Opel Insignia OPC Vs Passat CC 3.6 V6 4MOTION

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
VanDzaMin
Автомобил:
Двигател:

Re: Opel Insignia OPC Vs Passat CC 3.6 V6 4MOTION

Мнениеот VanDzaMin » Пет 29 юни 2012 17:17

Защо гледам "шибаните лимузини"? - Имам деца за возене бе хора! Къде да ги возя в тва камаро или 330ка? Малко не върви да карам егоистична кола сега точно, инак и мотор карам понякога, и съм голям фен на SL кабрио, но просто... не се получава. А да карам комби тотално НЕ /катафалка не карам/

Пробвах и БМВ 7ца на 333 коня - хубаво е. Ама е лодка и МНОГО ГОЛЯМО и верно като за дипломати! Търся нещо по изчистено и не толкова биещо на очи.

Та да се върнем на пасатора и опела. Друг "+" на Опела по-ефтин е (не много) :)

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 29 юни 2012 17:25

Ти каза камаро, освен това вземи реши какво искаш.
Спортна кола или семейна баржа.

VanDzaMin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VanDzaMin » Пет 29 юни 2012 17:32

Камарото и другите играчки, ако имам късмет ще се появят, когато децата ми нямат нужда от обгрижване. Остава ми дилемата пасат, или опц.

Определено не са колите ми мечта, но е нещо пред нищо.

Потребителски аватар
Dimitaki
Автомобил: Mitsubishi Lancer
Двигател: 4G63

Мнениеот Dimitaki » Пет 29 юни 2012 17:34

Ако мога да вметна все пак едно предложение.
Искаш семеен автомобил,със по-спортна душа.
Изображение
4х4 3.6...260кс. мисля,че са му повече от достатъчни.
Огромен багажник,гъвкав интериор-като имам предвид солидна изработка,добро оборудване на добри пари.
Честно казано,ако съм на твое място,дали да избера CC със скосения таван или OPC,динамика и спортна душа,за сметка на комфорт.
Все пак,ти преценяваш,колегата Quottzot е споменал за какво става на въпрос. :wink:

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 29 юни 2012 17:46

Аз понеже съм карал Инсигния дизел 4х4 около 500-600 км мога да кажа че пространството на задните седалки (щом имаш предвид децата) е като при 330ката (говориме за 4-врато BMW, не купе) може би багажника на Опела е малко по-голям.
Друг е въпроса че на брат ми е Е46, а за тези пари ти може да гледаш Е90ки

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пет 29 юни 2012 17:50

Колегата явно се е ориентирал към опелето.
Кажи поне да не хабим копчета тука тей : )

VanDzaMin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VanDzaMin » Пет 29 юни 2012 19:52

Ще помисля още няколко дни. Гледах един такъв "стар пасат", ще нправя опит се свържа с човекът дето го продава. Дано се съгласи, малко да го покарам.

Опела има място на задните седалки, предните са спортни - тънки (не е много мястото, но е ОК).

При пасата мястото е леко в повече, но не чак толкова, и двете коли имат скосяване на покривите, не е приятно влизането и излизането през задните врати.
При пасата видимостта през задното стъкло/ на огледало е по-добра, при опела видимост на голямо огледало през задно стъкло, почти нулева.

Имам още някой друг ден за размисъл. Най - вероятно ще напазарувам опела.

От комбита и ванове смисъл не виждам. Реално семейството ми пътува цялото в една кола, когато децата имат ваканции + ние с жената отпуск, което се случва 3-4ри пъти в годината - не си заслужава такава голяма кола.

Честно казано, не е толкова важно каква кола кара човек, а как я кара, как се чувства в нея. В подкрепа на твърдението ми http://www.youtube.com/watch?v=5KiC03_wVjc Дамата размаза поршета, мотористи... с "кола" дето да си умреш от гъдел като я видиш.

Инсигнията ОПЦ всъщност, ако се вярва, ще е наследник на една австралийско-английска емблематична кола http://www.youtube.com/watch?v=Plha_x6iHe4 Инжинерите от Холдън знаят какво правят.

