Здравейте,
Искам да си закупя автомобил, но той е със санданска регистрация, а аз съм от Русе и постоянният ми адрес е в Русе. Въпросът ми е трябва ли да ходя до Сандански, за да дам там номерата в КАТ или може и в КАТ Русе, и трябва ли въобще да се ходи до там?
Предварително ви благодаря за отговорите.
Пламен
Покупка на автомобил от друг регион
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Покупка на автомобил от друг регион
Като купиш колата и отидеш в Кат Русе на 4-тия или 5-тия ден ще имаш Русенски табели като старите остават в Кат Русе 

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
не нетрябва!Редът е следният :
1.отиваш във фирмата за обработка на документи отзад(бмв мисля се казваше)
отиваш до банката да си платиш
2.нареждаш се, или влизаш, ако е отворена голямата врата за минаване на технически преглед и проверка на номерата.(без листа за тех.преглет от точка 1. НЕ МОЖЕШ да влезеш в двора на кат)
3.отиваш отпред на гишета 2,3 за подаване на документите,след час са готови носиш старите номера на самото гише на което си оставил документите а новите ги вземаш от 1-во
при добра организация двама човека дето знаете какво правите за един ден е възможно да се мине аз сам го направих за ден и половина(учех се в движение).
п.с за гишета 2,3 трябва да си взел номерче,вторият човек ти трябва именно за него да се наредиш пред вратата в 7;30 а той да отиде вътре и да ти вземе номерче,след това повече той не ти трябва.
1.отиваш във фирмата за обработка на документи отзад(бмв мисля се казваше)
отиваш до банката да си платиш
2.нареждаш се, или влизаш, ако е отворена голямата врата за минаване на технически преглед и проверка на номерата.(без листа за тех.преглет от точка 1. НЕ МОЖЕШ да влезеш в двора на кат)
3.отиваш отпред на гишета 2,3 за подаване на документите,след час са готови носиш старите номера на самото гише на което си оставил документите а новите ги вземаш от 1-во
при добра организация двама човека дето знаете какво правите за един ден е възможно да се мине аз сам го направих за ден и половина(учех се в движение).
п.с за гишета 2,3 трябва да си взел номерче,вторият човек ти трябва именно за него да се наредиш пред вратата в 7;30 а той да отиде вътре и да ти вземе номерче,след това повече той не ти трябва.
Благодаря, колеги!
А има ли някаква възможност да карам с тези номера? Тъй като колата, която ще купувам струва 1000 лева, а аз като дам 80-100 за прехвърляне и още толкова за номерата и то отиват 20% от стойността на колата.
Благодаря ви отново за отговорите.
Пламен
А има ли някаква възможност да карам с тези номера? Тъй като колата, която ще купувам струва 1000 лева, а аз като дам 80-100 за прехвърляне и още толкова за номерата и то отиват 20% от стойността на колата.
Благодаря ви отново за отговорите.
Пламен
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Има. С пълномощно. Но колата може да ти бъде отнета от собственика всеки един момент. Т.е. тия 1000 лева няма как да докажеш, че си ги дал, като няма реална покупко-продажба между вас. Аз не бих взел кола с пълномощно. Големи разправии може да изникнат в последствие. 

В никакъв случай не бих я взел с пълномощно - познавам хора, които са се парили с това.
Благодаря ви за отговорите момчета - явно колата ще ми стъпи малко повечко от колкото си мислих, но пък да се надяваме тези дни, когато отида да я видя да няма много неща за правене и всичко да мине ОК.
Пламен
Благодаря ви за отговорите момчета - явно колата ще ми стъпи малко повечко от колкото си мислих, но пък да се надяваме тези дни, когато отида да я видя да няма много неща за правене и всичко да мине ОК.
Пламен
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”