tdi90 turbo написа:Ами колега да си представим следната картинка,карам си аз бавно спазвам си ограничението винаги пуснал съм си DRL-а и срещу мене някакъв малчуган оне ден взел книжка и ме прасне та ме смели,как ще ми помогнат тези светлинки
То пък кое може да те спаси, когато някой те смели
Подобни сценарии хиляди има, едва ли целта на фаровете е да те пазят от "някакъв малчуган" ...Голямо усилие се изисква да включиш едни тъпи фарове бе. Сякаш усещате натоварването на алтернатора от тях, сякаш усещате този споменат миниатюрен разход в горивото, сякаш пък ви пречи в горещите летни дни кола на къси срещу вас. Не разбирам какво роптаете срещу нещо толкова малко и елементарно, та чак се чудите на решенията на нашите Оправници.
Радвайте се, че законът ще ви задължава да карате на пуснати фарове, а не да спазвате определени еко-норми, че тогава ще има истинска причина да проплачете. А МВР намерили къде да търсят разковничето - вредата от включени фарове, а това, че 99% от колите в България са без катализатор сигурно е по-малка екологична пречка