Гледах доста в търсачката тук но такова нещо не намерих,затова ще го напиша.
Незнам дали е проблем,но понякога,не винаги,като карам и леко като завъртя волана отпред се чуват доста странни звуци,а като завия по-силно направо се вдига голям шум.Не става постоянно,дори доста рядко става.Не е скърцане,а нещо като стържене,като завивам все едно въртиш една метална тръба в друга - такъв звук се чува.Идва отпред,от предните гуми или може и под двигателя...какво може да е
ГОЛФ 4 стържене
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: ГОЛФ 4 стържене
Карета например ,поне според мен!
Смяната наложителна ли е,какви са последствията ако си карам така понеже само шум понякога чувам,иначе управлението си е 6.Каква цена ~ е това нещо?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Виж си маслото на хидравликата.При мен го имаше този проблем и се оказа за смяна хидравлична рейка и масло.
Подкалниците са добре.Ще проверя маслото на хидравликата,не съм го отварял никога досега от както я взех преди няколко месеца.
Такова животно не бях виждал до сега.Слизам да отворя казанчето на хидравликата и имаше масло 1-2см. под минимума.Обадих се в Еуратек,маслото е 23лв.Някой знае ли колко лв. е смяната или направо върху старото да го сипя?Днес до 1.30 работят,така,че чак понеделник ще се ходи.
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Цялата ти система събира около 1л., можеш и да си го смениш, ако си по-сръчен, ако не на майстор. Ако това в казанчето ти не е много мътно или пък много потъмняло можеш и да долееш само, но имай в предвид, че това в системата ти никога не е сменявано.
А, ето ти как става смяната и то със снимков материал viewtopic.php?t=52664 от тук нататък всичко си зависи само и единствено от теб, е дано съм бил полезен. УСПЕХ
А, ето ти как става смяната и то със снимков материал viewtopic.php?t=52664 от тук нататък всичко си зависи само и единствено от теб, е дано съм бил полезен. УСПЕХ

Мерси колега,ще го сменя цялото за по-сигурно и без това е под минимума и беше някво черно.Ще го сменя в сервиза на Шкода,че сам няма да мога.23лв. е 1л. така,че ще мина с едно шише.
Днес щях да ходя до Шкода за смяна на малсото,но там не могли да ремонтират други коли освен Шкода,затова отидох до ФВ.Маслото там бе 29лв.,взех едно шише и щях да дам и 12лв. за смяна,но се оказа,че изпуска масло от рейката и семирингите и ми казаха да бягам на майстор.Долях малко,колкото да е над минимума,но сега пак е спаднало.Къде в Пловдив правят такъв ремонт и колко лева ще е ремонта?
-
koco
- Автомобил:
- Двигател:
+и аз го имах проблема със странното стържене, след като всичко по предницата ми беше сменено реших да си проверя хидравличното масло, отворих казанчето и се оказа, че е на минимум. Купих някакво немско масалце, долях до макс и сега несъм го чул да стърже, но нека имаме впредвид, че голф 4 си страда от теч на рейки 
- persiii11
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL 1999
май рейката плаче за нова 

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Рециклирането на рейката с демонтаж и монтаж, смяна на масло излиза около 200 лева 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”