Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Мнениеот dimovip » Пет 29 юни 2012 17:04

Asko VW написа: но не разбирам защо всички, задължително трябва да си натоварваме елементи от електрическата и осветителната система (и/или да наливаме пари в дневни светлини) и то напълно без мислено.

ти най - добре да си спреш колата от движение или да си хвърлиш книжката, че да не натоварваш нито на твоята, нито на ничия кола ел. система.Щото за да не я натоварваш и чистачки не трябва да пускаш, и радио, и даже не трябва да я палиш... да не изхабиш акумулатора :063: .
И както каза един колега по горе.... и срещу тва елементарно усилие има хора , които да са против.Срамота е.

Последна промяна от dimovip на Пет 29 юни 2012 17:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пет 29 юни 2012 17:06

dlug написа:Разхода се споменава малко по-глобално. 100гр. на 100км. умножено по Х коли-можете сами да сметнете че не е толкова малко. А иначе съм по-скоро от въздаржалите се. Ако наистина има ефект нека да караме на фарове целогодишно.

Ми вместо със 140 по магистралата ще караме със 120 да кажем? и ето ти ги тези 100 грама .. по тоя начин по безопасно каране и 5 минути по късно да пристигнеш не е животоспасяващo ако не се налага

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 29 юни 2012 17:18

Аз съм ЗА това да караме с включени фарове,причините ги виждам всекидневно и се сблъскам с тях ежеминутно,НО съм против това да го налагат с закон.Айде нЕма нужда,те всички пътища,маркировки и знаци оправиха че пак ще ни налагат разни нещица.Аман от тая промита сган там на върха,само се чудят от къде да си пълнят гушите и все до Нас опират.Вече ми идва да хване едно АК да да отида и да им пусна АЗИС със песента Хоп и да ги..... death Заедно с Азис и всичките звезди в България mhihi

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пет 29 юни 2012 17:19

Това със фаровете е лудост неземна,няма по голяма простотия :banghead: ...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 29 юни 2012 17:21

Те го налагат, а не питат ние дали искаме :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 29 юни 2012 22:20

За каквото и да ви говорят, имайте предвид, че става дума за... пари! ;)

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пет 29 юни 2012 22:28

forski написа:Всяко чудо за три дни, и за коланите така беше, влизаш щрак и тръгваш, кво толкова ?

ма били ли са някога пожелание коланите,млад шофьор съм???

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Пет 29 юни 2012 23:05

Мм май в началото на 80-те беше: появи се няква наредба за коланите, а глобата беше пет лева! Ест, говоря само за предните седалки; на Жигулите и Москвичите задни няма :lol:)

(по онова време "дъртите" казваха, че ако в ресторанта сметката ти е била 5 лв, значи са те изнесли на носилка :Mr Green Fun)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 29 юни 2012 23:23

my heart iS iCe написа:Те го налагат, а не питат ние дали искаме :Mr Green Fun

За това на изборите вижте какво ще правите.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Съб 30 юни 2012 0:04

Добре де, тия с 140 км/ч по магистралата да си карат пак с 130 и ще си спестят от горивото, може и по-бавно, още повече да намалят разхода, да компенсират от фаровете. А на който му се е карало по-бързо, да не би да го е спазвал до сега ограничението от 130? Айде недейте, моля... Който не го бърка и с 200 ще си кара и ще го боли дали колата му харчи 100 грама повече заради фаровете и още повече ще го боли в чии джоб сипва... Не мога да Ви разбера, що пишете по форумите кои били дружки и кой на кого сипвал в купичката, по-леко ли Ви става? Нищо не можете да промените. По темата: твърдо съм за целогодишното шофиране с включени светлини, хранете ме колкото искате :да:

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Съб 30 юни 2012 0:51

Аман от състезателчета и разбирачи както каза едн колега в предните страници щом слагат на новите коли дневни светлини значи има защо.Аз карам постоянно с пуснати къси фарове станало ми е навик.Кой каквото иска да казва.Тези фарове не са сложени само за ваше удобство драги състезателчета не забравяйте че пешеходците също са учасници в движението и ако това да си пускаме фаровете ще намали до някаква степен пъп-тата с пещеходци то аз съм За този закон.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Съб 30 юни 2012 8:14

batko_miro написа:Добре де, тия с 140 км/ч по магистралата да си карат пак с 130 и ще си спестят от горивото, може и по-бавно, още повече да намалят разхода, да компенсират от фаровете. А на който му се е карало по-бързо, да не би да го е спазвал до сега ограничението от 130? Айде недейте, моля... Който не го бърка и с 200 ще си кара и ще го боли дали колата му харчи 100 грама повече заради фаровете и още повече ще го боли в чии джоб сипва... Не мога да Ви разбера, що пишете по форумите кои били дружки и кой на кого сипвал в купичката, по-леко ли Ви става? Нищо не можете да промените. По темата: твърдо съм за целогодишното шофиране с включени светлини, хранете ме колкото искате :да:

Точно това имах в предвид в последния пост и напълно те подкрепям :beer

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 30 юни 2012 8:19

Твърдо за. На извънградско колите със запалени фарове се виждат много по-отдалеч, особено в горещите дни. Отдавна трябваше да се приеме за задължително целогодишно включени светлини. Това за повишения разход е направо смешен аргумент :lol:

За протокола, аз и сега си карам винаги с включени. Колата ми е направена дори така... :beer

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 30 юни 2012 8:29

На мен ми е все тая...цял ден карам служебната на габарити....Обаче миналата седмица си взех Осрамчета куул блу а вчера изгоря едната :horror: ...трябва да видя дали има някакъв проблем в ел.системата на фаровете, че ако го приемат това не ми се дават по 30-40 лева за крушки на месец :012: .
Като идея е добре...пешеходците се ориентират по-добре като колите са с пуснати фарове, особено тия 40ти набор :да:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 30 юни 2012 8:31

bnick написа:Твърдо за. На извънградско колите със запалени фарове се виждат много по-отдалеч, особено в горещите дни. Отдавна трябваше да се приеме за задължително целогодишно включени светлини. Това за повишения разход е направо смешен аргумент :lol:

За протокола, аз и сега си карам винаги с включени. Колата ми е направена дори така... :beer

Ааа да, особено като асфалта се напече и има едно такова явление дет ти размътва пътя...вчера на околовръстното изпреварвах малко рисковано и в последния момент го видях тоя срещу мене- без фарове беше...та следващите 2-3 коли бяха с пуснати и се забелязват много по-добре и от далеч :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”