Някой с чипосан пасат 2.0 тди 170 к.с. Разход на гориво?
Re: Някой с чипосан пасат 2.0 тди 170 к.с. Разход на гориво?
Така е,наистина нафтата в БГ е много зле
J_O_E написа:Така е,наистина нафтата в БГ е много зле
Аз, като си идвам към България се старая да не зареждам много, много в нея, понеже нафтата е отвратителна.
Качва ми се разхода с до 1л и колата започва да пуши повече, а вървежа се спъва тотално. В Сърбия е горе-долу същото, но малко по-добре.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Това пък с Бг нафтата немога да си го обясня, въпреки че всеки е на такова мнение. И дъртото ми ТДИ и чисто новия 1,6 ТДИ комън рейл тук в БГ ми харчат между 4 и 4,5/100км извънградско, когато се кара леко със 100-110км/ч. Дори и градско и смесено разхода не им е много далеч от данните на производителя, които както знаем се мерят на стенд и не са реалистични. Ако тръгна из чужбината да очаквам разход от 3/100 ли? 

- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами незнам колега, честно казано не съм химик и немога да кажа или докажа какво е качеството на горивото. Мога само да споделя впечатления. И при мен когато почне да харчи повече , почва да пуши повече .
Много е относително с горивото в БГ. Говорил съм с хора които карат цистерни. Те са на мнение че горивото напуска Рафинерията в Бургас с отлично качество и след това всеки по веригата почва да му сипва бълвочи и да си краде по малко докато не стигне до крайния потребител.
Примерно на нашия Petrol (още от соц време строен), преди вереме смениха до колкото знам персонал заради далавери. Новите ги е страх да пипат и да ви кажа честно съм очарован от горивото на Петрол. Предполагам ги е страх да правят врътки. В други предимно франчайзови бензиностанции са много противоречиви мненията. Примерно някои са доволни от SHEL , други не.
Ако контрола при такива франчайзи е слаб, всеки собственик на бензиностанция прави каквото си иска и затова на всяка бензиностанция горивото е различно.
Та рафинерията май си ни е добра, ама колко хора сипват вода в него преди да стигне до мен, не ми се мисли.
Много е относително с горивото в БГ. Говорил съм с хора които карат цистерни. Те са на мнение че горивото напуска Рафинерията в Бургас с отлично качество и след това всеки по веригата почва да му сипва бълвочи и да си краде по малко докато не стигне до крайния потребител.
Примерно на нашия Petrol (още от соц време строен), преди вереме смениха до колкото знам персонал заради далавери. Новите ги е страх да пипат и да ви кажа честно съм очарован от горивото на Петрол. Предполагам ги е страх да правят врътки. В други предимно франчайзови бензиностанции са много противоречиви мненията. Примерно някои са доволни от SHEL , други не.
Ако контрола при такива франчайзи е слаб, всеки собственик на бензиностанция прави каквото си иска и затова на всяка бензиностанция горивото е различно.
Та рафинерията май си ни е добра, ама колко хора сипват вода в него преди да стигне до мен, не ми се мисли.
Мисля,че всичко ми е ясно вече,трябва да се засича "пълно-пълно". 6.5 си ми харчи извън градско 

Това с разхода за чужбина съм го чувал и наистина хората споделят за по-големи икономии на същата средна скорост. Според мен може и да има нещо вярно въпреки, че не ми се вярва да е повече от 0,2-0,3л.
Средния ми разход преди чипа на дълго с 2.0тди 140, но в голф, с средна към 90км/ч (това е доста висока средна за тоя път) София-Варна ми даваше 5,4-5,6л/100км. След чипа падна на 5,1-5,3л/100.
Оня ден си гледах средния за 4500км...това е около 60% градско и 40 извън и беше 6,6л/100км
Средния ми разход преди чипа на дълго с 2.0тди 140, но в голф, с средна към 90км/ч (това е доста висока средна за тоя път) София-Варна ми даваше 5,4-5,6л/100км. След чипа падна на 5,1-5,3л/100.
Оня ден си гледах средния за 4500км...това е около 60% градско и 40 извън и беше 6,6л/100км
kenwood написа:Това с разхода за чужбина съм го чувал и наистина хората споделят за по-големи икономии на същата средна скорост. Според мен може и да има нещо вярно въпреки, че не ми се вярва да е повече от 0,2-0,3л.
0,2-0,3л., но при коли горящи 4-5л/100км, на мен Мултивана като ми гори 9л/100км, с българската нафта ми става 9,8-10,2л/100км
Бях му сложил и чип, но разхода изобщо не падна, а се качи с 0,5л, обаче тръгна доста повече. Друг е въпроса, че чип-а беше от неправилното място и ми създаде проблеми, решени с 2-3дена висене по сервизи и около 1000евро, които не ми бяха никак излишни, но, случва се...
Brezel написа:Примерно на нашия Petrol (още от соц време строен) и да ви кажа честно съм очарован от горивото на Петрол. Предполагам ги е страх да правят врътки.
За Сливен е същото - в най-големите студове от там ми даде най-малък разход.(който е в кв. Комлука)
Върни се в “Дизелови агрегати”