Мнения за рутер с повечко обхват и опции - Cisco WRT160NL

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Мнения за рутер с повечко обхват и опции - Cisco WRT160NL

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 16 май 2012 8:04

Дори и да грее винаги може да се монтира вентилаторче някъде по корпуса

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 16 май 2012 8:40

slimmer написа:Относно обхвата... и двата през две-три стени си дават 2 черти.

Ако скалата е с 5 черти тези 2 според мен няма да свършат работа на колегата който иска силен сигнал ! Аз у дома ползвам някакъв дърт Edimax с една антенка и през 2 тухлени стени държи 4 от 5 възможни ! Но все пак нещата са много относителни понеже не се знае на кой какви са му стените и на каква машина следи сигнала :да:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 29 юни 2012 17:25

Тия Linksys боклуци определено не стават. Аз изпаднах в тая заблуда, че уж били "маркови". И сега взех един E2000 дето сигнала му пада под половината само през вратата на стаята. А по-нататък в къщата става ужас. Направо се губи през 1 стена. :censored: До сега съм ползвал съвсем обикновен 54mbps Canyon от 10ина години в панел през две вътрешни стени и не е имало никакъв проблем със сигнала. Какво да говорим. Казах им на тия, че искам да сменим новия им Linksys 300mbps, те пък го пратиха в София на диагностика. Ако ми го върнат пак тук, отново, направо ще мина с колата през него и дотам. Ще прежалим парите ама ми писна от тоя боклук. 4 дена не може да изкара сигнал на повече от 10 метра в къща с тухлени стени. :banghead: Егати Linksys ментетата. :censored: :laser :не:
Според мен вече всеки рутер е по-хубав от Linksys. В София съм работил с всякакви ментета и измислени китайски марки ама като тоя Linksys никога не са ми правили.... :(

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 29 юни 2012 23:00

Аз съм адски доволен от моя 1043 ама ще го сменям. От както видях това жУвотно не мога да спя добре:
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=545859
mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 01 юли 2012 21:36

radi_nrj написа:Аз съм адски доволен от моя 1043 ама ще го сменям. От както видях това жУвотно не мога да спя добре:
mhihi mhihi mhihi

Страхотия, обаче ше го изчакам да поевтинее :mrgreen:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 02 юли 2012 9:03

К.Одаджийски написа:
radi_nrj написа:Аз съм адски доволен от моя 1043 ама ще го сменям. От както видях това жУвотно не мога да спя добре:
mhihi mhihi mhihi

Страхотия, обаче ше го изчакам да поевтинее :mrgreen:

Те първите все дефекти дават :Mr Green Fun

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 02 юли 2012 10:25

black` написа:Тия Linksys боклуци определено не стават. Аз изпаднах в тая заблуда, че уж били "маркови". И сега взех един E2000 дето сигнала му пада под половината само през вратата на стаята. А по-нататък в къщата става ужас. Направо се губи през 1 стена. :censored: До сега съм ползвал съвсем обикновен 54mbps Canyon от 10ина години в панел през две вътрешни стени и не е имало никакъв проблем със сигнала. Какво да говорим. Казах им на тия, че искам да сменим новия им Linksys 300mbps, те пък го пратиха в София на диагностика. Ако ми го върнат пак тук, отново, направо ще мина с колата през него и дотам. Ще прежалим парите ама ми писна от тоя боклук. 4 дена не може да изкара сигнал на повече от 10 метра в къща с тухлени стени. :banghead: Егати Linksys ментетата. :censored: :laser :не:
Според мен вече всеки рутер е по-хубав от Linksys. В София съм работил с всякакви ментета и измислени китайски марки ама като тоя Linksys никога не са ми правили.... :(

Ако не са минали 7 дена от покупката с касова бележка и всичките кашони го носи да го върнеш и си закупи Тъпия Линк. Имаш право и ако нещо се дърпат следващия път отиваш с КЗП :)

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Пон 02 юли 2012 10:30

Работя в нет доставчик от 7 години ........по проклети и забиващи рутери от тп-линк няма ;)

защо ли са най евтиния клас?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 02 юли 2012 10:54

и аз моят 1043,вече 2 годинки стават,не съм го пипал :Mr Green Fun
Освен,ако не спрат тока,не се е рестартирал с моя намеса mhihi А и сея нета навън с 5 децибеловата антена :Mr Green Fun

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 02 юли 2012 11:11

антената ми е 5-та от линка който си дал.8-та ми идва силничка :mrgreen: а комари няма за трепане mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 02 юли 2012 11:17

Сложил съм само една.Все пак,няма си опичам мозъка излишно :Mr Green Fun
Изкарал съм навън.Ефекта е идеален,когато не съм вкъщи

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 02 юли 2012 11:18

Хахах дайте да не влизаме пак в дискусията за евтини и хубави рутери, че да не извадя аз статистиката на някой доставчик с Ppoe да се озъби тогава целио форум колко не му стига професорчето да обработи всичко и от хубава скорост се режем на няква наполовина... Или гледате само ъптайма...
Ето например на кууулбокса тук в Пловдив няма насмогване на всичкия броудкаст по мрежата и се стига до едно хубаво порязване, не забива ама реже като с нож скоростта :applause:

Най-вероятно няма да е проблем да се сложат две по 5 и една 8 dBi, но не знам дали ще има и съседната къша добър нет :)

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Пон 02 юли 2012 11:21

TiL написа::063: тоя рутер е пълна изгъзица! Нито в локалната нито в глобалната мрежа ще му изпънеш скоростта на максимум :) Това е машина за манияци(да не казвам обидна дума) искащи да имат як рутер и се чудят де да си хвърлят парите. На 99% от хората не им е нужен такъв рутер за домашна употреба :) За тея 180 кинта ще подкарам някаква машина с микротик и доооста мощна антена с която ще облъчвам половината маала :Mr Green Fun Даже с останалите пари ще цъкам бири цял месец mhihi

Та някой праскал ли е по-големи антени на 1043nd? Чеудя се има ли смисъл да се сложат някакви 8-10dBi антени? Нещо от рода на това

Едит:

Golf`mafia написа:Работя в нет доставчик от 7 години ........по проклети и забиващи рутери от тп-линк няма ;)

защо ли са най евтиния клас?

Нещо ги гелпите тея рутери от "ниския клас". Да ти разправям ли колко дена ъптайм съм достигал с вр740н който го бях купил за 35лв на промоция преди 2+ години(даже и 3 май станаха)? Със стоковия фирмуер съм достигал до 20+ дни без забиване, без рестарт... Няма да ти казвам ъптайма с дд-врт. Няма да ти казвам и на колко далее мяташе сигнал :lol: Единствения му недостатък беше, че започна да грее малко повечко след две години непрекъсната работа, но с един вентилатор проблема се реши. Какво да правим... тъп рутер от ниския клас :mrgreen: Па, че има линксуси на познати де не можаха да доживеят безпроблемни 3 години, а струваха над 150лв :lol:

с един тъп д-линк имам uptime 3 години без да е забил и изключвам .Ако искаш още uptime да си мериме а колега :)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 02 юли 2012 15:40

Тоз кабил на тая антенка тъп линк мое ли се удължи :shock без да прецакаме предаването :roll:

Ше бодна 5 децибела в крайните 2 броя и у средата тая с кабелот и мисля да я изкарам навън на балкона за на двора :yeaha: :BBQ

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 02 юли 2012 15:42

па ,има кабели х3м :Mr Green Fun
У екстриима,едно време гледах и х10,ама колко сигнал пуска след тях,нямам идея mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”