Ел.стъкла Голф3 побъркани

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
toodoo
Автомобил:
Двигател:

Ел.стъкла Голф3 побъркани

Мнениеот toodoo » Вто 03 юли 2012 10:15

Здравейте, имам от известно време следния проблем който не зная как да го реша. Голфа 2000 16V 150к. го купих само с една работеща ключалка, която се счупи. Тъй като има аларма, това не бе проблем, но сега реших да го продавам и сложих нови щифчета, дето завъртат механизма на ключалките. Всичко работи 7 дни, след което настана ужас - електрическите стъкла (предни) сами се отварят или затварят без никаква връзка, след което блокират в едно (всеки път различно) положение и край. Не могат да се вдигнат нито с алармата, нито с ключа, също с алармата и люка спира да се затваря. Като я оставя в гаража, на сутринта всичко работи нормално с алармата, затваря и вдига, като запаля двигателя след няколко минути почва всичко от начало - дясното се отваря до долу само и трябва да държа бутона за вдигане натиснат и да го почуквам докато спре да се движи стъклото за известно време, после процедурата отново. Това до водача - лявото ако го отворя, спира до там и умира, ако е отворено и го затворя - пак така. Оставям я на паркинг с вклячена аларма и всичко затворено, като се върна - дясното стъкло отворено до долу.
От четенето във форума мисля, че проблема не е в механиката (нали всичко се движи даже само), а нещо в електрониката, но майстор не намерих за това - казват ми, че голфовете са такива и да ги сменя с механични. Ако някой знае как да реша проблема, да помага - какво да чистя, припоявам и т.н., че ще ми излезе златна.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Ел.стъкла Голф3 побъркани

Мнениеот pas1.8mi » Вто 03 юли 2012 10:27

Когато намериш колата със свалени стъкла тя отлкючена ли е?Провери ли в гумените гофрета м/у купето и вратите за прокъсани проводници?

toodoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toodoo » Вто 03 юли 2012 13:52

не е отключено,а другото незная

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Вто 03 юли 2012 18:29

Провери ли в гумените гофрета м/у купето и вратите за прокъсани проводници?
-най-вероятно;
2.Шашнат комфортмодул-причините за това може да са най-различни.Все пак провери дали обикновени крушки в купето,вратите или багажника не са подменени с диодни.Ако откриеш такава-сменяш я с обикновена,отиваш за почистване на грешките с VAGCOM и heavy metal zork heavy metal zork .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”