! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот STEYN » Вто 03 юли 2012 17:10

Днес каква идиотка засякох около колхозния пазар във Варна - колата е Нисан Микра, аз се движа от МакДрайв надолу по Пискюлиев, а жената в обратната посока. С най-голямо учудване виждам, че задната и броня е паднала и се държи само в края от към шофьорското място и то едва едва. Беше се завъртяла по дължина на колата и се суркаше през целия път. Жената си караше спокойно с отворен прозорец и не реагира нито на моето свирване нито на това от другите коли, а варненци знаят каква лудница е около пазара и как ако тази броня отлети нанякъде ще попадне или пред нечия кола или ще удари някой пешеходец. Разбирам човек да не види примерно, че му е изгоряла светлина за заден ход, ама ЦЯЛАТА ти броня да се сурка по пътя, ти да си на отворен прозорец, сума ти коли да ти дават знак и да продължаваш да си цепиш кротко ... просто ИДИОТКА НА ПЪТЯ :screwy

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 03 юли 2012 17:51

В петък вечерта пътувам от бургас за китен.беше към 12 часа . На участъка с две платна и с мантинела между тях си се движехме спокойно колона от коли,като ние бяфме първа кола.не карах аз а приятелката ми.изведнъж на мен ми се струва че в далечината виждам фарове срещу нас.приятелката ми се притесни и намали до около 40 км/ч за да избегнеме инцидент.в това време онзи включи аварийните и тръгна назад.явно се беше усетил че кара в насрещното.може би са били чужденци и са искали да хванат за бургас,ама са се натресли в насрещното.ситуацията беше кофти,особено при факта че там изпреварванията са рисковани изначално,още повече с кола в насрещното

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Сря 04 юли 2012 16:01

Сега в неделята се прибирах от Джулая и какво да видя.... малко преди влизането във Велико Търново идвайки от Варна виждам някакъв опел на аварийки да се движи в насрещното (там са разделени с мантинела). Добре че го видях навреме и отклоних в другата лента. Каква беше изненадата ми, като видях, че минащия на аварийки опел тегли на въже друга кола зад себе си! Няма такива тъпаци - да се теглят в настрещното..... scare :bishop

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Чет 05 юли 2012 7:17

Вчера на магистралата,караме преди тунела с 90 в дясната лента,в лявата нямаше никой и една мазна руса курвичка с очила тип на стар ЗИЛ фаровете ни изпревари поне с 140 от дясно (през аварийната),е кой им дава книжки на тия ???

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 05 юли 2012 10:17

eminem94 написа:е кой им дава книжки на тия ???

по-скоро въпросът е: кой не им ги взима?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 06 юли 2012 22:40

тъмен опел, вероятно корса, СА 4381**
На кръстовището на евлоги георгиев и ндк, посока борово. Стоим си на червено. Има 5 ленти, той минава в най-дясна понеже всички други са заети с по 6-7 коли и излиза пред всички по средата на кръстовището. На зелено прави пълен ляв, прави обратен и продължава пак по евлоги георгиев към графа. 5 ленти - такова пък нахалство чак...

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Съб 07 юли 2012 9:43

Колеги, трябва да ви кажа, че и между велосипедистите има големи психопати, въпреки че подкрепям идеята за каране на колело в големите градове. Снощи се връщаме пеша с жената и бебока по тъмно от разходка и тръгваме да пресичаме бул." Климент Охридски" на кръстовището на Техническия университет. Естествено, като светне зелено, изчаквам малко и давам предимство на завиващите наляво от "Г.Брадистилов" за булеварда, защото съм установил, че в 95 процента от случаите на бебешка количка не се дава предимство. Та и в този случай, пускаме завиващите наляво да се набързат и тръгваме с количката. Каква беше изненадата ми, като след няколко секунди на 5-10 сантиметра от предния край на количката преминава на скорост велосипедист - без фарчета, светлинки, а за екстри като светлоотразителна жилетка или каска въобще да не говорим, и естествено на ЧЕРВЕНО! От тази наглост просто загубих дар слово за минута, след което зад нас вече мина с подобна скорост и също така безразсъдно другарчето на първия. Аз вече се осъзнах и му изкрещях, че минава на червено, отговора на което беше, доколкото можах да го чуя като отминаваше "Знам, знам...." :screwy Доколкото ги видях, ставаше въпрос за мъже на поне 25 години, а не някакви пубери или деца, за да ги оправдаеш поне малко... Радвам се, че не се случи нещо на бебето ми, защото... не ми се мисли, щеше да има смъртен случай, честно :bishop Просто вече не знам къде да не съм нащрек, кога вече да не очаквам нещо лошо да се случи, аман просто от психопати навсякъде... :banghead:

