vw golf 4 1.9 tdi pd 116 hp ajm гори масло и пуши

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
mm4ista4a
Автомобил:
Двигател:

vw golf 4 1.9 tdi pd 116 hp ajm гори масло и пуши

Мнениеот mm4ista4a » Чет 07 юни 2012 15:00

здравейте колеги наскоро си купих голф 4 1.9 tdi pd ajm мотор 116hp и както обичайното смених ремъците водната помпа ролката маслото филтрите
антифриза и каквото имаше за смяна по окачването но не след дълго време на радост че колата е читава започна да пуши синкав пушек и започна съответно да ми намаля маслото на щеката maikomila закарах колата във сервиз на vw и там ми казаха че съм попаднал на добър продавач и лош купувач.
Съответно ми казаха че главата ми била износена и аз ги попитах как така е износена и те ми казаха че PD били в главата и след дълга работа се износвали леглата където са били дюзите и от там се процеждало масло в цилиндрите и затова ми горяла.Но мен малко не ми се вярва на тези тарикати защото колата гори 1 литър масло 10w 40 за turbodiseli на 1200 км. дали е възможно да преминава оттам маслото или просто са за смяна сегментите но има и друго колата ми не може да вдигне повече от 170 и сега така я карам и доливам масло дали може да възникне някакъв по голям проблем ако някои се е сблъсквал с тези проблеми ще съм благодарен да сподели как се е справил и колко му е струвало примерно смяна на сегменти или гумички на клапани или каквото и да е било само да е довело до положителни резултати.Благодаря предварително и извинявам се ако е имало такава тема но аз не я намерих.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: vw golf 4 1.9 tdi pd 116 hp ajm гори масло и пуши

Мнениеот red.devilll » Пет 08 юни 2012 0:41

имаше тема за подобен проблем като този.Колегата е описал всичко подробно с цени

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Пет 08 юни 2012 6:42

Ей това за пръв път го чувам да влиза масло през леглата на дюзите в цилиндрите.Не знам дали е възможно,но за минаване на нафта в обратната посока ,да.Виждам ,че колата ти е отскоро,не започвай с големи ремонти преди да си сигурен от къде ти се губи маслото.Те навсякъде ще ти вземат парите.Като начало провери оста на турбината за луфтове,И пиши от къде си да ти препоръчаме читав сервиз,защото за тези коли майсторите на са много, или провери в раздел сервизи.

staikoivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staikoivanov » Пет 08 юни 2012 8:15

Kолега за маслото на помпа дюза е написано 1000 пъти във форума че трябва да е 5w40 със спецификацията 505.01на vw.Най доброто за твоя мотор е CASTROL EDGE 5W40.пълна синтетика.По скъпо е но e точно за помпа дюза

mm4ista4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mm4ista4a » Пет 08 юни 2012 18:11

rostislav1998 написа:Ей това за пръв път го чувам да влиза масло през леглата на дюзите в цилиндрите.Не знам дали е възможно,но за минаване на нафта в обратната посока ,да.Виждам ,че колата ти е отскоро,не започвай с големи ремонти преди да си сигурен от къде ти се губи маслото.Те навсякъде ще ти вземат парите.Като начало провери оста на турбината за луфтове,И пиши от къде си да ти препоръчаме читав сервиз,защото за тези коли майсторите на са много, или провери в раздел сервизи.

Здрасти колега и мерси че ми обърнахте внимание .Аз съм от Димитровград но не знам дали има наистина кой да ми помогне тука наоколо и затова ще съм ти благодарен ако знаеш къде да закарам колата да я погледнат и мерси пак отново...

mm4ista4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mm4ista4a » Пет 08 юни 2012 18:29

меси на всички предварително но ако мога да попитам 5w40 не е ли много рядко за 12 годишна кола при положение че 10w40 го гори като нафтата scare
и не знам на колко км. е наистина тази кола може примерно да е 1000000км като е от IT сега вече знам защо всички бягат от този нов внос така да се каже но между другото когато я закупих изобщо не пушеше и сега се сещам че може би е имало някаква добавка която е уплътнявала луфтовете в ДВГ и когато смених маслото вече всичко се промени но не веднага ми примерно след около 500 км мерси пак и ако може да ми покажете подобната тема за да си направя сметката дали или си заслужава да я правя или направо да си купя нов ДВГ.

staikoivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staikoivanov » Съб 09 юни 2012 8:30

