Passat B5 - кои са най-качествените носачи?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: B5- кои са най качествените носачи?

Мнениеот dancing_niki » Пет 20 апр 2012 22:00

Моите на Муг бяха с някаква сива, графитна предполагам, аз сложих на всички тефлонова. Пробвай като махнеш маншоните да вземеш малко от оригиналната и да я разбъркаш с твоята, ако не стане на гранули слагай смело на всички.

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Нед 22 апр 2012 16:53

Миналата седмица в четвъртък получих рециклираните носачи /долните четири/ с тампони от колегата ФЕРАРИСТА. Днес ми остана време и с колегата MECHOKA от форума ги монтирахме. Приятно съм изненадан от поведението на колата след около 15 километра пробег. Шарнирите бяха рециклирани много добре като двата шарнирни болта на правите носачи едвам с доста голямо усилие помръдваха докато сърповидните криви носачи доста по лесно се движеха. Оказа се че на колата са още оригиналните с щампата на Ауди. Като недостатък но не към тампоните и рециклирането мога да кажа че сега когато всичко е стегнато вибрациите от 13 годишният маховик се усещат доста повече при пускане на колата по инерция на скорост :bishop
Май скоро и той ще се прави. Установих че са ми разбити и горните шарнири ама няма пари за тях в момента.
Благодаря на колегата Николай Димитров ФЕРАРИСТА и му пожелавам все така добре да си вършат работата и да има много доволни клиенти.
Поздрави!

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Нед 22 апр 2012 19:25

penko_pulev написа:Миналата седмица в четвъртък получих рециклираните носачи /долните четири/ с тампони от колегата ФЕРАРИСТА. Днес ми остана време и с колегата MECHOKA от форума ги монтирахме. Приятно съм изненадан от поведението на колата след около 15 километра пробег. Шарнирите бяха рециклирани много добре като двата шарнирни болта на правите носачи едвам с доста голямо усилие помръдваха докато сърповидните криви носачи доста по лесно се движеха. Оказа се че на колата са още оригиналните с щампата на Ауди. Като недостатък но не към тампоните и рециклирането мога да кажа че сега когато всичко е стегнато вибрациите от 13 годишният маховик се усещат доста повече при пускане на колата по инерция на скорост :bishop
Май скоро и той ще се прави. Установих че са ми разбити и горните шарнири ама няма пари за тях в момента.
Благодаря на колегата Николай Димитров ФЕРАРИСТА и му пожелавам все така добре да си вършат работата и да има много доволни клиенти.
Поздрави!

Колега дай отзиви за рециклираните носачи (след 10-20-30к км) , че и на мен в тоз Сопот/Карлово район ми се изпоразтропаха и се чудя кво да ги правя , сигурен ли си че вибрациите са от маховика , може да е от генерацията , при мен след смяна на мека в-ка се усилиха доста вибрациите ама не ми е останало време да погледна каде точно е проблема !

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Пон 23 апр 2012 4:29

След смяната колата стана много стегната и по-директна в управлението. Вибрациите от двигателя се усещат повече. А относно вибрациите когато колато е по инерция на скорост съм сигурен че са от маховика понеже като натисна съединитя и изчезват :d Ще допълвам през определен период как се държат. А и другото е че с тези тампони усещаш и по-малките неравности по пътя. Но се свиква. Дано да карат повече от комплектите от по 320 лева.

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Съб 05 май 2012 16:42

Така за около 40к км долен преден носач на Moog се предаде , ама преди около 4,5к км се видя че маншона на шарнира е сцепен и заради това си е отишъл,заменихме маншона ама явно е било късно, преди около 10к км сложихме долен заден крив на ATEC(които по думите на майстора кадето я гледах тези дни е турски-противно на това което казват че бил немски) и тампона му се бил разхлабил много и бил за смяна - шарнира бил добре !
Прави впечатление за марката Moog че маншоните са им слаби , кормилен накрайник на около 20к км или година или нещо пак има скъсан маншон , вече се чудя какво да избера ?

