Счупен педал Polo 1.4 1996г.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
byyourself
Автомобил:
Двигател:

Счупен педал Polo 1.4 1996г.

Мнениеот byyourself » Пет 29 юни 2012 20:46

Здравейте колеги,

Преди около 2 седмици педала на съединителя ми потъна. Тогава ми направи впечатление, че педала на спирачката леко запираше в кората под волана и стоповете светеха постоянно. Чуваше едно прекупване като издърпваш педала на назад, но го оставих майстора да го погледне. На пръв поглед - жило (само-регулиращо се, беше отваряно, смазвано, гумено оплатнение скъсано и т.н.) Веднага решихме да го сменим с механично. Сменихме го, но след смяната педала пак потъваше. Поогледа тук там майстора, свалихме таблото с бушоните за по-голяма видимост и какво да видим? - педала счупен. Пластмасата която държи педалите на съединителя и на спирачката беше счупена.
Та...интересува ме, някои сблъсквал ли се е с подобен проблем? Пластмасата отделно ли върви от педалите и евентуално само от морга цял комплект? Най-накрая, естествено, искам да ви попитам каква би била ориентировъчната цена на такъв тип ремонт (интересува ме предимно цена на части)?
Бих искал предварително да ви благодаря, както и да ви се извиня, ако не описвам достатъчно добре проблема си. Да си призная честно, не съм от най-сладкодумните хора и най-големите разбирачи :)...

Поздрави.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Счупен педал Polo 1.4 1996г.

Мнениеот freestyler911 » Сря 04 юли 2012 10:44

Педала на спирачката и на съединителя се държат от общ болт който минава през желязна планка.

Педала на съединителя е пластмасов само, няма други пластмаси там!
Проблема е в опората на съединителя. Тя не е хваната от едната страна, клати се и се къса желязото.

:търсачкаа и ще си решиш проблема, пробва опора съединител и т.н. комбинации и гледаш

Тъй като ти е първо мнение ... ето сламка :

viewtopic.php?f=7&t=111987&hilit=%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”