Проблем със загряващо Пежо

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със загряващо Пежо

Мнениеот myrshavija » Чет 05 юли 2012 15:24

Да, при движение на колата със скорост над едиколкоси(например 50км/ч - не зная колко точно) перките на радиатора не допринасят за охлаждането, защото постъпващият поради движението на колата въздух е много повече, отколкото може да осигурят перките.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 05 юли 2012 15:41

smurf написа:
Да има нужда да пуска вентилатор при скорост над 100

с това какво искаш да кажеш? че вентилатора знае дали се движи с 100, 120 или с 50? знае дали е в града или извън? :shock вентилатора се пуска на определена температура.....а пък ако си мислиш, че извън града няма нужда от перка, сваляй смело твоята и пробвай без да видим какво ще стане mhihi

mhihi Мани ме мене, объркал съм се и не знам какво говоря.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пет 06 юли 2012 7:52

перките на радиатора не допринасят за охлаждането, защото постъпващият поради движението на колата въздух е много повече, отколкото може да осигурят перките.

....и така, ама не е точно така....само от въздушната струя перката сама по себе си се върти, което определено допринася за охлаждането.....пробвали ли сте без перка, като сте толкова сигурни? и айде някой да ми каже, като се изкачва баир , с 90-100, колата ако е без перка, няма да загрее, ако навън е 30+ градуса?
п.п. спирам да пиша по темата , понеже и без това изцапахме темата с разсъждения от типа: "що е перка и има ли почва в колата ми"

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 06 юли 2012 8:31

smurf написа:...само от въздушната струя перката сама по себе си се върти, което определено допринася за охлаждането..
Допринася, но не перката а въдушната струя в мислите ти.

smurf написа:...и айде някой да ми каже, като се изкачва баир , с 90-100, колата ако е без перка, няма да загрее, ако навън е 30+ градуса?...
Казвам ти - да, няма да загрее. Други желания имаш ли?

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пет 06 юли 2012 13:02

Други желания имаш ли?

имам....да не се месиш в "мислите ми".....като го направиш тоя опит без перка на твоя автомобил ми се обади да подискутираме по темата, ама по-добре на лични, за да спазваме малко от малко правилата :beer

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 06 юли 2012 13:05

Мога да изключа електрическата перка, за втората е по-сложно и не ми се занимава. Ако те устройва, избери маршрут и тестваме. Ако толкова те притеснява, че пишем в чужда тема, може да си започнем отделна?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 06 юли 2012 13:24

smurf написа:
Други желания имаш ли?

имам....да не се месиш в "мислите ми".....като го направиш тоя опит без перка на твоя автомобил ми се обади да подискутираме по темата, ама по-добре на лични, за да спазваме малко от малко правилата :beer

Споко, не се пали! Почти 2 години карах кола без вентилатор, щото ме мързеше да го сложа, доста разглобяване искаше. Возех си го в багажника, до морето и обратно през Шипка и Хаинбоаз, с леко каране и с яко шпорене. Само дето понякога градско се налагаше да пускам парно лятото и след едно ходене до Сф и яка жега сложих вентилатора.

На Пежо-то пипано ли е нещо по горивото? Как е с разхода?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 06 юли 2012 13:35

Аз не мога да се включа в темата mhihi :Mr Green Fun по принцип не е пипано и не трябва да е пипано нищо,но ако някой не знае ... а разход...малко повече от пасата-към 6-6.5

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”