Вдига нивото на маслото с бензин (2Е) - решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
GERIO
Автомобил:
Двигател:

Бързай

Мнениеот GERIO » Пон 23 окт 2006 12:44

Здравей,
Бензин в маслото? Сериозен проблем. Повредитите по двигателя са трайни, така, че откривай проблема и смени маслото на всяка цена.
Тестът с хартията е достатъчно точен и ще ти отговори недвусмислено има ли бензин в маслото или няма.
А зада стигне до маслото бензинът трябва да влезе там при неработещ двигател щом казваш, че върви нормално. И все пак би трябвало да усетиш някаква разлика в работата на двигателя и разхода.
Ако не ти прекасва то някоя от дюзите не затваря нормално и когато двигателя не работи от остатъчното налягане в горивния колектор през повредената дюза си изтича вътре докато се разтовари.
А относно почистване на дюзи мисля, че до добри резултати може да се стигне само чрез ултразвук.
А ако ти е запущен отдушника на картера газовете би трябвало да са си намерили вече друг път и няма начин да не забележиш.

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Сря 25 окт 2006 20:33

GERIO, и аз разсъждавах горе-долу в същия ред. Тоя уйкенд ще я раздвижа с новото масло и ще наблюдавам.
Направих теста с хартията - капка старо масло и капка ново. Няма съществена разлика. оня дето ми източва маслото каза: "ако има нещо в това масло, то не е бензин". Значи съм някакъв късметлия - пасатко произвежда масло!
Днеска слушах по телевизията за некви дето забърквали гориво в Лозен, може пък от него да е ... :cry:

Потребителски аватар
GERIO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GERIO » Сря 25 окт 2006 20:48

Надявам се да си прав. Желая успех и край на главоболията.

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Вто 12 дек 2006 17:27

Четох доста подобни теми и все не е ясно какво става накрая, та затова пиша:
Смених свещи, смених бензиностанцията (сега сипвам на "Топливо" че ми е близо, и избягвам подозрително евтин бензин) водих я на диагностика - всичко си е наред. Всеки ден я карам по 6км сутрин и 6 вечер, в задръстването (таман колкото да загрее) и няма проблем.Възможните причини според мен бяха:
1) амортизирани свещи + калпав бензин + каране на къси разстояния;
2) горното + ментеливо масло Кастрол;
Според мене само едно от тия неща не може да предизвика увеличаване на нивото на маслото, ама всичките заедно :banghead:

NavyLaks
Автомобил:
Двигател:

Re: Вдига нивото на маслото с бензин (2Е) - решено

Мнениеот NavyLaks » Чет 19 яну 2012 23:10

и накрая каква беше повредата че не разбрах че ИМАМ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМЕЦ :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Вдига нивото на маслото с бензин (2Е) - решено

Мнениеот rudoni » Чет 19 яну 2012 23:21

лошо изгаряне при работа на студен мотор и стичане на част от бензина в картера при маслото!нормално за тия годишни вемена при неработеши правилно елементи от запалителната система !

Върни се в “Passat”