е огромна в полза на либрата, което е нормално все пак. Разхода им е еднакъв извънградско, а градско не мога да кажа. Не знам какво значи проблеми с електрониката,каквато електроника има либрата, същата ще я има и пасата горе-долу. По екстрите, разбира се, че има повече от пасата- аз имам електрохроматично огледало, което е много яка екстра и не ми е правило проблеми с електрониката си /повечето неща са БОШ/ mhihi, автопилот, автоматични чистачки, които помагат, но в общи линии само на авто решим не мога да карам, малко са мудни като реакция на промяната на дъжда.Типичните проблеми по Либра са едни пласмасови държачи на стъклата, които като се счупят и намачква жилата, продават се и ако се сменят профилактично /бяха по 5-6бр./ няма да има проблем.Друг проблем е само при 2,4, че има случай на поизносени вътрешни карета, за 1,9 не е типично. Следващ изявен "дефект" са кофти фарове, макар да са доста по-добре от на б5 пожълтелите. Искат освежаване самите фарове, за да са пълноценни. Следващ дефект- датчика на кол вал се сменя по едно време- струва до 50 лв. Най-сериозия й проблем са може би тропащите стабилизиращи щанги- сменяш тампони и след 5к км пак тропат. Някои го решават с полиуретан, които скърца, други с нова щанга цялата от магазина /при мен беше така, взех я с нова щанга и издържа 40 000км/, други пък, като мен, вземат хубави тампони, сменят си ги грамотно, смазват ги и карат без грижа, но като цяло това е супер често срещан дефект.Няма изявени проблеми с климатика, нито с абс, нито с аср. Поддръжката й не е скъпа за мен. Ако я сравняваш с разни каски дето пепелника е екстра, сигурно е скъпа. Ангренажен комплект+ водна помпа профилактично+ труд и гаранция 1 или 2 години, забравих, беше 240 лв/Сф/. Външните ролки са от рода на 100 лв трите, ремъка 15-20 лв. Носач- 120-130 лв, като е само 1 от страна, биалетка около 30, тампон щшанга 15, накрайник 30 лв.Съединителя ми комплект струваше 240 кинта валео с разни намаление, иначе за 300 се намираше. Ходовата й част си е супер в сравнение с пасата като цена на обслужване и леснота, това дето само някакви мастъри можели да пипат :applause: На моята съм със заводските носачи 99 година пише на тях, а колата е на над 200 000. Имам я само 20 000, разхода ми средния по комп за последните 5 000 км, като са основно извънградско, макар да я карам всеки ден и в града е 5,8.
Ето какво съм сменил за тези км:
- маншончета на носачите
- един външен накрайник, беше сцепил маншончето
- маншон рейка
- съединител
- ремъци, ролки
- профилактично тампони на стабилизираща щанга
- 1 подгревна свещ
Ако ти трябва друго инфо, питай.

p.sqrov
Автомобил: VW T3
Двигател: DJ 2100

Мнениеот p.sqrov » Чет 28 юни 2012 13:10

Кордоба 1.9 тди 110 кончета 2000 година 3300 лв това е най добрия вариант :012:

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 28 юни 2012 14:43

forski написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=55&t=333158

Не че нещо, колегата не ми е никакъв че да му правя реклама на колата, НО тези Тойоти са железни, колата е на газ и е достатъчно широка и комфортна.
Имам личен опит с такава Тойота, която карах две години, абсолютно никакви проблеми с нея, колата е бетон !
Виждам че си дал като примери само дизелови автомобили, но ще се вкараш в невероятно приключение с тея дърти дизелови бангии, освен ако не вземаш от някъде нафта без пари други плюсове не виждам, но дори и да е така ще ти побелее главата от ремонти!
Ланчия,Волво и Форд директно ги зачеркни с дебел червен химикал от списъка mhihi

не е лоша колата, харесва ми, но не ми допада като комби :(

Ориентирах се за Кордобата или за Ланчията, мисля че ще е една от 2-те коли.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”