Съзнанието на роба, бай-ганьовщината и менталната деградация

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Съзнанието на роба, бай-ганьовщината и менталната деградация

Мнениеот hooligans » Чет 05 юли 2012 22:23

110afn написа:lion_heart002, Още малко и щях да се подтисна ,че съм българин, който все още живее в България.
90 процента от "изселниците" ви е такова "мисленето". А там сте по-големи измекяри от нас тука.
А в това сигурен ли си - "Няма човек който да е имал избор и да е избрал България,няма и такъв който да е работлив и умен и да се е върнал! "
Ей такива като тебе като слугуват повече време, после се правят и , че са забравили някой думи, пък и акцент имат

:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

tdi90 turbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdi90 turbo » Чет 05 юли 2012 22:26

lion_heart002 написа:
tdi90 turbo написа: е всичко което си писал е верно :да:

Да,ама ти не знаеш как ми се иска да не беше вярно! Истината е,че ако в бг имаше гражданско самосъзнание нямаше да съм тук.Както и да е... Човек с малко пари може да живее,но заобиколен от простотия,мизерия,завист под път и над път не може,поне аз не можах да се науча... Липсва човешко отношение на хората помежду им в бг.

Пък и сега ще наизскочат некви батки и ще ми обяснят колко съм заблуден, mhihi така или иначе така,че всичко си идва на място!

точно за това и аз съм тук.. в българия не съм мизерувал или нещо подобно,но не исках да съм в тази голяма цигания и тази цяла измама в тази България,аз си обичам страната но нещата хич не вървят на добре тва е цялата истина която всички хора не искат да проумеят и всеки говори колко е добре а на маса се оплакват колко били зле и нямали пари !

Потребителски аватар
Bluebeard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bluebeard » Чет 05 юли 2012 22:26

Не се дразнете и обиждайте - светът е вече в полуобемност ... очаквайте го скоро в равнина. Животът в България е много труден за честните и работливи българи, но пък все още има достъпно образование за децата ни. А за някои от нас, това е съществена причина да живеем сред тикви-милиардери ...

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 05 юли 2012 22:38

А за акценти няма да говорим! Българския няма да го забравя,аз съм си Българин,където и да съм. И не става въпрос само за пари... Егати,колко щеше да е готино ако разликата беше само в стандарта,не мислите ли??? Точно това исках да кажа и аз,само ако вървеше дори и съвсем бавно в правилна посока,никога нямаше да замина! Кажете ми как да живееш в държава като тази,с желание и усмивка ли?
http://vbox7.com/play:5c394ddf83#commentTop
В бяла държава с три дни работа на минималната заплата човек си купува АВТОМОБИЛ! А той няма пари децата да си нахрани!!! Изводите са за вас. И пак казвам,не са само парите.... Тук а и не само само на помощи живеят някой по цял живот и най-нови коли карат. Как става??? С читава държава,ето така! И читави политици,най-важното!!!
А за слугуване,ти си знаеш кой за какво слугува,и аз и ти слугуваме...
Разликата е,че мен ме оценяват просто защото съм тук а теб не те понеже дори и да си най-добрия в това което правиш,ще ти бият шута без да ги интересува и ще вземат някой от редичката след теб да му бачка за минималната заплата,понеже нямат да си купят хляба... Така,че навсякъде се слугува.Не слугуваш само ако работиш за себе се! И само и единствено за себе си... Ами факта,че ти се плаща извънработно време и такива неща,ами правата на работника... Та кажи ми кой,къде и ЗА КАКВО слугува,че не те разбрах? Експлоатацията е една и съща,където и да си ще се стремят да те използват и да не ти дават нищо,въпроса е дали ще им дадеш,къде имаш избор да не им дадеш и дори ако им дадеш къде нищото всъщност си е нещо а пък на другото място нищото е абсолютно нищо... Вярвам,че ще ме разбереш!

Всичко тръгна от това,че някой мислят,че виждаш ли щом сме заминали сме се предали и свалили гащите...Няма такова нещо,даже напротив,само човек който не го е било страх да почне отначало на ново място може да го разбере. В заключение ще кажа само следното,жалко за хубавата природа,чудесния климат и невероятните българи от едно време,мир на праха им! Жалко е понеже на нас ни липсва възможността или желанието да изградим политическа система която да поддържа нормалния живот в нашата хубава държава... Жалко и за изградения у българина манталитет и за погубването на елементарните човешки ценности! :не:

Последна промяна от lion_heart002 на Чет 05 юли 2012 22:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 05 юли 2012 22:47

