Здравейте, от много време съм регистриран във форума и чета темите, но не мога да открия да е дискутиран подобен на моя проблем:
Климатика не работи. Системата е заредена, направих диагностика и изписва грешка 313, която до колкото разбрах не е особено фатална, но въпреки това климатика не работи. Смятате ли, че въпросната грешка може да бъде пречка за работата на климатика? Ходих на "майстор" и ми казаха, че на релето за включване на климатика излизат два плюса, но липсва маса, която според тях управлява системата. Малко им нямам доверие на майсторите из Пловдив, така че се надявам вие да ме ориентирате с идеи какво може да проверя.
Проблем с климатроник Passat B5
- shadowhand
- Автомобил:
- Двигател:
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с климатроник Passat B5
Пиши на zfa за съвет и как да процедираш.
Лека
Лека
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега при мен беше дефектирал този сензор, той е за мерене на температурата на постъпващия въздух в купето, стойността която дава този сензор и стойността която дава сензора за мерене на външна температура се събират и се усредняват и се показва числото което виждаш за външна температура на климатроника.Когато дефектира този сензор започва да дава грешни стойности и може примерно да покаже на дисплея на климатроника температура -40,-50,-60 градуса тогава климатроника отказва да се пусне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги от днес вече и аз имам същия проблем код 313 ми излиза прочетох доста но ненамерих този сензор как се сваля има ли снимка някой на него.А при мен климатроника си работи духа студено но много често включва и изключва компресора съответно без да си е направил градусите явно нещо се шашка.Какво бихте ме посъветвали да направя. Ако сам объркал темата или нещо сам сгрешил моля да бъда извинен от скоро сам собственик на пасат Б5 тди съответно и член на форума 

- rototomi
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се ,че се намесвам,но не намерих тема.при мен проблема е следният.след като дам на контакт ,климатроника започва да мига.не знам какъв е проблема.един приятел натисна и задържа на климатроника копчето което е да върти само в купето и копчето екон и изписва 318 или 31В не знам как точно се чете. какъв е проблема.благодаря предварително.
Rahitak написа:А при мен климатроника си работи духа студено но много често включва и изключва компресора съответно без да си е направил градусите явно нещо се шашка.Какво бихте ме посъветвали да направя.
Ако е само това, свиркай си или си пусни радиото по силно, за да не чуваш съединителя на компресора. Не се бъркай в работата на климатроника, дай му време да я свърши.