Re: Сеат леон ALH- върви едва -РЕШЕНО by kasapina!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Re: Сеат леон ALH- върви едва като обикновен дизел моля за съвет

Мнениеот juve » Пет 29 юни 2012 5:50

SCALE написа:само като догатка... въздуха би следвало да влиза като засмукване от турбото - ако горивото е по-малко оттам и турбото вероятно се развърта бавно ( не стига дебита на изходящите газове ) и въздуха през дебитомера е по-малко..

Обаче...пак влизаме в магическият кръг - ако това е така, защо малко след 2000 оборота, когато турбината гарантирано достига 1бар ( вижда се и по лога, и по бустметъра) дебитомера дава все така ниски стойности.... :?:

Потребителски аватар
kasapina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kasapina » Пет 29 юни 2012 7:53

За всичко си има логично обяснение eusa

Ето един мой малък проект със ALH
Главният проблем се оказа съединителя естествено :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater

http://www.facebook.com/photo.php?v=4153156031054

http://www.facebook.com/FTMotorsports

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пет 29 юни 2012 8:09

Сигурно, ама като не го знам..... :oops:

Потребителски аватар
wnaso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wnaso » Пет 29 юни 2012 8:15

Ще имаш единици след като замениш дебитомера с читав Бош.А как точно установихте че разпръсквачите са проблем?Според мен само ще замаскирате проблема с 205-ци и софт.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пет 29 юни 2012 10:34

Ще имаш единици след като замениш дебитомера с читав Бош.

ами пробвано е с читав Бош свален от читава кола и няколко чисто нови pierburga - вероятно също читави.... какво повече :?:
А иначе - нека Жоро каже как е разбрал, обаче в случая се касаеше не за "леко невървене" а за "вървене, граничещо със спиране" ... мисля че би трябвало да има огромна разлика. :deal
Според мен само ще замаскирате проблема с 205-ци и софт.

ако знаеш - напиши проблема, виж колко е писано по въпроса...все едно си бил на място ... :drunk

lovaash
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lovaash » Пет 29 юни 2012 12:59

wnaso написа:Ще имаш единици след като замениш дебитомера с читав Бош.А как точно установихте че разпръсквачите са проблем?Според мен само ще замаскирате проблема с 205-ци и софт.

Wnaso, и аз не разбрах какво точно искаш да кажеш с това "ще замаскирате проблема"? Имаш ли нещо предвид?

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Сря 04 юли 2012 8:14

Какво стана колега?Има ли развитие?

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Сря 04 юли 2012 20:28

hristodj написа:Какво стана колега?Има ли развитие?

развитие има ... и надявам се наближава край на моите ядове. Колегата kasapina има няколко довършителни процедури , а аз така или иначе чаках достатъчно и затова седя тихо стаил дъх mhihi и чакам... страхувам се само да не вземе да ми сложи някой 130 магарета на мястото на моите 90 и после да се налага да сменям спирачки безвреме :banana . Като стане ясно ще обявя резултата на всеослушание, няма да пропусна...така че споко ... :beer

Потребителски аватар
hristodj
Контакти:

Мнениеот hristodj » Сря 04 юли 2012 20:36

Кахъра и избрах на колицата.Много съм любопитен какво ще излезе.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пет 06 юли 2012 21:24

Победаааааа eusa eusa eusa
Днес, след приблизително 45 дена от деня Х най-накрая и аз се видях с кола. Направо не съм на себе си от възторг eusa . Какво е решението? Ами какво ..такова, каквото ми каза колегата Жоро, известен в музикалните ;) среди като kasapina или за по лесно ето http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=124276 ТОЗИ ЧОВЕК :bowdown :bowdown :bowdown След кошмарното преживяване с книгата " 1001 маСтора" най-накрая попаднах на човек, който ме изслуша какво съм преминал и какво съм чул/видял :deal и после " ей тъй на" взе, че ми ОПРАВИ КОЛАТА!! :bowdown :bowdown Просто не можете да видите доволната ми физиономия..затова си позволявам толкова емотикони в писанията ми. Тъй като тук и там имаше коментари, че това е нещо като замазване на проблема на колата, ЧОВЕКА взе, че качи колата на стенд и резултата е ....130.9 коня /314.6 Nm Изискването ми беше : колата да е 1 - стабилна, 2 икономична, 3 пъргава, 4 да пуши умерено..в този ред
Ако на това изискване и посочения резултат му викате замазване - нека е омазване :bowdown :drunk . Трябва да споделя и графиките от стенда, ама няма да е сега и освен това... егал съм го и стенда, колата фърка....който иска нещо друго - това е негова работа :screwy
:beer благодаря на всички колеги, които се опитаха със съвети да ми помогнат...всеки смислен съвет е някаква крачка към решаването на проблема и ... да не дава Господ на никой, да изпадне в моето положение :horror:
п.с :beer За вас колеги се пада виртуална бира, а истинската я пие Жорето :bowdown ... дано харесва такава, каквато му занесох :drinking:, че ако е от "твърдата" линия значи съм се изложил :banana
това е : http://www.facebook.com/FTMotorsports :link

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 07 юли 2012 6:54

А всъщност какъв й беше проблемът на колата, че ми стана интересно и на мен? Останах с впечатлението, че е имала някакъв проблем... а сега изведнъж 130 коня на колелата :beer Инак честито де, време беше да се зарадваш :lol:

Потребителски аватар
hristodj
Контакти:

Мнениеот hristodj » Съб 07 юли 2012 7:03

И аз искам да разбера същото като колегата по горе.Иначе 130 магарета почти няма да стъпва по земята.Честито :beer

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 07 юли 2012 7:22

Какъв е проблема? Ами проблема според kasapina ( нямам причина вече да се съмнявам) е, че са виновни едновременния проблем на 4 те разпръсквача. Не сме дискутирали как точно се е получило с Жорето, обаче лично аз мисля че :beat_butt2 някой е решил да прояви самодейност или да направи нещата "още по добре" и е киснал, мил или топил 4 дюзи там , където ми правиха пълна ревизия и ремонт на главата и ми е "преетаковал" разпръсквачите - не 1 или 2 а всичките и затова колата работи равномерно и си пали, ама като опита да "налее" нафта - таратанци :banghead: та..колата върви след смяна на дюзите с тестови, набира след смяна на собствените ми разпръсквачи с чисто нови 0.205 и направо "кърти мивки" след добавяне и на чип "made in kasapina".... смятам да го съдя за повишеното износване на спирачки, гуми, съединител и натоварване на гърба ми ... mhihi
п.с някой може да ми се надсмее и да каже: хаха, кърти мивка с 130 коня :screwy ...ще кажа че тя стоково беше 90, а когато "зацапа дюзите" вървеше гарантирано по малко от 50.... :012:

ssimoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ssimoo » Съб 07 юли 2012 23:27

е нали ти казах да търсиш недостиг на гориво :beer

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 08 юли 2012 1:35

ssimoo написа:е нали ти казах да търсиш недостиг на гориво :beer

:drunk Вярно е че каза... :012: обаче кой може да повярва, че ей така изведнъж може да откажат Всички разпръсквачи и то по този начин...и досега ми изглежда абсурдно, но когато фактите говорят...
Иначе сега пък резултата е съвсем друг heavy metal zork
една извадка :да:

Изображение

Върни се в “Дизелови агрегати”