[quote="lion_heart002"][/quote]
:да:
има хора, които са се върнали, затова казвам, че човек първо трябва да е наясно със себе си, едва след това може да се бори за общото благо. В страна, където 90% нямат идея за какво живеят и си харесват мизерията, няма как 10% борещи се да наложат. Така че това си е изгубена битка, изхабено време, а то не се връща. Ако бъркам поправете ме, но с конкретни примери, не с общи ала-бала приказки. През последните 2 седмици се нагледах на безумни случаи ... хора се подписват в банка с пръст, други с дипломи не могат да си напишат името, професор крещи и се държи като пълен селтак на работното си място, толкова небивали аномалии и недомислици в елементарни болнични процеси, и цигани, прекалено много нагли цигани навсякъде ... светлото бъдеще на бг. Преди 15 години бях готов да се и съм се борил, сега разбирам колко време съм изгубил :)
Това ми е мнението, продължавам да живея в бг, по този въпрос толкова.
Темата е за образование и който си мисли, че в бг има такова - много се бърка, по този въпрос съм готов да споря много. И не става дума за конкретни случаи, говоря за стратегия и визия, каквато в бг няма, не само в образованието, а във всичко. Не е нормално в нашата икономика да се пръкват толкова много висшисти без реален ценз и възможност за реализация. Магистри на по 24 години, хаха, "Учи, мамо, за да не работиш" ... тва обяснява всичко.

Потребителски аватар
Bluebeard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bluebeard » Чет 05 юли 2012 22:54

Разкошно основно образование, въпреки "крещящото" министерско войнство. Много можещи учители има още, които съчетават желанието си да научат децата, с догматичната управленска глупост. Достъпни езикови школи, достъпни извънкласни занимания. Въобще - един образователен рай за децата. Към средното образование съм скептичен, а висшето ... ах, висшето. Хайде да не говорим за този безподобен битак. maikomila

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Чет 05 юли 2012 22:57

А така 10% не могат да се наложат на 90,нали??? Ама не са даже и 10...
Понеже тук протести ни е страх да правим,или сме станали такива мекотела,че и това не ни интересува...
Имам близък приятел в Франция... Ми преди години беше,чуваме се ей така,питам го,какво правиш??? Казва ми,почивам си... Защо??? Ами вика ми днес има стачка и абсолютно всички пътища се блокирани и няма как да ида на работа и си почивам...
Цялата страна се парализира и нищо не работи! Нищичко... Ден,два и народа си постига своето.... А защо да не е нашия народ това,по-тъпи ли сме от тях??? Само това не разбирам.....

За висшето образование няма какво да говорим,за 4 години набих 50 000лв и накрая ми предложиха работа за 500лв на месец...... :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 05 юли 2012 23:00

С риска да прекъсна завихращия се спор...Винаги при такива теми се питам: На каква база хора (без да фокусирам върху конкретни лица от дискусията, а по принцип) които не са живели в чужбина мислят, че знаят "как е там" и се изказват кой къде бил свалил гащи, миел чинии и подобни. Щото пък защитниците на контра тезата до един са живяли в БГ и могат според мен много по-достоверно да сложат личен опит на масата, кое как и защо ги е накарало да "се преместят"

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Чет 05 юли 2012 23:07

Чудомир написа:кое как и защо ги е накарало да "се преместят"

Зарежи го това,изобщо няма значение какво се изписа досега...
Момчето пусна темата за това,че нямат хората лично мнение,или поне някой се страхува да го изкаже,както и за факта,че деградацията е превзела държавата... Дай по темата...
Това е важното в случая,защото ако го нямаше съзнанието на роба,нямаше да има и емигранти.Това трябва да се промени.А за да има емигранти,твърде дълго е имало робско съзнание..... Това е и главната причина хората да си заминават,просто го няма борбения дух у българина! :(

Абе я само си представете,че излиза човек на протест,знаеш,че съседа излиза,другия съсед също,приятелите ти и всички хора който познаваш...
Не ти плащат заплатата,да ама колегите ти протестират и те с теб,всичките,ДО ЕДИН!
Е кажете ми,кой би могъл да ни спре тогава в каквото и да било???
Оплакваме се от циганите,но едно от циганите не можахме да научим,да сме борбени и задружни!!! :обичам ви

И още нещо,защо докато румънците правят автомобили и ХУБАВА музика,особено в последно време... Ние продължаваме с чалгата,и сглабяме китайски боклуци в Ловеч??? mhihi

Потребителски аватар
KneelSucker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KneelSucker » Пет 06 юли 2012 9:06

Простотията е голяма, навсякъде по високите етажи така да кажем е пълно с комплексари намърдани с връзки, това са хора - работодатели, учители и тнт. Те нямат желание за развитие, те не са на този пост понеже наистина го искат и го могат, а заради парите и заемната позиция, не гледат бъдещето.... "кон с капаци", аз това знам, това мога, това ще правя и така с поколения напред. Този същия понеже е над теб си изхвърля всичкото недоволство от живота върху теб, въпреки че си отишъл да учиш, да работиш, такива хора убиват мотивацията да правиш каквото и да било. Като се изредят 20 поколения през "такъв", как да имаш мнение, да се бориш и да вярващ в нещо??? :? Първите години от живота на човек са най-важни, а когато точно тогава ти насядят всичката тази злоба и отчаяние, цял живот оставаш безличен.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Пет 06 юли 2012 9:28

