К.Одаджийски написа:Бахти, кви са тия гуми бе деа!? Със софт 10 обиколки и стават на галоши, хард за 20 обиколки а състезанията 55-60 обиколки. На края на състезанието вместо с олекналите болиди да ги гледаме как се натискат и се изяждат, че са се откачили от 100 кила бензин, ние ги гледаме как се пързалят все едно са на лед. Не е честно едни гуми да решават състезанието.
Факт е, че гумите са най-големия фактор този сезон. Меките гуми буквално за 2 обиколки започват да губят по 0,5 -1 сек на обиколка. Състоянието и времената им се сгромолясват направо. За мен показателно беше, че Алонсо с меките гуми, накрая не можа да запише най-бърза обиколка.... Отдавах го на това, че може би ги пази и не натиска достатъчно, но явно просто ферарито толкова си можеше в тези условия. Вярно е, че отборите нямаха как да знаят поведението на сухите гуми след толкова дъждове през уикенда. За мен това е едно състезание с безгрешен Алонсо и правилна стратегия, извлякоха максимума, въпреки че се разминаха с победата. Сигурен съм, че ако беше сухо, Редбул щяха да вземат двойна победа. Отново са с най-бързата кола. Добре е, че поне за момента от пилотите им няма изявен Н1. Както Мартин каза, постоянството е важно и всяка спечелена точка си е за радост. Края на сезона е все още далече...