Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
storms
Автомобил:
Двигател:

Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Мнениеот storms » Съб 30 юни 2012 14:18

момчета, не знам за какво спорите, но това е същата простотия като "щастливите" кокошки - я ми кажете какъв е резултата от това че имаме "щастливи" кокошки?
аз ще ви кажа: резултата е повишаване на цената на яйцата + (естествено) "щастливите" кокошки и.... НЕЩАСТНИ клиенти

сега сериозно, ако не можете да забележите автомобил, който не е със включени светлини, то вие определено имате проблем със зрението, което пък от своя страна автоматично ви прави потенциална заплаха, както за самите вас, така и за другите участници в движението...
в този случай, силно се препоръчва спешно да посетите очен лекар!

между другото, дали кокошките наистина са щастливи след като няма петел?!?!?! :banghead:

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Съб 30 юни 2012 14:19

Ся, ако изглеждам мрънкач, ок, дотук съм, наистина няма сми да се хабя.
Само че...
в първото си мнение по темата казах истинските (според мен) причини за поредната промяна. Отворете си очите - целта никога не е била грижата за нас, спрете да оправдавате господарите и да се радвате колко хубаво ви доят и стрижат.
vasstop написа:За каквото и да ви говорят, имайте предвид, че става дума за... пари! ;)
Истината е една и винаги е била една. Иначе може да вярвате и в Дядо Коледа.
death

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Съб 30 юни 2012 14:36

Че всичко е за пари така е.Само не мога да се съглася със МАКСИМАЛНАТА разрешена скорост на магистрала и сега търсите под вола теле :) Който иска да си кара пак с 130,никой не му е сложил ножа да кара с 140 и така да гори 5 грама нафта повече :)
Обаче тук да ме ЗАДЪЛЖАВАТ да "горя" фарове в прекрасните слънчеви летни дни е безпредметно! :screwy
Който не може да "киризи" да ходи да си прави прегледи(както казаха).Пешеходците са идиоти!Масово се минава на червен светофар и ме гледа умно дали ще го пропусна :screwy НЕ!Ще го пусна когато свети ЗЕЛЕНО за пешеходци!
А да,като светне червено за автомобилите,това не означава,че се пресича 5 метра преди пешеходната пътека! :beat_butt2 Така,че в цялата история не виждам къде е ролята на безценните ви крушчици и толко сте за аплодирали Боко и Ко... :shock

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 30 юни 2012 14:38

Абсолютно против на няколко пъти съм се разминавал на косъм да направя колата 'комби' на няколко малоумници които карат в жега 35 градуса с пуснати фарове в града!Получава се ситуация ,че слънцето ти пече в очите сенника е пуснат с което се ограничава видимостта напред и е много трудно да се забележи веднага разликата в силата на светлините на габарита и стопа.Когато нищо не свети е много по-лесно и бързо да ти привлече вниманието една светлина отколкото когато свети слабо и с натискането на спирачката светлината се увеличи!
За мен полза няма цялата тая работа освен да се направо оборот на Сибанк като си плащате актовете.А който си мисли ,че точно тези управляващи мислят за хората и за тяхната безопасност като правят още и още задължителни мерки без значение в коя област са - са хора ужасно заблудени и наивни!

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Съб 30 юни 2012 15:29

Те колите за това излизат от завода с дневни светлини. Нашите управници които толкова псувате не са го измислили - това си е факт на много места. Аз лично си карам на къси целогодишно и не е болка за умиране. Намерили сте за какво да хленчите..

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Съб 30 юни 2012 16:02

Добре де, а защо според вас в други страни е прието отдавна?
Или и те са балами?

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 30 юни 2012 16:05

Fifa написа:Добре де, а защо според вас в други страни е прието отдавна?
Или и те са балами?

:mrgreen: Хубав въпрос. Едва ли някой ще ти отговори смислено, тука във форума има големи капацитети
Иначе изчетох доста откровени тъпотии за включени фарове, общо взето тинейджерски разсъждения...

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Съб 30 юни 2012 16:32

Слагат на мъртвородени коли 17ки, 18ки...а реват, че разхода щял да им се вдигне от фаровете maikomila :applause: Браво бе тунери :screwy

Според мен това е кампания на Валентин Златев mhihi

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Съб 30 юни 2012 16:42

Добре де, има ли човек, който не вижда разлика между движеща се кола с включени светлини и такава с изключени?
Очевидно е, че разлика има и то огромна!
При мараня, особено сивите коли ги виждаш х метра по-късно отколкото същата, но с включени светлини.
Нима на никой не му се е случвало да види сивата кола в последния момент в страничното огледало?
А тоя дето кара с фаровете се вижда дори с периферното зрение.
Въобще как е възможно да има хора, които не го осъзнават :screwy

Друг е въпроса, че някои хора очевадно не искат да ги ползват, защото си имат някакви причини.
Разбирам ги, но нека не мрънкат на хората, които смятат, че има ефект от включени светлини.