имам голф 4 атд помпа дюза който също е на 12 г.Слагам само кастрол 5w40 на 15000км го сменям и доливам само 400грама.Не е тънко.Немските инжинери са го проектирали специално за тези двигатели.Не мисли че си по умен от тях.По скъпо и затова се опитвате да хитрувате с евтини масла.Мъчиш двигателя и ако стане нещо ще съжаляваш.Помпа дюза са отлични мотори но изискват качествена подръжка.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 09 юни 2012 12:14

:( Е той какво да хитрува човека,виж казва ,че 10W40 му го горяло като нафтата :( иначе какво да ти кажем колега,на всеки може да се случи,какъвто и дявол да е,не се самообвинявай,това имам в предвид...иначе трябва да ти я види майстор,попитай из твоя град,трябва да има някой ,който поне може да свали турбото и да види как е,това за мен е най-оптимистичния вариант,ако е то, ще се разминеш сравнително леко и безболезнено и аз искрено се надявам да е така :да: ,ако са сегментите-лошо,няма да можеш да се оправиш на местно ниво(в Димитровград),ще трябва да търсиш помощ навън,което много усложнява нещата :? .Каквото и да е,трябва да го направиш,не я карай така,защото примерно ако е турбото в даден момент можеш да останеш много неприятно изненадан,да те остави на пътя и може да се наложи наистина да сменяш двигател...ами това е,успех!

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Съб 09 юни 2012 12:43

viewtopic.php?f=24&t=312217 Колега ето я темата!Тук става въпрос за 131коня но е същото.Моят е AJM и също отварях дюзите но причината е че влиза нафта в картера а не масло в цилиндрите.

mm4ista4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mm4ista4a » Пон 11 юни 2012 22:15

Здравейте колеги вчера си проверих турбината и тръбите към кулера ми бяха много омаслени даже тази която излиза от турбината когато я откачих започна да капе масло,и затова искам да ви попитам тази турбина може ли да се ремонтира или трябва да си търся нова или пак някоя на старо но във по добро състояние.Мерси на всички предварително.

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Мнениеот zevsa » Нед 17 юни 2012 15:12

по знаещите да кажат от къде може освен от турбото да се появи масло в кулера? не говоря за леко омазняване от парите на картера а доста повече?да губи примерно за 60 км 200-300 грама?

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 17 юни 2012 23:58

scare Това май е рекордно постижение по харчене на масло.Колега,то като се замислим в кулера няма от къде да попадне от друго място масло освем от турбото,а с тоя разход на масло явно сегментите на турбото са спекли яко за да хвърля толкова масло

mm4ista4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mm4ista4a » Чет 05 юли 2012 14:35

Здравейте колеги,днес ми препоръчаха някакъв сервиз във София на околовръстното за Перник сервиза се казвал Турбо там щели да ми поправят турбото дори и гаранция ще ми да дадът някои ходил ли е там и ако е ходил да даде малко инфо сервиза се намирал на разклона за бул.България и мерси предварително на всички.

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Чет 05 юли 2012 16:37

mm4ista4a написа:Здравейте колеги,днес ми препоръчаха някакъв сервиз във София на околовръстното за Перник сервиза се казвал Турбо там щели да ми поправят турбото дори и гаранция ще ми да дадът някои ходил ли е там и ако е ходил да даде малко инфо сервиза се намирал на разклона за бул.България и мерси предварително на всички.
Реал Турбо ЕООД се казва фирмата, потърси в google.

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Нед 12 авг 2012 1:33

не се занимавай колега с тези от Реал Турбо София, аз за малко да си изпатя от тех. Кожодери големи са и ще ти смъкнат кожата и колата пак ще ти похапва масло. ИЗПРОБВАНО! аз съм със същия проблем и мислех че е от турбото, отремонтирах си го сам и мислех да го карам за баланс до Тези баш-майстори в София. Звъннах им по телефона и започна един разговор че турбото не ми било за баланс че трябвало те да го ремонтират и така без да са го видяли оше, а аз им казвам че съм го отремонтирал и искам само баланс, но този човек пак ме убеждава че трябва те да го оправят. Тогава звъннах в Пловдив в същия сервиз и там вече можеше да се разберем. Човека ми каза че няма проблем че ще ми балансира турбината и че няма да има ядове. Така и стана и повече масло не видях в кулера, вече съм и навъртял около 1200км. НО НО НО маслото пак си го гори и пак по толкова както е при теб и сега мисля първо да оправям гумичките и ако не се оправи чак тогава ще мисля за сигменти, но на 100% съм сигурен че не ти е от турбото. От него може да харчи но твоите симптоми са като моите и аз оправих турбото, но масло си гори пак около 400гр на 1000-1200км.

Върни се в “Дизелови агрегати”