Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Мнениеот Fifa » Съб 30 юни 2012 8:37

FELIPE написа:Това със фаровете е лудост неземна,няма по голяма простотия :banghead: ...

Защо?
Какво ти пречат фаровете през деня? Нима конете намалят? :)

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 30 юни 2012 9:26

Крайно време е да разберете,че има живот и извън София(примерно) :evil: ,оправдавам карането на фарове в голям град,разстоянията са големи и времето на шофиране също е голямо,но тук в Асеновград,където шофирам 99,99% от времето не е така,разстоянията са малки,няма километрични булеварди,просто няма за кога да ги включвам тези фарове(а са ксенони,как ще им се отрази 5 пъти палене и гасене за десет минути примерно) , колата не е предвидена с паленето да включва и DRL ,значи ще бъда принуден да го монтирам допълнително :banghead: ...та това е,просто ми писна държавата да се оттегля от всякъде и да ни товари с все повече и повече задължения.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 30 юни 2012 11:03

Ксенона ти фабричен ли е ?

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Съб 30 юни 2012 11:04

dimovip написа:
Asko VW написа: но не разбирам защо всички, задължително трябва да си натоварваме елементи от електрическата и осветителната система (и/или да наливаме пари в дневни светлини) и то напълно без мислено.

ти най - добре да си спреш колата от движение или да си хвърлиш книжката, че да не натоварваш нито на твоята, нито на ничия кола ел. система.Щото за да не я натоварваш и чистачки не трябва да пускаш, и радио, и даже не трябва да я палиш... да не изхабиш акумулатора :063: .
И както каза един колега по горе.... и срещу тва елементарно усилие има хора , които да са против.Срамота е.

Май ще е по-добре ти да си хвърлиш книжката и да спреш да караш, щом в ясен ден не можеш да видиш достатъчно от далеч идващият срещу теб автомобил и да прецениш разстоянието до него. То по твоята логика трябва да караме с постоянно включени чистачки, хем да не се натрупва прах по стъклата, хем тези допълнително движещи се обекти да привличат допълнително вниманието на заплесите. А, да може да караме и с постоянно включено подгряване на задното стъкло, ей така за идеята то ефекта за безопасността ще е същият като фаровете. Така де щом ще включваме консуматори без да е необходимо, нека да са всичките.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 30 юни 2012 11:25

Абе хора вие тотално изтрещяхте, някой ще се обоснове ли защо и какво му пречи да кара със включени светлини, колко ще ви вдигне разхода ?
Май повечето хора са свикнали по дефолт на всичко без значение добро или лошо първо да казват " НЕ " и "НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ"
М/у другото миналия ден вдигнаха тока с 13% обаче това май не е толкова важно, по-важното е че на бай гъзар някой се опитва да му дава наклон на уя като го кара да си включва фаровете през деня :screwy

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Съб 30 юни 2012 11:32

На мен пък ми пречи.

Особено някой глупак като си забрави дългите или си пусне не настроения ксенон от 5 лв, не можеш да го прецениш колко е далеч и това е.
Аз искам да караме на аварийни по цял ден че да се забелязваме.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 30 юни 2012 12:42

А пък карането на фарове градско е абсолютно най-голямото малоумие което може да се въведе със закон :!: Както си караш в колоната и на всички им светят габаритите тоя пред теб дето е гъзар и стоповете му са затъмнени на 99% или му свети само единия и той едвам мъждука или като даде мигач мига всичко възможно като вземе да спира я го разбереш я не и тряс....фаровете на земята :screwy А за кифлите дето не знаят за какво им свети оная шарената лампа на таблото /за дългите/ и си мислят че им свириш,святкаш и ръкомахаш щото са много яко и ги сваляш изобщо не ми се говори,за ксеноните от 5лв вече беше споменато дето освен на тъмно ще трябва да го гледаш и през деня и изобщо ще си е една голяма шитня ,ама какво да се прави нали като ги изблещим всички и край на всякакви катастрофи ,нищо че челните удари стават от такива дето тръгват да изпреварват без абсолютно никаква видимост и ако им се появиш насреща от завоя ако ще да светиш като НЛО пак си избираш канавката или се молиш еърбега да ти е в ред :banghead:

