хидравлика на поло 1,3i 1991 година(възможно ли е )
- elian_87
- Автомобил: subaru impreza
- Двигател: 2.2
хидравлика на поло 1,3i 1991 година(възможно ли е )
колеги здравейте мисля да слагам хидравлика на моето поло защото ми е доста тегаво и въпроса ми е как?какво трябва да се сложи и за евентуални цени и от кой модели са съвместими? благодаря предварително !!!
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: хидравлика на поло 1,3i 1991 година(възможно ли е )
Смени си или ремонтирай рейката и си виж дали размера на гумите е точния за модела,карай с възможно най-тънките предписани гуми за модела.Проблем тогава не би трябвало да имаш,ако пак е тегаво,сменявай колата... Това с хидравликата ще ти излезе поне 500лв,има ли смисъл на тая кола?
- elian_87
ами от пред съм със 165/13 и дали си заслужава на тази кола мисля че да 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Май няма да стане ,колега..Аз навремето, имах две такива Поло-та-едното набор 86-та , а другото - 92-а и мен ме дразнеше този факт.
-
Мини на 155 и си провери рейката!
А за ставане,то ще стане,няма накъде да ходи,машина е и всичко става,аз лично бих сменил рейката и гумите! Имах голф 2 без хидравлика и волана почна да се върти трудно по едно време,ама не ми се занимаваше...После си купих голф 1 и ми направи впечатление,че въпреки че двойката беше на 155 а единичката на 175,при единицата волана се въртеше все едно колата е с хидравлика,ами впоследствие се оказа,че рейката е за смяна на двойката! След смяната бях в състояние да си мушна показалеца и средния пръст през волана и на място да го въртя от край до край, и така би трябвало да бъде.Не казвам,че е като с хидравлика,сега карам коли с хидравлика,но ако всичко е наред,разликата не е фрапираща!
Може и накрайници да има за смяна и какво ли още не,не търси хидравлика а си оправи колата,ще видиш,че съм прав! Това е толкова лека и малка кола,че хидравлика изобщо ама не ти трябва,трябва си майстор...

А за ставане,то ще стане,няма накъде да ходи,машина е и всичко става,аз лично бих сменил рейката и гумите! Имах голф 2 без хидравлика и волана почна да се върти трудно по едно време,ама не ми се занимаваше...После си купих голф 1 и ми направи впечатление,че въпреки че двойката беше на 155 а единичката на 175,при единицата волана се въртеше все едно колата е с хидравлика,ами впоследствие се оказа,че рейката е за смяна на двойката! След смяната бях в състояние да си мушна показалеца и средния пръст през волана и на място да го въртя от край до край, и така би трябвало да бъде.Не казвам,че е като с хидравлика,сега карам коли с хидравлика,но ако всичко е наред,разликата не е фрапираща!

Може и накрайници да има за смяна и какво ли още не,не търси хидравлика а си оправи колата,ще видиш,че съм прав! Това е толкова лека и малка кола,че хидравлика изобщо ама не ти трябва,трябва си майстор...
-
Сега ти погледнах гаража и там на всичкото отгоре,някой преди да я купиш ти колата я е гледал и пише,че волана и е по-тежък отколкото трябва да е! Замисли се и отстрани проблема.
- elian_87
lion_heart002 написа:Сега ти погледнах гаража и там на всичкото отгоре,някой преди да я купиш ти колата я е гледал и пише,че волана и е по-тежък отколкото трябва да е! Замисли се и отстрани проблема.
волана не е толкова тежък просто искам да знам като отида във моргата за автомобили от коя кола да исках хидравлика
- samo_pechka
Не знам от каква кола е най-лесно пригодимо , но и при всички варианти ,ще е хоум мейд изпълнение.Оригинал , тази кола няма хидравлика- дори и Г-40 модификацията!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, прежали 150 лева за една чистонова механична рейка, и не се занимавай с глупости! Каква е гаранцията, че като сложих хидравлика и няма да има проблеми после с нея! Ръгай нова механична рейка, и ще се родиш! 

Мисията невъзможна да сложиш на тази кола хидравлика поради факта че фолксваген не прави реика която да се завре там където е твоита та за да стане цифрата ще натхвърли цената на колата а за тези пари ще си вземеш кола освен с хидравлика , ел стъкла и клима.
- elian_87
[quote="my heart iS iCe"]Колега, прежали 150 лева за една чистонова механична рейка,
каква е тази механична рейка и със какво ще подобри ???
каква е тази механична рейка и със какво ще подобри ???
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
ТИ си с такава. Ами не знам до сега не съм видял поло 2ф на което да му се върти леко волана на място, и с гуми 185, 175, 165 и 155 съм го карал никога не се е въртял лесно. Относно хидравлика и аз съм го мислил, но не знам от какво може да стане рейката, примерно останалите неща може да се измислят, помпа маркучи ааа уу , но самата рейка не знам от какво може да стане... Аз лично съм много мераклия на електро - хидравлична рейка като френска кола, но пак опираме до рейката

- samo_pechka
Ще помогна малко с инфо ,колеги .
Преди това ,нека да кажа , че инфото ми е само от прочетено в чужд форум . Нито съм го правил , нито съм го виждал , така ,че е вероятно и да не е правилно или изпълнимо! Рейката е от Форд Ка (преполагам от по-първите), не било голям зор монтажа .Помпата не е посочена -споменава се , че може да стане с малко преправяне от ФВ, но тя не е толкова важна от какво е , а къде ще се сложи, а именно на стойката на G- компресор от Поло с такъв. Ще ви бъде такава стойка необходима , за да стане лесно .Маркучи тем такива - там е ясно , ще падне малко нагаждане. От инфото става ясно , че рейката от Форда е малко "пиклива" , но няма много избор от други. В заключение , ви казвам ,че всяка манипулация на такъв важен възел е опасна ! Всеки сам си поема риска и последствията . Аз самият твърдо не препоръчвам и съм против такава интервенция .Успех колеги и...умната!

- elian_87
мислех че ще е по лесно примерно взимаш един голф 3 свалях там каквото трябва и си ти но май ще си въртим 

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
От голф 2-3, пасати и компания рейките нямат нищо общо.
По скоро може да се мисли нещо от Ауди, но е неоправдано от към средства и нерви.
п.п Прасни си гумите на 5 бара и ще видиш колко лек ще стане волана.

п.п Прасни си гумите на 5 бара и ще видиш колко лек ще стане волана.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”