Разход на 1Z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Разход на 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 11 май 2012 12:45

milmar написа:
110afn написа:....
Почва да ти става дизелджийска психиката mhihi

То бива-бива дизел , ама чак пък разход 4,5 л/100 градско , хайде-хайде :D .

Явно тогава съм пропуснал да сметна някое зареждане. Снощи повъртях малко извънградско до София и обратно с нечовешки мъки 29литра за 616км = 4,7 и то без грам климатик.
Тия пасати с нормално каране посмъртно не могат да свалят под 5, поне когато 70% от пътя е магистрала.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 11 май 2012 16:38

Ако се кара нормално,вместо 4,7 ще бъде 5-5,5 и за тези 600 км които си изминал няма да си заслужава икономията от 10 лв и лазенето по пътя

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 11 май 2012 16:41

velinsl написа:Тия пасати с нормално каране посмъртно не могат да свалят под 5, поне когато 70% от пътя е магистрала.

Колега, не мога да ти схвана манията да караш колите си да горят минимално с адски мъки за себе си и околните (участниците в движението). Не е ли по-лесно да караш нормално и както ти душа иска, вместо да цепиш милилитрите на горивото? Просто не мога да ти се начудя. Тук иде реч за 300 грама нафта, което като цена е под левче (колкото е една баничка), аз тая разлика изобщо не я смятам :bowdown

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 11 май 2012 17:01

stefan4o написа:
velinsl написа:Тия пасати с нормално каране посмъртно не могат да свалят под 5, поне когато 70% от пътя е магистрала.

Колега, не мога да ти схвана манията да караш колите си да горят минимално с адски мъки за себе си и околните (участниците в движението). Не е ли по-лесно да караш нормално и както ти душа иска, вместо да цепиш милилитрите на горивото? Просто не мога да ти се начудя. Тук иде реч за 300 грама нафта, което като цена е под левче (колкото е една баничка), аз тая разлика изобщо не я смятам :bowdown

Ти не можеш,но колегата само това го интересува и е пускал 300 теми за разход и сега вече се сблъска с реалността и е решил да прави невъзможното.
Миналото лято като тръгнах за море имаше много душевадци като него-по магистралата със 90км/ч :screwy .Тръгнал си да пътуваш и да харчиш пари на почивка ,пък икономисваш и мизерстваш по пътищата за 10 лв разлика на 1000км пробег.Е това не мога да го разбера.
Моето ПД гори около 5,5-6 литра извънградско при каране 100-130км/ч и за горе долу 100 000км е засичана само няколко пъти когато е имало доста пробег и така е ставало иначе не си правя и труда да засичам.Колите ни горят нормално,но горивата са ни доста скъпи и затова на някой им е тегаво с разхода .Няма как да стане кола на 500000км да харчи по-малко гориво от това което е харчила като е излязла от завода,но няка кой да се замисли за това.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 11 май 2012 18:40

stefan4o написа:

Абе и аз нямаше да правя такива икономии и да се прибирам посред нощите, обаче нещо в предницата ме убеди, че така е нужно, нещо което в градското шофиране не може да се усети.

Ще помоля по темата. Разни хора, разни идеали - аз не бих си взел ПД(дори и подарък), обаче никого не съдя. Нито пишете 1Z, нито по темата. Не разбирам каква ви е идеята на постовете, освен за бройката.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 14 май 2012 18:56

velinsl написа:
stefan4o написа:

Абе и аз нямаше да правя такива икономии и да се прибирам посред нощите, обаче нещо в предницата ме убеди, че така е нужно, нещо което в градското шофиране не може да се усети.

Ще помоля по темата. Разни хора, разни идеали - аз не бих си взел ПД(дори и подарък), обаче никого не съдя. Нито пишете 1Z, нито по темата. Не разбирам каква ви е идеята на постовете, освен за бройката.

