Пресни вести от Петрохан!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пресни вести от Петрохан!
Те за толкова години,труд,хвърлени пари от кърпежи,да бяха изкопали тунела...и да се спести и от време за пътуване и от излишни разходи,но кой ли го интересува.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
От 13,30 днес е отворен прохода и се минава
Калине, има ли някакви проблеми отсечки и нормално ли се пътува през Петрохан?
Мисля в Събота да се прибера, а през Витиня баш не ми се минава..
Мисля в Събота да се прибера, а през Витиня баш не ми се минава..
- К.Одаджийски
- VW експерт
Карай смело, само мисля че нещо са започнали да го ръчкат последното свлачище което е при годеч и има там някаква нова организация на движението, но се минава засега
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Здравейте
Как е прохода, някой скоро минавал ли е, до къде стигна кърпежа-грабежа, нови сериозни дупки...... ?
В петък, ще пътувам и ще съм благодарен на актуално инфо
Благодаря ви предварително

Как е прохода, някой скоро минавал ли е, до къде стигна кърпежа-грабежа, нови сериозни дупки...... ?
В петък, ще пътувам и ще съм благодарен на актуално инфо

Благодаря ви предварително

- К.Одаджийски
- VW експерт
Тая седмица го минавах 3 пъти в двете посоки.
Дупките от разклона за Годеч до историческия път са гъсти и от дъждовете се отмиха и задълбаха, все още обаче при внимателно каране има път между тях. Преди 3 дни бяха почнали да ремонтират последното свлачище дето ограничиха до 3.5 тона заради него. Гледам копаят отстрани и сигурно ще направят още един завой там, но се работи по въпроса. Петрохан южния склон си му е екстра, северния е добре до Малка Бързия, надолу до Бързия малки и гъсти дупки. В самата бързия от центъра на селото надолу са сложени нови бордюри и работят там с много техника, та е стеснено, но го правят хората добре. От първия прелез след Берковица до боровци е асфалтирано с чисто нов асфалт и са оправени банкетите, но не са пипани мостовете и прелезите. Там трябва да се внимава, че се засили човек и скача от 5 см. ръб на края на асфалта.
Дупките от разклона за Годеч до историческия път са гъсти и от дъждовете се отмиха и задълбаха, все още обаче при внимателно каране има път между тях. Преди 3 дни бяха почнали да ремонтират последното свлачище дето ограничиха до 3.5 тона заради него. Гледам копаят отстрани и сигурно ще направят още един завой там, но се работи по въпроса. Петрохан южния склон си му е екстра, северния е добре до Малка Бързия, надолу до Бързия малки и гъсти дупки. В самата бързия от центъра на селото надолу са сложени нови бордюри и работят там с много техника, та е стеснено, но го правят хората добре. От първия прелез след Берковица до боровци е асфалтирано с чисто нов асфалт и са оправени банкетите, но не са пипани мостовете и прелезите. Там трябва да се внимава, че се засили човек и скача от 5 см. ръб на края на асфалта.
- petko5
Благодаря 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля да го пробвам през този уикенд(7-8,или 9 юли).Като стигна ще пиша,обичам да карам нощем..та може и 

- petko5
Старата дупка преди разклона за Сливница посока Петрохан, тази точно преди завоя......се отворила наново
След разклона за Годеч до разклона за стария римски път, с повишено внимание....много дупки и по-нагоре свлачището...
Северния склон много внимателно
от завоя с бетонните плоскости та чак до табелата на Бързия
Особенно внимание 1км преди ханче Малка Бързия - до табелата на Бързия...много дупки

Лек и безавариен път от мен

След разклона за Годеч до разклона за стария римски път, с повишено внимание....много дупки и по-нагоре свлачището...

