Здравейте колеги !
Пасата ми е Б3 90-та година, 2 000 кубика бензин, 115 коня и е с газова уредба (обикновена).
Проблема е следния: карам си вчера в софия, към 1 след обяд, жега, перката си включва и изключва през 2-3 минути както обикновено правят тия моделЕ и в един момент колата започна да губи мощност и оборотите започнаха да падат. Изключих от скорост и колата изгасна, но понеже спусках едно надолнище и включих на скорост и тя запали, но пак не работеше добре и след като натиснах съединителя пак изгасна, това се повтори пак и накрая спрях. Пробвах да запаля, но резултата беше само едно гадно тресене на двигателя, и странното беше, че след като върна ключа, колата продължаваше да се тресе и да опитва да запали. Вдигнах капака да се поохлади и след 5 минути запали. Същото се повтори и на светофара на Горубляне посока Пловдив, естествено бях първа кола : ))) Тоя номер го направи и миналото лято 2-3 пъти и отново един след друг и в жега. Колата се кара постоянно, а проблема го прави супер рядко - за двете лета общо 5-6 пъти. Един майстор каза, че имало вероятност да меша горивата и палела след като се изчака малко и се изпари газта.
Имате ли идея какво може да е, защото започвам да губя доверие в пасатчето и да го разлюбвам !

Пасата умира - гасне внезапно ? В3 бензин
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Пасата умира - гасне внезапно ? В3 бензин
За мене беднее на газ тая кола, свит и е крана. Достатъчно, да се опече в жегите и да "пресъхне".
Отделно това негаснене е адско детонационно горене - или свещи ти тлеят, или нагар по челата докато изгори мъртвия обем газ.
Отделно това негаснене е адско детонационно горене - или свещи ти тлеят, или нагар по челата докато изгори мъртвия обем газ.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
И моят 2Е гаснеше така в движение / без да имам газова уредба/ и не запалва. След 10 - 15 мин запалва и работи много добре. Смених доста неща от свещи капачка и палец, бобина , релета и бензинова помпа нова и проблема си стои.
След смяна на датчик на Хол в делкото проблема се реши.Вече година и нещо не е гаснала.
След смяна на датчик на Хол в делкото проблема се реши.Вече година и нещо не е гаснала.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Най ми прилича на датчик на хол.Като почне да умира прави такива мизерии 

Колега Бобо, ако "свит кран" означава, че е скопена ... то съм пропуснал да кажа, че колата върви много. Витиня го качвам със 120-130 на газ на 5-та и то без да се мъчи, от София за Ботевград първото изкачване е пак със същата скорост, върви си прилично, разхода извънградско е около 7,5-8,5 в зависимост от скоростта. А номера с гасненето го прави достатъчно рядко, че да прави мизерии без да може да се демонстрира пред някой майстор. Тоя Хол не го познавам, но ако в него е проблема ще се разправяме !
- bobocamaro
- R.I.P
Добре, хол да бъде - тръгнал хол на топло се ебава, факт. Защо не гасне колата в жегите ?
Хол, Мол кой ще да е ! Защо не гасне по 5 пъти на ден, да я закарам на майстор и да каже - това и това. Защо трябва да ми се случва на 100 км от вкъщи и то на кръстовище, първа кола, зелена светлина и ... аварийки !
- bobocamaro
- R.I.P
А на бензин как се държи колата?
ами на бензин нямам много наблюдения, но си работи нормално. карам я само на газ, на бензин паля и прехвърлям на газ. а и бензиновата ми така бучи, че съвсем ясно се чува в купето. сигурно ще изгаря. на газ като е колата бензиновата помпа изключва.
flame написа:Имате ли идея какво може да е, защото започвам да губя доверие в пасатчето и да го разлюбвам !
Пасата е като жената - разбере ли, че и нямаш доверие, възползва се да кръшне. Затова е по добре да и "натегнеш обръчите".
Та вземи и понатегни (и зачисти преди това) електрическите връзки на клапаните, които видиш из моторния отсек, както и допълнителните релета, монтирани от газаджиите, както и ел. клапаните на "сондата" на бутилката, ако има.
Добре е, ако си технически грамотен и сръчен, да разглобиш, почистиш и ако е необходимо, ревизираш тези клапани.