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Съб 12 май 2012 10:03

Колеги ,някой друг (освен колегата по напред в темата) слагал ли е носачи от марката SIDEM да даде мнение?

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 13 май 2012 7:22

garsona написа:Така за около 40к км долен преден носач на Moog се предаде , ама преди около 4,5к км се видя че маншона на шарнира е сцепен и заради това си е отишъл,заменихме маншона ама явно е било късно, преди около 10к км сложихме долен заден крив на ATEC(които по думите на майстора кадето я гледах тези дни е турски-противно на това което казват че бил немски) и тампона му се бил разхлабил много и бил за смяна - шарнира бил добре !
Прави впечатление за марката Moog че маншоните са им слаби , кормилен накрайник на около 20к км или година или нещо пак има скъсан маншон , вече се чудя какво да избера ?

продават се полиуретанови маншони по размери, ако са хубави носачите, а куца маншоните, сменяш преди монаж с полиуретанови.

Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Мнениеот STEFFO » Сря 06 юни 2012 22:13

Здравейте, някой има ли отзиви от носачи на Монро?

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Чет 07 юни 2012 16:53

В продавалник има носачи на 259лв марка Крафт http://prodavalnik.com/259-leva-kraft-- ... t-i6324005 интересува ме някой взимал ли е и как са , карат ли , лоши ли са , добри ли са ?

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Чет 07 юни 2012 20:21

Ами на тази цена са добри. Днес приятел работещ в "Ауто+" ми обявиха страхотно намаление за комплект от около 600-700лв. Така че давай на тази цена можеш да си вземеш три комплекта, като финансите ще са в значително огромен период от време. Аз с моя, който е подобен на твоя (само че тогава бе на цена от 370лв) карам вече две години и осем месеца. Основния проблем се оказва лекото напукване на маншоните на шарнирите. По-напред в темата е описано как можеш да си ги подмениш със силиконови и забравяш за неприятности. Значи тези 600-700лв. ще са разпределени поне в шест години. Давай смело!

bobby006
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobby006 » Пет 08 юни 2012 17:06

Аз съм слагал накрайници на рейка от марката СИДЕМ и вече 15000 няма проблеми, онзи ден сменях маншон на рейка и свалях накрайника който се беше разхлабил но нямаше никакъв луфт. Това трябва да се отнася и за шарнирите на носачите. Мойте ги рециклирах и сложих тампони СИДЕМ и вече 10000 мълчат.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 28 юни 2012 18:19

Колеги...помогнете малко, че не мога да намеря данните и координатите на колегата от Варна muftal40 който продава носачите за Б5 или темата му където ги предлага. Май им дойде времето за смяна на мойте :banghead:

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Чет 28 юни 2012 20:04

drago_tr написа:Колеги...помогнете малко, че не мога да намеря данните и координатите на колегата от Варна muftal40 който продава носачите за Б5 или темата му където ги предлага. Май им дойде времето за смяна на мойте :banghead:

Намерих обявата на колегата muftal4o в audi форума http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=70615&st=0 има и тел. А тая тема по-добре модовете да я синтезират малко,че си е направо роман. Поне в 5-10 страници най-същественото,така по-лесно може да се открие даденото инфо за носачите.

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Пет 29 юни 2012 13:39

преди дни извърших смана на всичко по предното окачване на моя пасат с комплект на Рувил от аутохелп на доста добра цена от 490 лв с ддс. не знам колко са качествени и издръжливи но времето ще покаже. А и дупките по които се движим всеки ден.

d.najdenov76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d.najdenov76 » Чет 05 юли 2012 7:18

Аз за мойта талига се спрях на турското окачване марка- ТЕКНОРОТ.Все още нямам впечатления...Мога да кажа само че изработката на носачите е перфектна.

Върни се в “Passat”