Северния склон много внимателно

Лек и безавариен път от мен

-
- Автомобил:
- Двигател:
Хммм...май ще го превзема на 8.07. през деня...иначе-да не се хваля,ма в Петрохан мога да карам поне 1 минута със затворени очи...отдавна е познанството ми с него,при всякакви метео условия.Но калпавата му поддръжка през последното десетилетие ме кара да задавам тоя въпрос.
Като стигна ще направя кратък отчет...то там интернет няма,ма чрез телефона ще се опитам,докато си "пецам" рибка по р.Лом...
Като стигна ще направя кратък отчет...то там интернет няма,ма чрез телефона ще се опитам,докато си "пецам" рибка по р.Лом...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Костинброд-разклон Годеч,бива.До "историческия" има свлачище на около 5 км след Годеч и доста дупки,не препоръчвам нощем и при дъжд.На Гинци е другото свлачище,имитация на ремонт.Оттук до върха се ядва.И южния склон обаче се предава на дупките,внимание с шарените сенки,препоръчвам скорост до 60.Северният склон е с ръполяк около М.Бързия,налага се навлизане в насрещното,в Бързия си е пресечено от някакви стари разкопки,грубо покрити и поизровени.Нов асфалт около разклона за Вършец,нещо се ремонтира в участъка.Оттук до Лом нямам забележки.Обобщавам;проходим денем,без дъжд,скорост до 60.Не препоръчвам нощем,особено ако не сте минавали друг път,също ако е валяло.Максимална концентрация за дупките,особено по сянка.Трафик,общо взето слаб,само 2-3 камиона се бяха запътили към София,предполагам от гяволък.
Времетраене София-Ломско,около 2ч. и 30мин.
Времетраене София-Ломско,около 2ч. и 30мин.
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Аз се престраших и минах вчера, на Еко-то на Монтана по показания на термометъра на колата - 42гр. външна темп., на върха 29 гр.- но нямаше сянка да спра за малко - към 16.00 ч.
Пътя си е зле, но аз го очаквах даже и да е по-зле, от страната на София - има много дупки поне ги оправяха -сега не са и почвали, а и като гледам от ремонта преди нова година нищо не е останало, последно бях минавал октомври 2011г.
Друго ми направи впечатление, много бързаци - тия хора на рали ли са, не ги разбирам поне да е хубав пътя да натискат ама в тия дупки, тях ли да пускам дупките ли да се избягват.
Пътя си е зле, но аз го очаквах даже и да е по-зле, от страната на София - има много дупки поне ги оправяха -сега не са и почвали, а и като гледам от ремонта преди нова година нищо не е останало, последно бях минавал октомври 2011г.
Друго ми направи впечатление, много бързаци - тия хора на рали ли са, не ги разбирам поне да е хубав пътя да натискат ама в тия дупки, тях ли да пускам дупките ли да се избягват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да дупките са много, та и аз не ги разбирам тия оф-роуд състезатели. На връщане към София при хубаво време но много дупки, на една права малко преди предпоследното спускане към Костинброд карам си аз със 90-100 и гледам пред мен на 50-60 м две големи дупки в дясното платно и опитвам се да не вляза в тях, през това време някакъв "чичка" с червена Дачия или нещо такова толкова се забързал, че щеше да ми влезе направо в багажника и не се отказа точно на дупките ме изпревари и през цялото време си държеше държеше яко клаксона. Та ако посещава тия форуми има много поздрави от мене. Хубаво, че се успокоих и не го спрях на КПП-то на Люлин да го разведря от жегата. Аман от такива идиоти!
- petko5
На 01 07 2012год. се прибрах през така нареното малоумие Монтана-Враца-Ботевград-София и откачих
Не бях минавал близо 9год.....е няма такова пътуване...жега, полиция, камери и накрая от Горни богров до София 1час..... в крайна сметка 5ч. път....
Обикновенно разстоянието Белоградчик-София или обратно през Петрохан го минавам (ако няма изродщина) за около 2ч. и 30 мин
За пореден път се уверявам че Петрохан е пътя, колкото и да е зле и че познаваш ли пътя всичко ще е наред !
Много се радвам че на Петрохан няма "Турбогъзари",каквито ги срещнах на пътя Монтана-Враца-Ботевград-София.... !
Ще си позволя да цитирам това мнение :

Не бях минавал близо 9год.....е няма такова пътуване...жега, полиция, камери и накрая от Горни богров до София 1час..... в крайна сметка 5ч. път....

Обикновенно разстоянието Белоградчик-София или обратно през Петрохан го минавам (ако няма изродщина) за около 2ч. и 30 мин
За пореден път се уверявам че Петрохан е пътя, колкото и да е зле и че познаваш ли пътя всичко ще е наред !
Много се радвам че на Петрохан няма "Турбогъзари",каквито ги срещнах на пътя Монтана-Враца-Ботевград-София.... !
Ще си позволя да цитирам това мнение :
К.Одаджийски написа:Pirogov написа:.... Изпреварване ми предприе на едно място, накоето пътя отдясно беше пропаднал и се минаваше само в лява лента.Най отляво насипан чакъл за импровизирано оширение.На това стеснение тоя не издържа и тръгна да ме изпреварва от чакъла.....
веднага след това пропадане е почти 150 градусов десен завой започващ леко на ляво. Иначе за такива случки по тоя път през Петрохан за София особено в петък и неделя, ако взема да разказвам нема ми стигнат 2-3 страници форум![]()
Има няколко "правила" в случая, изводи които съм си направил за последните 5-6 години
- Софиянец отиващ на BBQ в петък или прибиращ се от такова не може никой да му се пречка на пътя. Настигне ли кола се едно бик вижда червен плащ /изпреварването без значение къде е повече от наложително/
- На всички софиянци всичките им фарове светят, ама и да не светят са пуснати, все едно луноходи срещу тебе идват с по 5, 6, 8 и повече фарове.
- Всички софиянци заобикалят дупките от ляво, при наличие на чисто заобикаляне от дясно или прескачане на същата, с което навлизанията в насрещното стават нормални.
- И пред двете свлачища по пътя, това в Гинци и споменатото по- горе преди Годеч изкачващия се автомобил е с предимство пред спускащите се и това е сигнализирано със знаци, още не ми се е случило да си ползвам предимството там и докато с чакам чинно отнемащия ми предимството ми вдига ръка за извинение![]()
- За изпреварващи спускащи по пътя покрай Белидие който минава и е 3 лентов, 2 за изкачване и 1 за спускане не би трябвало изобщо да говоря, макар че там поне 2 пъти съм участвал в 4-но разминаване.
Ако пък се случи да росне малко дъждец, глей кво става![]()
Та мемоарите които мога да напиша ще са сериозни страници обаче няма смисъл.
За да няма обидени, пояснявам, че не искам да започвам война софия-провинция. Под Софиянец имам предвид всичките пътуващи петък и неделя София-Монтана-Видин-София през Петрохан с регистрации С, СА, СО, ВН, ВР, М
Последна промяна от petko5 на Чет 19 юли 2012 10:57, променено общо 1 път.