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Съб 30 юни 2012 12:55

Нямам нищо против ,даже е по-добре не случайно има дни незадалжителни на които се кара на фарове ...(1 юни ,15 септември
А тва че на някой им се свиди ксенона,крушките,акумулатора пред Човека е друг въпрос :horror:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Съб 30 юни 2012 13:18

forski написа:М/у другото миналия ден вдигнаха тока с 13%

:bowdown Това най-ми хареса :bowdown
В такъв групов секс участваме, а вие за фаровете ревете :screwy

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Съб 30 юни 2012 13:25

Тока са го вдигнали но може да се регулираш според джоба.
Тия 13% са ми точно един ден работа на климатика, но като изгори няма да ми пишат акт.

А като ти спре крушката плащаш като не я пуснеш плащаш а като спре в движение пак ще плащаш, що ли не им @№! !№$%@€@ МАЙНА. И с тия крушки ефтините горят скъпите са си скъпи а дрл няма да си загрозя колата пък ще вземат да искат и техно тест за него.

А и да не забравя. Спираш забравяш фарове и на другия ден даваш 200 лв за акумулатор.

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Съб 30 юни 2012 13:43

Подкрепям над мен казаното.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 30 юни 2012 13:50

hristodj написа:Подкрепям над мен казаното.

И аз също съм против! ТО бива бива, ма това тяхното е нечовешко! Ще дойде ден ще ни задължават и през жегите да не пътуваме, колите които нямат климатици да не пътуват, защото жегата удряла в пипето на шофьора и му правел мозъка мЪтеница, а на мотористите каските да са снабдени с климатик, да им продухва черупките, и тем подобни издънки! Когато има да стане, ще стане, не Фарове ако искаш и прожектори по 9 киловата да сложиш на покрива все тая, камиКадзето си е камикадзе! facepalm

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Съб 30 юни 2012 13:58

Аз вече няколко пъти казах какво подкрепям. Не подкрепям наредба, която ми забранява да мисля и ме кара да се подчинявам. За мен е точно това. :twisted:

Нека всеки сам преценява дали да кара на фарове и денем; толкова ли е трудно, баси, значи щом имам книжка, имам умения да карам цяла кола/автобус/камион, обаче не ми стига акъла да се погрижа за своята и хорската безопасност, така ли?!?!
:shock

Извинявайте, ама продължавам да не виждам случаи как фарове денем, в слънчево време, помагат да се прецени дистанция. Ако имате проблем с преценката, не е от фаровете :!:

Хайде да се включат хора, пътували из Европата, а? Там колите денем с включени фарове ли са и това задължително ли е или водачът сам преценява?

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Съб 30 юни 2012 13:59

8 лева са 2 нови крушки обикновени. Деда ви все с найтбрейкъри и кулсветлини е карал а? Плюс това не ги сменяш през ден, ако ти е изправна инсталацията, много по-рядко. Ма нали си слагаме релета и стоватови крушки, че не ни светят фаровете на старите коли. Ми който си има брадичка, ще трябва да си купи гребенче, някой писа по-горе, че може да си спести от ток, като не си пуска климата дома, ми то по тая логика можеш да си спестиш и от гориво, като не си палиш колата, джижиш се с градския или пеш - ай тогава да видим ще ревете ли толкова, ама тогава друго ще почне да пречи, че нали сме такива, все недоволни, кило ракия да ти дадат, ще ревеш че не са две.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 30 юни 2012 14:02

simo написа:Хайде да се включат хора, пътували из Европата, а? Там колите денем с включени фарове ли са и това задължително ли е или водачът сам преценява?

Абсолютно са задължителни в половин Европа :lol: Даже пишат здрави актове... Затова и новите коли са снабдени задължително с дневни светлини :mrgreen:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”