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Нед 08 юли 2012 10:20

Аз освен като шофьор на кола се изявявам и като моторист и всеки един ден се убеждавам, че никои не ни обръща внимание на нас с двуколесните.Преди 2-3 дни в гр.Пловдив на колелото на панаира съм навлезнал в колелото и правя обратен (карам бавно понеже имах пасажер, пък и в завой с мотор не може да се кара бързо) та точно изправям мотора след обратния в колелото където съм с изцяло предимство и една лелка с сеат толедо, спряла и я видях че ме вижда и нарочно ли го направи незнам - тръгна точно пред мен....набих спирачки и спрях и понеже ми беше кипнало главата се чудих какво да направя, да и свиря ли с клаксона, но реших че ще е по удачно да и се развикам ( пък и тя беше със свален прозорец) та и теглих една майка викайки да ме слуша целия Пловдив :D :D :D

ПС: Имам колега моторист, който като му засекат пътя с мотора обръща и тръгва след автомобила и минавайки покрай него в движение му избива огледалото :beat_butt2 :beat_butt2 Ама то си струва, да се бръкнеш 1-2 пъти за огледало за задно виждане... :beat_butt2 :beat_butt2

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 08 юли 2012 10:50

SobieskIm написа:ПС: Имам колега моторист, който като му засекат пътя с мотора обръща и тръгва след автомобила и минавайки покрай него в движение му избива огледалото :beat_butt2 :beat_butt2 Ама то си струва, да се бръкнеш 1-2 пъти за огледало за задно виждане... :beat_butt2 :beat_butt2
Добре дошли в Дивия Запад! :не:

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Нед 08 юли 2012 11:07

колега покарай малко мотор и ще говорим пак :)

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 08 юли 2012 11:28

Съгласен съм,че никой не е*ава мотористите за 2 стотинки,но не е това начина.Аз лично точно заради това вече на мотор се качвам само ако няма друг транспорт.Но пак казвам...не е това начина!

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Нед 08 юли 2012 12:12

SobieskIm написа:...
Не с рого - "Всеки майстор си има майстора" и това няма край, баси.
Няма агресия, която да е довела до добро. Един ден ще се сетиш. Както и да е.

Бременна жена предизвика тежка катастрофа в центъра на София :shock

А статията е така написана, че... :screwy

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 08 юли 2012 12:32

myrshavija написа:
SobieskIm написа:ПС: Имам колега моторист, който като му засекат пътя с мотора обръща и тръгва след автомобила и минавайки покрай него в движение му избива огледалото :beat_butt2 :beat_butt2 Ама то си струва, да се бръкнеш 1-2 пъти за огледало за задно виждане... :beat_butt2 :beat_butt2
Добре дошли в Дивия Запад! :не:

Кво огледало, кви пет лева, излизам оня ден от София, минавам покрай метростанцията дето се заобикаля тука на входа на обеля и си карам в колоната към ломски форт с 40 горе - долу се движеше колоната и изведнъж при последните автобусни спирки някакъв рев зад мен, и на трите огледала погледнах като гърмян заек сигурно по 2 пъти за 2 секунди време и не го видях тоя къде реве. След малко го видях в дясното огледало, с кросов мотор без кюнци, кара изправен на стъпенките и точно до десния ми калник отзад. Няма просто как да го видя, а дивака тръгнал да ме изпреварва през банкета отдясно, ама му се виде ръбаво и се отказа, после пак си мина отдясно и нарочно изфорсира като мина покрай прозореца.
Та в тоя ред на мисли, дали да не бях кръшнал леко в дясно да го побутна малко!? Със сигурност щеше да окачи магарешкото трънье в страни.

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Нед 08 юли 2012 12:34

не отричам че има мотористи които карат лошо :talk:

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Нед 08 юли 2012 16:35

По Въпроса с мотористите .... Никога няма да има едно мнение . Мотор не карам,но съм карал колело (много даже за 2 години 5 к километра от които 2 к в София).Както и да е,почти всяка вечер имах предпоставки да ме отнесът,няма никаква толерантност ,минало заминало,сега съм вече от другата страна (вътре м-у ламарините) , има и много потористи,които се мислят за богове .Прибирам се преди малко по околовръстното и от двете ми страни минават 2 пистарки и зад тях един чопър,както и да е ,бях първа кола на светофара изрязаха моторите на зелено и ги хвана червеното на следващия светофар,аз пак съм първа кола и съм зад тях,от там то не беха прекъсвачи на светофара .... и като светна зелено тия с двете пистарки на задна гума тоя с чопъра и той газ до дупка,но понеже имаше пасажер незнайно защо само вътреше задницата,и стигнахме светофара преди отбивката за Г.Баня и пак некви фурсажи и на зелено шоу,но объркаха пътя,трябваше на светофара да завият надясно,най-спокойно си обърнаха и караха в насрещното,като този с чопъра предпочете да мине направо през спирката и засече всички коли правещи десен завой на светофара ... И между мотористите има големи кретени .... щях да ги снимам,но докато извадя фотоапарата от чантата ....

Върни се в “Пътеводител”