Явно е само бройката :да:

tdi90 turbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdi90 turbo » Пон 14 май 2012 19:01

венто 1 з 450км смесено,малко градско в пловдив-,малко в хасково и 380км извънградско 22 литра,обаче каране не повече от 100 най често с 80-90км в час,зимата градско в харманли 102 км при температура около5-8 градуса 6,5 пенсионерската обаче пак предавките до 2000 оборота

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Вто 15 май 2012 0:55

Момчета,няма как да свалите разхода под дадения от завода.... Като купувах Сеата,продавача каза,цитирам "Гори около 5 градско" Да беееее,само къде от завода и дават 6.6 градско...свалям съм я най-много до 6.8 градско,със превключване на 2200 оборота и никаква газ за тия 100км......Нямам как да ви даде 4.5 разход.... СЛужебното ми Пунто даваше 5 градско,а бе чисто ново от магазин 1.3 JTD 72коня....без клима и без скорост над 50 градско...така,че тия фантазии ги забравете...

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 15 май 2012 9:41

velinsl написа:
stefan4o написа:

Нормално е да не си вземеш ПД мотор след като той е след 99-2000г и са доста по-скъпи като първоначална инвестиция и и слд това по-тгава поддръжката.Та такива като теб лазят по пътищата за да спестят 100 мл нафта на 100км преход,пък как ли ще дават по 650лв за смяна на ангренаж scare .Това си е равносилно на самоубииство.
По темата ти.Как може да се циганите и да се мъчите за да спестите 5 лв на 500км пробег.Карайси колата катто хората и си свиркай колкото повече се напрягаш толкова по-гадно ще ти е.Ако искаш да си по-спокоен от разхода някой колега от твоя край да ти сипе 1-2 литрра нафта за да си свалиш разхода и да си по спокоен,че да борда ще ти покаже 4 градско.А И това твое засичане на 99,9% съм сигурен,че си го засичал по стрелка или по борд.Пълни ,засичай и след това ако имаш някакви притеснения се оплаквай относно разхода.Според мен лично.Кола на 20 години е нормално да гори градско лятото около 7 литра ,а извънградско при нормална скорост около 5-5,5л.Толкова писа и пита и накрая се сблъска с реалността и сега ти е криво че гори колкото трябва за дадения модел мотор

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Вто 15 май 2012 18:29

Golf_Blade написа:Момчета,няма как да свалите разхода под дадения от завода.... Като купувах Сеата,продавача каза,цитирам "Гори около 5 градско" Да беееее,само къде от завода и дават 6.6 градско...свалям съм я най-много до 6.8 градско,със превключване на 2200 оборота и никаква газ за тия 100км......Нямам как да ви даде 4.5 разход.... СЛужебното ми Пунто даваше 5 градско,а бе чисто ново от магазин 1.3 JTD 72коня....без клима и без скорост над 50 градско...така,че тия фантазии ги забравете...

Хич не са фантазии колега зависи от колата и кой я кара най вече :beer

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Съб 30 юни 2012 9:39

Тая тема умря направо. Някой нещо по специфично, че и аз май почнах да карам на принципа "щом има карам", без да го мисля разхода изобщо.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 30 юни 2012 10:17

Аз мерих засичах до 5-6 месеца след като купих колата :D . Когато се убедих, че горивото винаги намалява когато карам, почти не се променя когато не карам (освен изпаренията) и никога не се увеличава в резервоара само - спрях да засичам . Карам, наливам и толкова :beer !

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 30 юни 2012 14:39

:да: Най-правилното решение

Потребителски аватар
Dk4
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: 1.9 TDI 1z 1994

Мнениеот Dk4 » Пон 02 юли 2012 10:21

Аз съм доволен от моят голф 3 1,9 тди лятото градцко 5 зимата 6,5 извънградцко пада до 4-4,5 зависи как се кара

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 02 юли 2012 17:00

Да,от колата трябва да си доволен,но от училище трябва да си НЕдоволен,сигурно буквара е бил развален... :banghead:
Сори за офф-а,но не се сдържам вече...

Върни се в “Дизелови агрегати”