110afn написа:Какво да чета пак? Що се опитваш да ми втълпиш ,че черното е бяло
Ти ако си бил на въпросната случка с Апашо щеше да си траеш или....
Да не изчепваме темата, но трябва да минат поне 50-60г от падането на комунизма, две поколения поне, за да почне да се променя мисленето

Oт зад на пред .
Дори в близките няколко години е трудно да се прогнозира какво ще е по нашите земи, просто динамиката на процесите е твърде различна от преди 20г. и по назад.
Дали ще си трая... за конкретна случка или ... не знам, това се решава от множество фактори на място.
Не съм от хората които си траят, многократно съм го показвал в живота, из между студентите с които учех, може да се каже, че бях най борбен, тук може би е мястото да спомена аз как реагирах при подобен случай по време на следването ми.Може да е полезно по един или друг начин, на колегата отворил темата.
2 курс явявам се на изпит, доколкото си спомням по математически анализ, през годината не посещавах редовно лекциите и упражненията по въпросния предмет, не бе и нужно според мен имах знанията които трябваше да придобия.Та да се върна на самия изпит. Влезнахме около 40 човека (2 курса), разпределиха ни задачи и изпита започна, аз бях един от първите готови, задачите бяха 5, съответно реших и 5-те съответно с доказателства, предадох задачите, след около минута ме извика изпитващия и ми връчи двойка с допълнения ще се явите на... За което поисках обяснение, което не получих, в отговор отказах да излезна, поисках да се прегледа трудът ми на ново и да се преоцени, кото ми бе отказано, по груб начин, като ми бе заявено да напусна изпита - повторно отказах, като в този момент изпита стана фиаско, за учудване на изпитващия множеството от хората заеха моята позиция, явно за да покаже сила въпросния преподавател реши да повика полиция (oгромна грешка - университетът е автономна институция), разбира се след малко бях изкаран от полицайте, тъй като бях наясно, че ми се нарушават гражданските права, в управлението реших да пусна жалба, за мое учудване обаче местната полиция показа по-скоро мутренско поведение отколкото на мироопазваща институция, бе ми заявено - „Искаш да пуснеш жалба, ми влезни, ама ако знаеш как ще излезнаш„ ,като в това време полицая който ми казваше тези думи извика няколко свои колеги които ме наобиколиха.Това ме отказа да подам жалба, за което съжелявам и до днес.Следващия ден се видях с колеги, които ми описаха случката погледнато отстрани, разбира се за тях бях герой и ... ,герой на който му се гарантираше, че няма да вземе този изпит и след 100 години, а завършването е мисия неизпълнима, въпросния преподавател бе с висок ценз, уважавано име в математическите среди, същия бил причина много други преди мен да не завършат, колкото и да знаели и да учели, това допълнително ме амбицира.Вчерта реших да подам жалба,в която да опиша подробно случката, след обмисляне на ситуацията реших да опиша и нарушенията на правилника от самия преподавател, получи се много добре систематизирана, обоснована и грамотно написана жалба, беше ми ясно, че само една жалба няма да свърши работа, като в последствие се потрудих да придам гласност за случая в университета (не бе особенно сложно, все пак доколкото знам бях единствения студент изкаран с белезници от изпит в университета). Много преподаватели застанха „зад мен„ , но ми обясниха ,че моята жалба далеч не е първата, дадоха ми пример за едно момиче което 7 години се е опитвало да вземе този изпит при въпросния преподавал, и тнт.Бях твърдо решен да не се отказвам, която твърдост в позицията си отстоявах. Резултатът последва около месец и половина-два по-късно (имаше дори преподаватели кото се оплакаха, че са си прекратили почивката, за да се съберат извънредно, дали нашега или ... незнам), преподавателя бе изгонен от университета.При започване на следващия семестър много хора ме поздравиха за начина по който съм отстоявал правата си и пр., имаше и такива които ме предупредиха, въпросния изпит взех година по-късно при друг преподавател с 5 (защо 5 и до ден днешен не ми е ясно).Друг е въпроса, че в 4-ти курс след изкарани стажове и пр. стигнах до изпит в които малко или много събитията повлияха и ... Вече обаче бяха минали 2 години, за които се бях ожени и имах малко дете, като докато учех трябваше и да си изкарвам прехраната, т.е. прецених, че нямам сили за още едно евентуално фиаско ... това е и един от малкото случай в които се отказах да се боря, отново за което съжелявам.

Да отговоря и на първата част.Не втълпявам на никой, че черното е бяло.Просто казвам, че 19век са живяли достойни Българи, а ако проследим историята по-подробно ще видим и защо е така, друго което ще видим е и ,че тези които са днешната политическа и икономическа върхушка са именно техните потомци, дали е било социализъм, фашизъм или демокрация то политико-икономическите кръгове се запазват.Докато това не се промени, както и да си мени мисленето обикновенния човечец, то все ще сме на края на опашката.
Иначе и Терминал 2 е решение, но е такова решение което обезсмисля миналото ни, т.е. живота на тези които са ни създали.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”