По принцип не искам да взимам отношение по темата, защото си има огромни плюсове и минуси, но няма как да не отрека факта увеличението на видимостта.
От друга страна ползването на късите светлини ще доведе до появата на огромни парникови газове. (100 мл. гориво, но умножено по няколко милиона?)

"За" съм за дневните светлини, не за ползването на късите.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 30 юни 2012 16:47

Или и те са балами?

Не ние сме баламите ,че си плащаме данъците и плащаме и винетки и си трошим колите по най-скапаните пътища в цяла Европа!Хората са го приели ама преди това са си оправили пътните платна,поставили са мантинели и банкети,маркировка ,пътни знаци пешеходни пътеки и пешеходни светофари и още куп неща който при нас липсват и това е много по-голяма предпоставка за инциденти от колкото да се кара на фарове целогодишно!
Аз съм далече от тезата ,че фаровете ще ме набутат в бензина защото ако ме бъркаше разхода нямаше да карам такава кола,но ме дразни факта ,че управляващите се правят ,че са свършили много добра работа и виждате ли мислят за хората.Сами помислете от Кат защо са против и дали има някой който да прецени по-добре от тях има ли от нещо полза или не!?Все едно да учиш краставичар как да си полива краставиците !

ivayloat
Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
Двигател: 1.9 SDI

Мнениеот ivayloat » Съб 30 юни 2012 16:48

Или и те са балами?

аз се прибирах от Англия тази година и за там гарантирам , че нямат закон да са с включени фарове през деня дори и през зимата карат без.
На връщане минах през франция, Белгия, Холандия,Германия,Австрия,Унгария,Румъния и никаде не беще опоменато да си включиш светлините и хората караха без включени светлини. Това става тази година април месец.
И аз съм против закона.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 30 юни 2012 17:01

ivayloat написа:
Или и те са балами?

аз се прибирах от Англия тази година и за там гарантирам , че нямат закон да са с включени фарове през деня дори и през зимата карат без.
На връщане минах през франция, Белгия, Холандия,Германия,Австрия,Унгария,Румъния и никаде не беще опоменато да си включиш светлините и хората караха без включени светлини. Това става тази година април месец.
И аз съм против закона.

Не говори глупости, ще подведеш някой, поне си направи труда да попрочетеш. Ето ти малко инфо http://en.wikipedia.org/wiki/Daytime_ru ... pean_Union
Ето ще ти извадя част от темата
Germany, Spain, France and others have encouraged or required daytime use of low-beam headlamps on certain roads at certain times of year, Ireland encourages and Bulgaria requires the use of low-beam headlights at all times during winter, Italy, Hungary and Romania require daytime running lamps outside populated areas, and Czech Republic, Estonia, Latvia, Lithuania, Poland, Slovakia and Slovenia require the use of full or reduced voltage low-beam headlights at all times.

За Англия, скандинавските страни и Дания важи същото :lol:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 30 юни 2012 17:05

Що тогава аджеба...мотористите трябва да са със включени задължително къси светлини

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Съб 30 юни 2012 17:12

bnick написа:За Англия, скандинавските страни и Дания важи същото :lol:

И Русия...

Ето едно интересно изследване:
According to the European Commission, car lights in daytime could reduce 'deaths by 3 to 5%, equivalent to 1200 to 2000 fatalities a year across the EU.

Ето и статистика за смъртните случаи след катастрофи за България през последните 5 години:

2007 - 1006
2008 - 1061
2009 - 901
2010 - 775
2011 - 657

Сами си правете сметката ;)

Последна промяна от Fifa на Съб 30 юни 2012 17:17, променено общо 1 път.

ivayloat
Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
Двигател: 1.9 SDI

Мнениеот ivayloat » Съб 30 юни 2012 17:15

[/quote] За Англия, скандинавските страни и Дания важи същото :lol:[/quote]
ето чичо гугъл какво преведе
Германия, Испания, Франция и други са насърчавани или задължавани деня използване на късите светлини на някои пътища в определени периоди от годината, Ирландия насърчава и България се нуждае от използването на ниско-дълги светлини по всяко време през зимата, Италия, Унгария и Румънияизисква дневни светлини извън населените места, и Чешката република, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения, изискват използването на пълен или намален напрежение късите фарове по всяко време.

пише насърчавани или задължавани на някои пътища в определени периоди от годината?
за Англия не карат на фарове говорил съм с техен таксиджия и съм го питал човека си каза , че нямат такъв закон. Бях там последователно 3 години.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”