Всичко за спирачките при VW

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
dj carul
Автомобил: BMW E32 730I V8 Manual
Двигател:

Re: Всичко за спирачките при VW

Мнениеот dj carul » Чет 28 юни 2012 10:32

neon написа:Фланец под диска = втулки м/у супорт и шенкел. За съжаление и 2-те решения имат своите минуси. Първото е, че увеличава следата и леко променя движението на гумата при навиване на волана. Второто от своя страна избягва този проблем, но увеличава значително вероятността от скъсване (срязване) или изкривяване на болта и/или супорта при втулката. Според мен втория вариант е доста по-рисков!

Според мен ако се направи цяла планка на която да лягат добре съпорта и шенкела,ще се предотврати усукването което ще има ако супорта ляга само върху втулки,и според мен така този вариант е по-удачен от този с фланец :D

Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangero » Чет 28 юни 2012 13:49

racing_team_vidin написа:Пиша фланец, защото при 13мм( при 5х100) разлика може диска да опре в шенкела
при 4х100 ще го погледна довечера :wink:

не опира при 4х100 само тряба да се махне претпазния ламаринен диск

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 28 юни 2012 21:13

Изображение
8мм е разликата с 4х100

ssimoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ssimoo » Чет 28 юни 2012 21:41

можете ли да ми препоръчате накладки за апарати гирлинг 54 с 256мм вентилиран диск, понеже днес си търсих и нещо не можах да открия същите като старите ,имаха някаква разлика в съпорта? :)

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Съб 30 юни 2012 9:46

Има ги навсякъде тия накладки, номера е T5050 от pagid и ate съм много доволен

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 30 юни 2012 10:11

Това са най-масовите накладки за Пасат например :idea:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 30 юни 2012 11:03

в продава имаше зелено ЕБЦ :wink:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 20 юли 2012 9:13

Доста информация има в тази тема, главно се зачетох в първия пост, но точно това което търся не открих.

Въпроса ми е за смяна на дисковете - предни и задни с по-големи. Освен дисковете какво друго трябва да сменя? Коментирах го много отдавна в един сервиз и не помня. Знам как изглежда частта, (знам и че се взима от GTI) която трябва да сменя, но не и знам точното наименование и с какво друго върви в комплект. Също така апаратите остават ли или и тях трябва да сменя с такива от GTI. И какъв максимум мога да достигна, този на GTI или мога и още :dummy:

Така го обясних, че и аз не се разбрах mhihi Давам жокер за това, за което говоря:

Edit:

Изображение

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 23 юли 2012 12:40

Съпорти/супорти/caliper carriers.

Не знам кое е по-правилно от първите две. Масово им викат супорти, ама ми се струва че идва от supports, а то се чете съпорти.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 23 юли 2012 13:45

brum написа:Не знам кое е по-правилно от първите две.

Зависи дали си от немската или английската школа. И 2 те са верни, но в единия случай е прочетено с немска, а в другия с английска транскрипция.

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Мнениеот butsefal » Пет 03 авг 2012 22:08

колеги, прегледах само първото мнение защотовреме за толко страници колкото и тривиално да звучи нямам в момента време да прочета - проблема ми е следния. Купих 2 апарата единия гирлинг другия лукас и 2-та 54. колегата от когото ги взех каза че са за 256мм диск - отидох в авто + и купих накладки които легнаха според моите разбирания перфектно на апаратите след което купих и нови вентилирани дискове на 256 мм. Проблема ми се състои в това че след като сложих дисковете накладките и апаратите на мястото им накладките не легат с цялата си повърхност върху диска остава една част от около 15мм която остава във въздуха... ще опитам утре да сменя дисковете с 280мм и да наложа да видя какво ще стане но все пак реших да се консултирам ис вас..

Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangero » Съб 04 авг 2012 10:31

butsefal написа:колеги, прегледах само първото мнение защотовреме за толко страници колкото и тривиално да звучи нямам в момента време да прочета - проблема ми е следния. Купих 2 апарата единия гирлинг другия лукас и 2-та 54. колегата от когото ги взех каза че са за 256мм диск - отидох в авто + и купих накладки които легнаха според моите разбирания перфектно на апаратите след което купих и нови вентилирани дискове на 256 мм. Проблема ми се състои в това че след като сложих дисковете накладките и апаратите на мястото им накладките не легат с цялата си повърхност върху диска остава една част от около 15мм която остава във въздуха... ще опитам утре да сменя дисковете с 280мм и да наложа да видя какво ще стане но все пак реших да се консултирам ис вас..

то апаратите са едналви според мен супортите ти са за 280 (ако си с 14 цолови джнти няма как да са 280 )

Потребителски аватар
TDI MK5power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TDI MK5power » Сря 08 авг 2012 20:27

Проблемът е следния супорти на 312мм от Пасат Б5.5 и накладки от ТТ които се водят на 344мм по каталог качени на Голф 5 но нещата не стават апарата застава така че не може да притисне накладките към съпорта.. и накладките се разместват както си искат има ли други супорти които за на 145мм от друг автомобил които да има разлика с захвата на апарата?
разликата от моя и този е в захвата на сп.апарат
тези са за 312мм.
Прикачени файлове
20120730_175640~1.jpg

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 08 авг 2012 20:45

А със старите накладките от 288мм дисковете как седи? Апаратите какви са?

Потребителски аватар
TDI MK5power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TDI MK5power » Сря 08 авг 2012 20:53

Седят така че са по напред и не лягат на диска както трябва идват още по-напред и те. scare Затова взех тези от ауди ТТ които се водят 344мм и те легнаха точно на супорта ама апарата не може да ги притисне и се разхлабват даже не може да се сложи и стоманената скоба която държи апарата :shock .

Върни се в “Силов тунинг”