За пасата чувам лукс лукс http://www.youtube.com/watch?v=KuPmC2Pnz78

ще помисля

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Пет 29 юни 2012 20:19

Сериозно ще сбъркаш, ако си купиш Опела. Не знам колко му е цената, но на Пасат с всички екстри и най-мощният двигател е около и над 100 000лв., та предполагам, че не е голяма разликата. Вървежа и на Пасата и на Инсигнията е леко казано неотговарящ на мощността. За тези пари може да се вземе А4, А5 Sportback или А6 с 3.0тди, които вървят или наравно, или повече от избраните коли от теб, горят по-малко, държат по-добра цена, и като цяло са повече към определението "семейна" кола. Аз ако сега си търсех семейна кола, която да върви задоволително, да не се набива на очи, бих се спрял точно на А6 3.0тди. Наистина, Супърба ми има страхотен звук, върви добре, но не е идеалната семейна кола, предполагам, че така ще е, и с Фолксвагена, и с Опела. Аз поне не бих жертвал комфорта на децата си.
Ако търсиш кола вървяща колкото Инсигния OPC или Пасат СС 3.6, но да е и семейна, перфектният избор за мен ще е Ауди А6 3.0тди, но все пак ти си решаваш.

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пет 29 юни 2012 21:50

http://www.cars.bg/u666452
Лично на мене дизайна на опелето не ми допада хич , освен тук-там тия спортни седалки и ауспусите отзаде тия дето са триъгълните като на новите Civic.
Изглежа ми по-дървено дори и от моята кола в гаража.А тя струва 20 000 лв.Семейна,дизелак,2007 година.
Тая цифра от порядъка на 60 000 лв. за 2009-2010 година за опел не ми се струва оправдана,ама хич.

http://www.cars.bg/u709917
CC-то е V6 , 300hp - както ти искаш.Верно,че е по-голям кораб от insignia-та , ама не мисля,че малко повече място ще ти е излишно.

Сам си прави изводите,колега - лукс и атрактивност ли искаш , или смесица между седан и спортна кола?!
BTW CC е и по-спортно,ако питаш мене :Mr Green Fun
Това се сещам за момента : )

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Пет 29 юни 2012 22:03

По добрият вариант според мен е Пасата като цяло,Опела ми е някак недооформен като дизайн.
с две ръце за Пасата :да:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 29 юни 2012 22:39

За чисто нова кола ли става въпрос или втора ръка?
Защото ако търсиш нещо със спортен характер Пасат СС 3.6 не това, което очакваш. Трябва ти Пасат В6 R36.
Да моторът пак е 300 кс, но софтуерът на DSG-то е със съвсем друга настройка, окачването е спортно, спирачките са по-други. И за около 25 000 евро може да се намери такъв седан от първи собственик и до към 60 000 км пробег.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 29 юни 2012 22:52

Боже, какви глупости се пишат тук, та чак не мога да повярвам! Съвсем приятелски искам да попитам колко от вас са карали Инсигния ОПЦ, че я изкарват едва ли не кенеф??? Даже някой го изкара по-голямо дърво от Туран facepalm.

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пет 29 юни 2012 23:05

Bobi85 написа:Боже, какви глупости се пишат тук, та чак не мога да повярвам! Съвсем приятелски искам да попитам колко от вас са карали Инсигния ОПЦ, че я изкарват едва ли не кенеф??? Даже някой го изкара по-голямо дърво от Туран facepalm.

Да съм споменал някъде характеристика на двигателя на опел?Да съм коментирал?Даже не съм и казал,че съм карал такова - следователно не съм.
Аз ти казах как стоят нещата на външен вид и на вложени материали.Всеедно да сравняваш Шкода Суперб със пасатора 1:1 - разликата са материалите и качеството на изработка.Като цяло пасат е по-висок клас автомобил.

VanDzaMin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VanDzaMin » Съб 30 юни 2012 0:16

За чисто нови коли говоря. тоз Октомври ще я имам.

За сега съм изпробвал само ОПЦто (и ми хареса)

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Съб 30 юни 2012 8:03

Всеедно да сравняваш Шкода Суперб със пасатора 1:1 - разликата са материалите и качеството на изработка.Като цяло пасат е по-висок клас автомобил.

По-голяма глупост не бях чел досега. Разлика в материалите на Супърб и Пасат е нулева, изработката също, разлика почти няма, като пасат СС се сравнява с А5 спортбек, но това не го прави по-горен клас. Но какво да се очаква от човек, който дори не се е доближавал до посочените коли facepalm

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”